Senior Onderzoeker Lectoraat Jeugd

Senior Onderzoeker Lectoraat Jeugd

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 3 dec Zwolle

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je inzetten voor het veilig, gezond en kansrijk opgroeien van álle kinderen in Nederland? Ben je gepromoveerd en kun je op inspirerende wijze bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe kennis voor de Hbo-opleidingen, het werkveld, het beleid en de samenleving om het inclusief opgroeien van jeugdigen te verbeteren? En heb je daarbij een groot professioneel netwerk in de jeugdhulp, jeugdgezondheidszorg en met name binnen het onderwijs? Dan ben jij misschien de senior onderzoeker die Windesheim zoekt. Sluit je aan en draag bij aan waardevol onderzoek. Jouw nieuwe baan begint bij Hogeschool Windesheim Zwolle.

Functieomschrijving

Aan deze baan geef jij invulling
Zinvol werk begint bij het praktijkgerichte onderzoek voor het inclusief opgroeien van álle jeugdigen in een complexe samenleving. De onderzoekers van het Lectoraat Jeugd sluiten aan bij de belangrijke maatschappelijke (opvoed)vragen vanuit de praktijk van het onderwijs, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp. Kinderen en jongeren hebben er recht op zich te ontwikkelen op een manier die bij hen past, zonder dat zij meteen buiten de gewone kaders worden geplaatst voor speciale hulp en/of begeleiding. We noemen dat ontzorgen, normaliseren en demedicaliseren van zorg- en opvoedvragen.

Naast praktijkgericht onderzoek werken we samen met de opleidingen aan kennisontwikkeling bij en professionalisering van de beroepsgroep in het onderwijs, jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp. Zo draagt het lectoraat bij aan de ontwikkeling van de (nieuwe) voltijdsopleiding Pedagogiek, de minor Nieuwe perspectieven voor jeugd, aan Social Work 2.0 en ook aan het begeleiden van studenten van o.a. de opleiding Verpleegkunde.

Meer in detail ben jij als senior onderzoeker bezig met:

 • Het ontwikkelen van nieuwe kennis en nieuwe handelingspraktijken op het snijvlak van jeugdhulp en onderwijs, in afstemming met de lector.
 • Het initiëren van onderzoek en het acquireren van onderzoeksgelden, schrijven van publicaties, ontwikkelen van concrete producten, presentaties en workshops. Jij drukt een stempel op de kennisdeling in relevante netwerken en samenwerkingsverbanden.
 • Hierbij breng je je kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en jeugdhulp.
 • Als senior onderzoeker ken je de (onderwijs)praktijk en ben je in staat om maatschappelijke opvoedvragen uit de praktijk in onderzoek en publicaties vorm te geven.
 • Het bouwen van een netwerk van relevante partners lokaal, regionaal, landelijk en internationaal.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Jouw bijdrage
Het beroep op professionele opvoed- en opgroei-ondersteuning neemt al jaren toe. De achterliggende vraag is of een samenleving waarin zoveel jongeren professionele vormen van jeugdhulp krijgen zelf wel ‘normaal’ is. Veel kinderen en jongeren voelen zich niet of nauwelijks gehoord en gezien. Je ziet het als je missie om deze maatschappelijke opvoedvraagstukken te keren en met wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek van nieuwe perspectieven te voorzien.

Verder zoek jij als senior onderzoeker naar deze nieuwe perspectieven voor jeugd en gezin en betrekt daarbij als belangrijke partner het onderwijs. Je hebt een drive als het gaat om met je onderzoek impact te maken, het maatschappelijk debat te voeren en professionalisering te verbeteren. Wat je verder nog in huis hebt?

 • Je hebt een PhD afgerond, bij voorkeur in een voor de het onderwerp relevant thema rond onderwijs en/of jeugdhulp.
 • Je hebt senioriteit verworven in het uitvoeren van onderzoek, bijvoorbeeld door het afronden van een post doc of meerdere jaren onderzoekservaring met acquisitieverantwoordelijkheid.
 • Je weet anderen zelfstandig mee te nemen in je ideeën en visie en bent in staat dit te vertalen in een onderzoekslijn.
 • Je draagt bij aan de verduurzaming van het onderzoek van het Lectoraat Jeugd en de verschillende onderzoeksprojecten.
 • Je draagt bij aan de kennisvalorisatie en -implementatie in de relevante opleidingen van Windesheim.
 • Je bent in staat om studenten te begeleiden in hun afstudeeronderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Jouw vooruitzicht
Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als Senior onderzoeker kun jij zo snel mogelijk voor 24 tot 32 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 5.122,09 en € 6.698,86 (schaal 12 cao hbo).
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met kans op verlenging.
 • De medewerker bij Windesheim met een werkweek van 40 uur (fulltime) heeft per kalenderjaar recht op 428 uur vakantie met behoud van salaris. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • 8% vakantiegeld.
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz.
 • Vers fruit op je werkplek en sportfaciliteiten.
 • Een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart.
 • Thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken.

Lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijwindesheim.nl/over-ons.

Werkgever

Welkom bij Windesheim

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een Spar University, restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle, vlak bij de IJssel en op loopafstand van het station.

Jij sluit je aan bij een dynamische groep van 15 (docent)onderzoekers van het Lectoraat Jeugd. Kenmerkend aan het team zijn missiegedreven en betrokken op het leven van jeugdigen en hun gezinnen. Een voorbeeld hiervan vormt de onderzoeksgroep INCLU-ZIE, waarin we samen met vier hogescholen werken aan een paradigmashift in denken en doen van een medisch - naar een sociaal pedagogisch denkraam voor het inclusief opgroeien van jeugdigen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—32 uur per week
 • €5122—€6698 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP WI 20231116

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Campus 2, 8017 CA, Zwolle

Bekijk op Google Maps

Interesting for you