Postdoc Onderwijsvernieuwing in Juridisch (Ervarings-)Onderwijs

Postdoc Onderwijsvernieuwing in Juridisch (Ervarings-)Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
6 nov 27 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van
 • het opzetten en uitvoeren van onderzoek naar onderwijsvernieuwingen binnen een van de grootste rechtenopleidingen van Nederland;
 • het schrijven en publiceren van wetenschappelijke artikelen op het gebied van leeropbrengsten van hoger onderwijs voor rechtenstudenten;
 • het onderzoeken en implementeren van manieren om schaalbaarheid van (ervarings-)onderwijs te vergroten?

Dan is de functie van Postdoc Onderwijsvernieuwing in juridisch (ervarings-)onderwijs bij de Universiteit van Amsterdam jou op het lijf geschreven.

De postdoc positie zal ingebed worden in de programmagroep Onderwijswetenschappen binnen de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen. De functionele aansturing zal bij de programmagroepleider Onderwijswetenschappen liggen, een UD Onderwijswetenschappen treedt op als begeleider. Tegelijkertijd zal er intensieve samenwerking zijn met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, met name met de UD Theorie en Praktijk van Juridisch Onderwijs.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. De programmagroep Onderwijswetenschappen doet onderzoek naar de invloed van onderwijsbeleid, onderwijsorganisatie en leeromgeving op de kwaliteit van onderwijsleerprocessen.

Wat ga je doen?
Deze bijzondere functie, die een samenwerking behelst tussen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) en Onderwijswetenschappen van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, is gecreëerd om de effecten en leeropbrengsten van grootschalige onderwijsinnovaties en -vernieuwingen in de bachelor- en masteropleidingen van de FdR te onderzoeken. In de vernieuwde bachelor, die in september 2023 is gestart, is de student jurist vanaf dag 1, met aandacht voor de ontwikkeling van de professionele identiteit, vaardighedenonderwijs, ervaringsonderwijs en andere interactieve werkvormen. Ook de masteropleidingen hebben de afgelopen jaren in het teken gestaan van onderwijsvernieuwing. Het doel van het onderzoek dat door de postdoc zal worden opgezet en uitgevoerd is om deze vernieuwingen en innovaties in kaart te brengen en te kijken wat de effecten en leeropbrengsten zijn van de onderwijsinterventies.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste onderzoeker met een hart voor onderwijs, die wil bijdragen aan het evalueren en verder ontwikkelen van onderwijsinnovaties. Bij voorkeur heb je affiniteit met rechten(onderwijs).

(Opleidings-)eisen:
 • een achtergrond in onderwijswetenschappen (WO-niveau);
 • recent gepromoveerd (of een geplande promotiedatum);
 • ervaring met het schrijven van sociaalwetenschappelijke publicaties;
 • ervaring met (het ontwikkelen en geven van) simulaties en serious games is een pré;
 • een open en op gelijkwaardigheid en samenwerking gerichte houding;
 • uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband voor de periode van twee jaar bij voorkeur met ingang van 1 januari 2024. Het dienstverband is voor 0,8 fte (30,4 uur) per week.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.332 tot € 5.929 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
 • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
 • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
 • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
 • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Postdoc
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 32 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 12328

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you