IT Product Manager

IT Product Manager

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 8 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Spreekt een maatschappelijk relevante baan jou aan, in een omgeving gericht op de lange termijn met een goede werk-privé balans? Wil jij werken aan hoogstaande IT bij een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa? Bouw dan bij het ISSC mee a...

Functieomschrijving

In het kort
Jij speelt als Product Manager een cruciale rol bij het bepalen van de strategie voor productontwikkeling en -verbetering. Je richt je op productroadmaps die aansluiten bij de overkoepelende doelstellingen van de Universiteit Leiden. Je bent de schakel die zorgt voor een naadloze integratie van ICT-initiatieven en duurzame samenwerking. Als ambassadeur van verandering, stimuleer je de agile transformatie binnen het ISSC. Zo bevorder je als verbinder en aanjager een cultuur van verbetering waarbij feedback wordt omgezet in acties.

Wat ga je doen
We zoeken iemand die snel aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk het volgende op je neemt:
 • Coördineren, afstemmen, prioriteren en waarborgen van de backlogs, in lijn met de algemene strategische thema’s van de universiteit.
 • Adviseren van het MT over productinitiatieven, risico’s en kansen, prioriteiten en resource allocatie in lijn met de productstrategie en de behoeften van stakeholders.
 • Samenwerken met de productteams en diverse cross functionele teams binnen het ISSC zoals architectuur, security, assetmanagement en servicemanagement.
 • Proactief samenwerken met externe stakeholders zoals de enterprise architect, domein informatiemanagers (onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering), informatiemanagers van de faculteiten en andere expertisecentra’s.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Wie ben jij
Om succesvol je werk te kunnen doen, zoeken we iemand die al ervaring heeft met verandertrajecten, mogelijk als product owner, in een complexe omgeving. Je herkent je hierin:
 • Je beschikt over een relevant WO-diploma, bij voorkeur op het gebied van IT, aangevuld met trainingen in agile raamwerken en tools.
 • Je hebt aantoonbaar meerjarige ervaring in het begeleiden van verandertrajecten en bent in staat collega’s mee te nemen in deze processen; pré is kennis van IT-infrastructuren en applicatietechnologie.
 • Je communiceert open en transparant, luistert actief naar behoeften, handelt zorgvuldig en hebt een natuurlijk vermogen om verbinding te maken met diverse stakeholders.
 • Je neemt initiatief, bent overtuigend en gedreven door resultaten en klanttevredenheid.
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
 • Je bent mondeling en schriftelijk vaardig in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je van ons verwachten
Je vindt bij ons een maatschappelijk relevante baan in een omgeving gericht op de lange termijn met een goede werk-privé balans. De sfeer is informeel en open. We werken hybride en faciliteren een passende werkplek, zowel thuis als op kantoor. Je kunt rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden met ruime verlofopties:
 • Een goed salaris tussen de € [[salarisMin]],- en € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 38 uur, schaal [[ufoSchaal]] van de CAO Nederlandse Universiteiten.
 • 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur en flexibele werkduur; je kunt extra verlof sparen door bijvoorbeeld 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren te sparen.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Jaarlijks 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP.
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, betaald ouderschapsverlof, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de zaak tot je beschikking.

Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je hier.

Werkgever

Universiteit Leiden

Waar ga je werken
De Universiteit Leiden is een van Europa's meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Werken bij de Universiteit Leiden betekent werken voor een organisatie met maatschappelijke betekenis. Studenten, docenten, wetenschappers en medewerkers maken gebruik van ons netwerk en talloze applicaties. In een continu veranderende omgeving willen wij hen zo optimaal mogelijk faciliteren bij hun studie, onderzoek en werk. Dat willen we graag nóg beter doen.

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is het IT innovatie-, kennis- en supportcentrum van de Universiteit Leiden. Je werkt in deze functie overkoepelend samen met de product owners van het ISSC. Deze zeven product owners werken in de afdeling Customer Application Services en Infra & Workspaces. Het ISSC bevindt zich zowel in een agile als in een digitale transformatie. Ontwikkelingen zijn onder meer gaande op het gebied van de multi-cloud omgeving, automation en CI/CD, integratie, machine learning en security. Een omgeving met een informele werksfeer waar je veel vrijheid hebt.

We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin jij je welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. Er is dan ook alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling, trainingen en op termijn doorgroei. Samen met je collega's breid je snel je expertise uit en geef je je loopbaan een enorme boost. Kortom je vindt bij ons een bruisende, ontwikkelingsgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen.

Afdeling

Over het ISSC
Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de ICT-dienstverlener van de Universiteit Leiden, een van Europa's meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Met ongeveer 150 collega's produceren en leveren wij moderne en flexibele ICT-diensten voor onze universitaire researchers, docenten, 32.000 studenten en bedrijfsvoering.

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde ICT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen/ beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen, meerdere datacenters en een supercomputer. Dit alles binnen een continu veranderende omgeving waarbij we steeds meer in energieke teams agile werken.

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar deze dynamiek en die het leuk vinden om zichzelf vakmatig continu op hoog niveau te ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! Er is alle ruimte voor een bij jou en jouw functie passend arrangement met interessante opleidingen en uitdagende trainingen.

Specificaties

 • IT
 • €5247—€6737 per maand
 • Universitair
 • 14298

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Leiden, 2312TT, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you