Biobank coördinator

Biobank coördinator

Geplaatst Deadline Locatie
30 nov 30 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 dec 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoekscoördinator bij de Centrale Biobank ben je het 1e aanspreekpunt voor de onderzoekers. Je informeert hen over de mogelijkheden, de praktische procedures, alsmede de geldende wet-en regelgeving omtrent biobanken. Bijvoorbeeld tijdens kennismakings- en intakegesprekken maar ook door ontwikkeling van onderwijsmateriaal. Vanuit jouw inhoudelijke kennis kun je onderzoekers goed adviseren over een goede, wetenschappelijk onderbouwde, opzet van hun biobank studie. Je coördineert vervolgens de inrichting en uitvoering bij de Centrale Biobank en haar verzamelpunten. Maar ook als de collectie eenmaal gestart is en (deels) opgeslagen ligt, begeleid en faciliteer je de onderzoekers bij gewenste veranderingen, bij vragen en bij de voorbereidingen van het daadwerkelijke gebruik van met materiaal voor wetenschappelijk onderzoek, zoals bij materiaaluitgiften.

Je ziet toe op na naleving van wet- en regelgeving en het Centrale Biobank reglement, bijvoorbeeld bij goedkeuringen van materiaaluitgiftes. Je ontwikkelt procedures, schrijft documentatie en rapportages voor beleidsontwikkeling en evaluaties en ziet toe op een juiste voortgang van de logistiek rondom lichaamsmateriaalverzameling van de studies bij de Centrale Biobank.

Om je werk goed te kunnen uitvoeren raadpleeg je wetenschappelijke literatuur en heb je nauw contact met organisatieonderdelen die mede ondersteunend zijn aan het biobanken, zoals de Centrale Biobank Verzamelpunten (Diagnostisch Kernlab, de weefselbank en Core Facility Genomics), de Research Suite, de METC, en de niet-WMO Toetsingscommissie maar ook externe commissies en verwerkingslaboratoria in binnen- en buitenland.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

De missie van de Centrale Biobank is het ontzorgen en ontlasten van onderzoekers en het bijdragen aan excellent wetenschappelijk onderzoek. Wij zoeken daarom een biobank coördinator die enthousiast wordt van het ondersteunen van onderzoekers, met daarbij een scherpe blik op kwaliteit. Om de onderzoeker goed te kunnen begrijpen en actief te begeleiden, zoeken wij een assertieve biobankcoördinator die zelf ervaring heeft met het doen van onderzoek op lichaamsmateriaal en betrokken is (geweest) bij de verzameling en/of verwerking ervan. De functie eisen:
 • Een afgeronde master (Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde of vergelijkbaar) en bij voorkeur gepromoveerd.
 • Minimaal 4 jaar ervaring met (zelfstandig) verzamelen, verwerken en analyseren van lichaamsmateriaal voor onderzoek.
 • Kennis van wet-en-regelgeving omtrent biobanken (AVG/UAVB, WGBO, WMO, Wzl, Gedragscode gezondheidsonderzoek, Code Goed Gebruik).
 • Een BROK certificaat.
 • Goed kunnen plannen, organiseren en netwerken.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.292,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.
 • Een 13e maand die we in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen ongeveer 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.

En wist je dat we een eigen sportschool, fietsenmaker en gratis fysiotherapie hebben? .

Werkgever

Erasmus MC

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

Als biobank coördinator ben je werkzaam bij de Centrale Biobank van het Erasmus MC. Het enthousiaste biobank team functioneert onder leiding van het Hoofd Centrale Biobank en de Projectmanager Service Platforms. De Centrale Biobank is in 2019 opgezet vanuit het project Service Platforms, waaronder ook de Centrale Koude Opslag is gerealiseerd. Dit is een geheel nieuwe koude opslag faciliteit met moderne -80 vrieskasten en de faciliteit wordt momenteel uitgebreid met een groot stikstof vriesveem en binnen het beheer valt van de Centrale Biobank. Binnen de Centrale Biobank worden lichaamsmaterialen verwerkt (registratie, centrifugeren, uitvullen, annotatie, invriezen) volgens standaard protocollen en liggen de (biobank)collecties opgeslagen. De Centrale Biobank werkt er hard aan om deze processen binnen aan aantal jaar onder de ISO 20387 uit te voeren.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • max. €335 per maand
 • Universitair
 • 46.12.23.TG-P1378294-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you