Promovendus MicroHealth

Promovendus MicroHealth

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 14 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bij de afdeling sociologie zijn wij op zoek naar een promovendus voor het sociologische deel van het MicroHealth project dat in 2024 van start gaat. Dit interdisciplinaire project gaat over het microbioom van planten, het effect daarvan op de gezondheid van mensen en de sociale en politieke dynamieken rond de ontwikkeling van nieuwe landbouwproducten op dit gebied. De promovendus richt zich op dit laatste, sociale aspect en bestudeert het MicroHealth project zelf en de interacties met burgers, boeren en andere betrokkenen die zich in de loop van het project ontvouwen. Op die manier wordt “impact” onderzocht en reflectie mogelijk gemaakt. MicroHealth wordt gefinancierd door NWO-KIC. Het sluit deels aan bij het METAHEALTH project, bij MiCRop en bij de Research Priority Area Systems Biology van de Universiteit van Amsterdam.

Wat ga je doen?
Je promoveert en daarbij hoort dat je het onderzoek deels zelf verder invult. Op dit moment denken wij aan de volgende taken.
 • Je doet een literatuur-review, bijvoorbeeld naar de manier waarop mensen (in Nederland) in het dagelijks leven omgaan met microben op/in voeding in relatie tot gezondheid, of naar de politieke dynamiek rond de introductie van “gezonde” producten. Je hebt daarbij oog voor de politieke relatie tussen diverse burgers, wetenschap en (voedingsmiddel)industrie.
 • Door participerende observaties, interviews, participatieve methoden of groepsgesprekken volg je verschillende onderdelen van MicroHealth, bijvoorbeeld de interventies bij boeren en burgers, de samenwerking tussen belanghebbenden en het werk van MicroHealth onderzoekers in het lab of tijdens het modelleren van data.
 • Door interviews, participatieve methoden en documentenstudie volg je de wijdere politieke en sociale dynamiek die van invloed kan zijn op de ontwikkeling en introductie van landbouwproducten met een “gezond” microbioom.
 • Je organiseert bijeenkomsten met projectleden en andere belanghebbenden om jouw bevindingen tussentijds te delen en te toetsen en reflectie mogelijk te maken.
 • Je publiceert artikelen hierover in samenwerking met andere teamleden. Deze artikelen vormen de basis van je proefschrift.
 • Je neemt deel aan project-bijeenkomsten.
 • Je draagt bij aan het onderwijs (10% van je werktijd)

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een master-diploma in de sociologie, antropologie, politicologie of verwante wetenschappen. Indien je je opleiding binnenkort afrondt, kan je ook solliciteren. We vragen je dan om een schriftelijke verklaring van je scriptiebegeleiders met betrekking tot je afstuderen mee te sturen met je sollicitatie.
 • Aantoonbare ervaringen met kwalitatief onderzoek is een vereiste. Ervaring met (observationeel) onderzoek op vergelijkbare terreinen is een pré maar niet noodzakelijk.
 • Je bent in staat om snel en makkelijk contacten te leggen met heel veel verschillende actoren.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zo goed dat je zonder moeite jouw veldwerk kunt uitvoeren en kwalitatieve data kunt interpreteren.

Arbeidsvoorwaarden

De positie betreft een tijdelijk dienstverband van 38 uur per week. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie voor één jaar aangegaan. Bij een positieve evaluatie en bij ongewijzigde omstandigheden vindt verlenging plaats met maximaal 36 maanden, wat zou moeten leiden tot de promotie.

Wij zullen een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) bijeenkomsten is opgenomen. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan bachelor studenten.

Het UFO-profiel ‘promovendus’ is van toepassing. Het salaris bedraagt € 2.770 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot € 3.539 in het laatste jaar op basis van volledige werktijd van 38 uur per week, conform de salarisschelen van de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Wat bieden we je verder
 • Je maakt deel uit van een innovatief project, en sluit via je begeleider Christian Bröer aan bij andere projecten en AIO’s.
 • Je volgt onderwijs en je hebt toegang tot een budget voor scholing en andere activiteiten.
 • We bieden je een uitdagende functie die ingebed is in een groot en enthousiast team.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • max. €3539 per maand
 • Universitair
 • 12376

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you