Onderzoeksassistent project Bravechild (0,6 - 0,8 fte)

Onderzoeksassistent project Bravechild (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
18 nov 3 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je geïnteresseerd in de relatie tussen vroege hersenontwikkeling en latere taalvaardigheid bij kinderen? Reageer dan nu!

Functieomschrijving

In de functie van onderzoeksassistent ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek op het project van BRAVECHILD wat staat voor ‘How BRAin deVElopment Contributes to cHIdren’s Language Development’. Het BRAVECHILD-onderzoek bestudeert de relatie tussen vroege hersenontwikkeling en latere taalvaardigheid bij kinderen van het Youth cohort. Daarvoor gaan we de taalvaardigheid in kaart brengen van kinderen die al eerder mee hebben gedaan aan de YOUth studie en die nu tussen de 3 en 7 jaar oud zijn. We onderzoeken niet alleen de woordenschat, maar ook hoe kinderen taal gebruiken, zoals welke zinnetjes ze al maken. Ook brengen we de woordenschat van de ouders in kaart.

De onderzoeksassistent:
  • is verantwoordelijk voor het coördineren en verzamelen van de taaldata;
  • doet metingen voornamelijk bij de kinderen thuis. Een afspraak duurt ongeveer 3 uur.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een collega die het volgende meebrengt:

  • een afgeronde bachelor- of masteropleiding, bij voorkeur in psychologie, logopedie, taalwetenschappen of een ander relevant vakgebied;
  • Nederlands als moedertaal;
  • goede omgang met jonge kinderen;
  • nauwkeurigheid en organisatorisch sterk;
  • enige ervaring met het afnemen van taken bij kinderen is een pre.
Het is belangrijk dat je minstens 3 dagen per week beschikbaar bent, waarvan minimaal 2 keer per maand ook op een zaterdag.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een positie van 0,6 - 0,8 fte voor één jaar;
  • een salaris van minimaal € 2.618,- en maximaal € 3.072,- (begin schaal 6-7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten;
  • flexibiliteit – je wordt ingedeeld op basis van je opgegeven beschikbaarheid.
Naast de arbeidsvoorwaarden  die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht (UU) werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability en Sharing science, shaping tomorrow

De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 7.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines interdisciplinaire sociale wetenschap, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. De faculteit Sociale Wetenschappen telt ongeveer 1.100 medewerkers, die allen hun individuele bijdrage leveren aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoek naar en het vinden van oplossingen voor wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken. 

De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht. 

De faculteit hecht er waarde aan dat haar medewerkers voor nu en in de toekomst breed inzetbaar zijn in de universitaire organisatie ter verdere professionalisering van de ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Om dit te stimuleren krijgt iedere medewerker op enig moment in de loopbaan de tijd en faciliteiten – bijvoorbeeld in de vorm van trainingen - om deel te nemen aan projecten of mee te werken op andere afdelingen. Eigenschappen die de faculteit belangrijk vindt zijn betrokkenheid, kunnen samenwerken en flexibiliteit. 

De faculteit Sociale Wetenschappen is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 20—32 uur per week
  • €2618—€3072 per maand
  • HBO
  • 1216684

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 1, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you