Werkgroepdocent voor Onderzoekspracticum 1 en 3

Werkgroepdocent voor Onderzoekspracticum 1 en 3

Geplaatst Deadline Locatie
21 nov 30 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en professionele werkgroepdocenten om onze psychologiestudenten onderzoeksvaardigheden bij te brengen.

Als werkgroepdocent in het eerstejaars Psychologie-vak Onderzoekspracticum 1 (OP1) voor Psychologen, leer je studenten de communicatieve en onderzoeksvaardigheden die zij nodig hebben om succesvol deel te nemen aan academische opleidingen en om later als scientist-practitioner te werken. Je traint studenten in bovengenoemde vaardigheden via een breed scala aan taken en activiteiten, aan de hand van een vast psychologisch onderwerp. Dit onderwerp past binnen je vakgebied en dient gerelateerd te zijn aan een van de drie hoofddomeinen in de psychologie die aan de Radboud Universiteit worden bestudeerd: Brein en Cognitie, Ontwikkeling en Psychische Gezondheid, of Gedrag en Omgeving. Voor deze vacature zijn we op zoek naar iemand met expertise binnen het domein Gedrag en Omgeving, meer specifiek Gezondheidsgedrag.

OP1 kent een intensief onderwijsprogramma waarin je wekelijks werkgroepbijeenkomsten van 2 uur begeleidt met maximaal 20 studenten per groep (je begeleidt twee groepen: 0,22 FTE). Daarnaast bestaat een belangrijk deel van je taak uit het beoordelen van tussen- en eindproducten. Ook ben je mentor voor je studenten:  je bent het eerste aanspreekpunt en je begeleidt henin hun studievoortgang. In ieder semester vindt er een studievoortgangsgesprek plaats om dit te monitoren. We vinden het belangrijk dat studenten zich persoonlijk gezien voelen, zeker in een grote opleiding als Psychologie.

De uren zijn niet gelijkmatig over de maanden verdeeld: er is een piek in de werkdruk wanneer je zowel lesgeeft als beoordeelt. Je moet je houden aan het vakantierooster van de RU (zomervakantie vanaf half juli). Wekelijks werkoverleg met collega-docenten en de coördinatoren van de AV/OP1-vakken vindt plaats op donderdagmiddag. Werkgroepbijeenkomsten vinden plaats op maandagochtend.

Daarnaast zijn we op zoek naar docenten voor Onderzoekspracticum 3/bachelorthesis op het gebied van ontwikkeling of psychische gezondheid. Hierin tref je derdejaars studenten en werk je aan het uitbreiden en verdiepen van hun communicatieve- en onderzoeksvaardigheden. Je kunt één of twee groepjes van 5 studenten begeleiden (0,11fte tot 0,22fte per groep van 5 studenten) bij het opzetten en uitvoeren van een onderzoek over een psychologisch onderwerp passend bij jouw expertise en het domein ontwikkeling en mentale gezondheid. Samen met je studenten plan je afspraken om het verloop van het proces en feedback op het onderzoeksvoorstel en de bachelorthesis te bespreken. Aan het einde van het proces kijk je hun bachelorthesis na en ben je tweede beoordelaar van een aantal thesissen.

Het is wenselijk beide functies te combineren en opties voor een groter takenpakket kunnen worden besproken. Eventueel kunnen bovenstaande functies ook los ingevuld worden.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een masterdiploma Psychologie. Een researchmaster of PhD is een pre.
  • Je hebt gedegen kennis van en praktijkervaring met mondelinge communicatievaardigheden, schriftelijke communicatievaardigheden en onderzoeksvaardigheden.
  • Je hebt aantoonbare onderwijservaring en affiniteit met onderwijs aan (beginnende) psychologiestudenten.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met onderzoek.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met individuele begeleiding.
  • Je hebt expertise in de domeinen Brein en Cognitie, Ontwikkeling en Psychische Gezondheid, en/of Gedrag en Omgeving.
  • Je hebt een goede spreek- en schrijfvaardigheid in zowel het Nederlands als het Engels. Je dient bereid te zijn deze vaardigheden aan te tonen door middel van een assessment.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van half januari tot eind augustus 2024.

  • Het betreft een dienstverband van 0,22 - 0,45 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van half januari tot eind augustus 2024.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Deze functie is gesitueerd binnen het Onderwijsinstituut Psychologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De faculteit heeft de ambitie om een van de topinstituten voor sociale wetenschappen in Europa te worden, met hoogwaardige onderzoeks- en studieprogramma's die tot de beste van Nederland behoren. Met in totaal zo'n 5.200 studenten verspreid over meerdere onderwijsinstellingen is de Faculteit der Sociale Wetenschappen de grootste faculteit van de Radboud Universiteit.

Het Onderwijsinstituut Psychologie biedt uitstekende universitaire opleidingen voor ongeveer 1.800 studenten: de bacheloropleiding is een levendige internationale setting, met een jaarlijkse instroom van  ongeveer 600 studenten. De masteropleiding Psychologie bestaat uit drie tracks die studenten voorbereiden op hun academische en professionele loopbaan: Gezondheidszorgpsychologie; Work, Organisation and Health; en Behaviour Change. De onderzoeksmasters Behavioural Science en Cognitive Neuroscience worden gegeven aan twee gerenommeerde onderzoeksinstituten: het Behavioural Science Institute en het Donders Institute for Cognition, Brain and Behaviour.

Als werkgroepdocent Academische Vaardigheden en Onderzoekspracticum 1 in het eerste jaar van de bacheloropleiding Psychologie werk je in een team van ongeveer 15 werkgroepdocenten en twee coördinatoren. Als docent Onderzoekspracticum 3/bachelorthesis werk je in een team van 35 docenten en 3 coördinatoren van verschillende afdelingen. We zijn gehuisvest in het nieuwe Maria Montessori-gebouw waarin je een kantoor deelt met collega-docenten.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En dat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 18 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 1216682

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you