Universitair Docent Geografische Informatiesystemen/Urban Futures (0,8 – 1,0 fte)

Universitair Docent Geografische Informatiesystemen/Urban Futures (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 nov 1 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word docent en doe onderzoek dat aansluit op het onderzoeksprogramma Urban Futures en/of bij de AI Labs op UU-niveau. Geïnteresseerd? Solliciteer direct!

Functieomschrijving

Binnen het departement Sociale Geografie en Planologie hebben wij ruimte voor een (bijna) gepromoveerde universitair docent (UD) die onderwijs en onderzoek combineert. Wat betreft het onderwijs verzorg je, met collega’s, cursussen op het gebied van geografische informatiesystemen (GIS), data science en kwantitatieve methoden. Dit betreft onderwijs in ons bachelorprogramma Sociale Geografie en Planologie en in onze masterprogramma’s, maar ook in de inter-universitaire master Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de universiteitsbrede master Applied Data Science.

Je onderzoek sluit aan op ons onderzoeksprogramma Urban Futures  en/of bij de AI Labs op UU niveau. Onderzoek verricht je bijvoorbeeld op het gebied van geographic information science (GIScience), artificial intelligence for geographic information (geoAI), urban data science (toegepast op  bijvoorbeeld mobiliteit, bereikbaarheid, migratie of gezonde leefomgevingen of een ander, voor ons onderzoeksprogramma relevant, thema). Bij ons werk je nauw samen met collega's binnen het departement, maar leg je ook makkelijk contacten met anderen binnen de faculteit Geowetenschappen en de UU.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent in staat zelfstandig onderzoek te verrichten en onderwijs te verzorgen, maar werkt ook graag in een team. Jouw profiel:
 • Je hebt een PhD, of bent bezig met de afronding van een promotietraject (inclusief promotie of uitzicht op promotie) in sociale geografie, GIS, data science met een ruimtelijke toepassing, of een verwante discipline.
 • Je hebt enige onderwijservaring op het gebied van GIS.
 • Je hebt een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of de bereidheid deze op korte termijn te behalen.
 • Je bent bevlogen en communicatief vaardig en hecht aan collegiale uitwisseling en communicatie.
 • Je kunt helder en eenduidig communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
 • Je bent direct breed inzetbaar in het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 •  een positie (0,8-1,0 fte) voor 18 maanden met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 4332,- en maximaal € 5929,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het departement Sociale Geografie en Planologie richt zich binnen haar onderzoeksprogramma ‘Urban Futures: Transitions Towards Economic and Social Sustainability for Cities’ o.a. op de economische langetermijnontwikkeling van steden, de oorzaken van en de wijze waarop omgegaan kan worden met sociale ongelijkheid, de effecten van migratiestromen op de landen van herkomst en de samenlevingen waarin men arriveert, de effecten van mobiliteit op het welbevinden en de wijze waarop de transitie naar een duurzame stad en infrastructuur bereikt kan worden. Het onderzoeksprogramma is de basis voor de tweejarige onderzoeksmaster Urban and Economic Geography, de tweejarige master Geographical Information Management and Applications (GIMA) en de eenjarige masterprogramma’s Spatial Planning, Human Geography en International Development Studies. Daarnaast verzorgt het departement een groot en gewaardeerd bachelorprogramma Sociale Geografie en Planologie. Uniek voor het departement is de leerstoelgroep Geography & Education die zich richt op de ontwikkeling van het onderwijs in de geografie.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 28—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • 1216374

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584 CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you