Promovendus Digitaal mediagebruik en identiteitsontwikkeling van jonge kinderen

Promovendus Digitaal mediagebruik en identiteitsontwikkeling van jonge kinderen

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 26 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hoe krijgen we inzicht in de relaties tussen het gebruik van digitale media en de ontwikkeling en kansen van kinderen en jongeren? Wil je hieraan bijdragen, dan is dit promotietraject iets voor jou.

Tegenwoordig zijn media niet weg te denken uit de wereld van kinderen en jongeren. Maar zijn ze schadelijk voor de ontwikkeling, of juist bevorderlijk? En maakt het uit welke media het betreft en hoe het gebruik van media wordt gereguleerd? Inzicht in het gebruik van media en de effecten ervan kan helpen om programma’s te ontwikkelen voor het bevorderen van gelijke kansen voor alle kinderen.

Tijdens overgangen worden mechanismen die de kansen van kinderen beïnvloeden zichtbaar, vooral in de overgang van de kleuterperiode naar groep 3 en de in overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Het doel van dit project is om bij te dragen aan begrip en inzicht bij onderzoekers, ouders, professionals en kinderen van de mechanismen die werkzaam zijn bij de effecten van mediagebruik op de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast ontwikkelen we instrumenten die bijdragen aan positieve effecten van mediagebruik op de ontwikkeling en gelijke kansen.

Dit project is onderdeel van een groot project ‘Jeugd en digitalisering’ in het kader van de Nationale Wetenschapsagenda, dat wordt uitgevoerd door een groot consortium met zeven promotie-onderzoeken en een postdoc-project.

Het programma Learning Education and Development (LED) van het Behavioural Science Institute aan de Radboud University biedt dit promotie-project aan dat specifiek is gericht op de relatie tussen mediagebruik en de identiteitsontwikkeling van kinderen van 5 tot 7 jaar.

Naast het uitvoeren van het onderzoek besteed je 10% van je aanstelling aan het verzorgen van onderwijs.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt (bijna) een masterdiploma Onderwijswetenschappen, Psychologie, Pedagogiek of Communicatiewetenschappen, bij voorkeur gericht op media, ontwikkeling, en kansenongelijkheid.
  • Je hebt ervaring met geavanceerde statistische methoden.
  • Je beschikt over sociale, organisatorische en zelfregulatievaardigheden.
  • Je bent creatief, toegewijd en houdt van het werken in multidisciplinaire teams.
  • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met tweeënhalf jaar (vierjarig contact).

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  •  Het bruto salaris start met € 2.770 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot € 3.539 in het 4e jaar (salarisschaal P).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met tweeënhalf jaar (vierjarig contact).
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit Sociale Wetenschappen behoort tot de grootste faculteiten van de Radboud Universiteit. Vanuit het onderwijsinstituut wordt voor ruim 5.000 studenten onderwijs verzorgd in diverse bachelor-, master-, research master opleidingen en het postacademisch onderwijs. Het onderzoek van de faculteit is ondergebracht in drie onderzoeksinstituten. In onze strategie zijn 10 speerpunten benoemd op gebied van onderwijs, onderzoek, impact, mensen en faciliteiten.

Het Behavioural Science Institute (BSI) is een multidisciplinair onderzoeksinstituut en één van de drie onderzoeksinstituten binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Onze onderzoekers werken samen over de grenzen van de psychologie, onderwijskunde en communicatiewetenschap. Onze missie is het versterken van mensen door het begrijpen van menselijk gedrag, door het creëren van synergie tussen verschillende paradigma's en door het faciliteren van vakmanschap, nieuwsgierigheid en verbinding in wetenschappelijk onderzoek. Het BSI heeft zeven onderzoeksprogramma's die samen drie grote onderzoeksthema’s vertegenwoordigen, namelijk menselijke ontwikkeling, connectie en gezondheid. BSI voert zowel fundamenteel als toegepast/translationeel onderzoek uit en heeft uitstekende faciliteiten en ondersteuning voor laboratorium- en veldonderzoek. Bovendien staat het BSI bekend om zijn succesvolle graduate school en sterke toewijding aan open science.

Het JEDi Consortium bestaat uit vijf universiteiten (Universiteit Utrecht, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente, Radboud Universiteit en Universiteit Leiden), twee hbo-instellingen (Fontys en Windesheim) en zeven maatschappelijke partners (Centrum Jeugd en Gezin, Stichting Lezen, Kids Connect, TNO, Nederlands Jeugd Instituut, Kennisnet en Lucas Onderwijs).


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En dat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • PhD; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 1216462

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you