Docent Farmacologie departement Farmaceutische Wetenschappen (0,6 - 1,0 fte)

Docent Farmacologie departement Farmaceutische Wetenschappen (0,6 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 11 dec Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij meehelpen om onze studenten voor te bereiden op de uitdagingen binnen de farmacie en de farmaceutische wetenschappen?

Functieomschrijving

Als docent bij de afdeling Farmacologie van het departement Farmaceutische Wetenschappen verzorg je onderwijs in onze bachelor- en masterprogramma’s die opleiden tot apotheker of farmaceutisch onderzoeker. Specifiek gaat het om de Nederlandstalige bachelor en master Farmacie, en de Engelstalige programma’s College of Pharmaceutical Sciences (bachelor) en Drug Innovation (master).

Je bent betrokken bij het geven en ontwerpen van onderwijs, het begeleiden van studenten en het bevorderen van academische groei. Samen met collega's verzorg je onderwijs over bijvoorbeeld kinetiek, neurologie en biotechnologie.

In de manier waarop er wordt les gegeven ligt de nadruk op kleinschalig onderwijs met een breed scala aan onderwijsvormen, waaronder werkcolleges, projecten, praktische opdrachten en onderzoeksopdrachten.

Als docent werk je o.a. aan:

 • het voorbereiden en begeleiden van kleinschalig onderwijs (vijftien tot dertig studenten per groep) zoals werkcolleges, projectgroepen en practica;
 • het begeleiden van studenten naar hun professionele toekomst;
 • het ontwikkelen van studiematerialen en opdrachten;
 • het afnemen van schriftelijke en mondelinge toetsen;
 • de coördinatie en het actief ontwikkelen van cursussen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Breng jij energie en enthousiasme mee en ben je een academicus met een biomedische of farmaceutische achtergrond met specifieke kennis van de farmacologie? Dan zoeken we jou. Bij voorkeur ben je gepromoveerd en/of apotheker. Je brengt het volgende mee:

 • Je haalt plezier uit het motiveren en inspireren van anderen.
 • Ervaring met het geven van academisch onderwijs is een pre.
 • Je werkt graag in teamverband naar een gezamenlijk doel.
 • Je hebt een positieve houding, bent flexibel en oplossingsgericht.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden (CEFR-niveau C2 Nederlands en C1 Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 •  een positie (0.6 - 1,0 fte) voor 1 jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op 3 jaar verlenging;
 • de gelegenheid om de onderwijskundige leergang Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) te volgen als onderdeel van de functie;
 • een salaris van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

   Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

   Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

   Werkgever

   Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

   Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van onderzoek- en onderwijstalenten van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. We ondersteunen de faculteit bij het verrichten van excellent onderzoek en het uitvoeren van inspirerend onderwijs.

   Het departement Farmaceutische Wetenschappen verzorgt innovatief onderwijs op het terrein van de farmacie en de farmaceutische wetenschappen en verricht hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek op, of grenzend aan, het terrein van de farmaceutische wetenschappen. Het departement laat zich daarbij inspireren door vraagstellingen vanuit de maatschappij. De faciliteiten die het departement tot zijn beschikking heeft, zorgen ervoor dat we studenten kunnen trainen voor hun toekomstige rol in de farmaceutische gezondheidszorg en het farmaceutisch onderzoek.

   Specificaties

   • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
   • Natuurwetenschappen
   • max. 24 uur per week
   • €3226—€5090 per maand
   • Universitair
   • 1216765

   Werkgever

   Universiteit Utrecht

   Lees meer over deze werkgever

   Locatie

   Heidelberglaan 8, 3584CS, Utrecht

   Bekijk op Google Maps

   Interesting for you