Senior Onderzoeker Lectoraat Toegankelijkheid van het recht

Senior Onderzoeker Lectoraat Toegankelijkheid van het recht

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 14 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een onderzoeker in hart en nieren? En wil jij ook dat jouw onderzoek bijdraagt aan het meer en beter toegankelijk maken van het recht in Nederland? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

Functieomschrijving

Als senior onderzoeker ga je zelfstandig onderzoeksprojecten opzetten en met andere onderzoekers en studenten uitvoeren. Je bent goed thuis in kwalitatieve onderzoeksmethoden, hebt kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en belangstelling voor juridisch-ethische vraagstukken. Ook ben je een onderzoeker die met de resultaten uit praktijkgericht onderzoek graag impact wil hebben op de samenleving. Je houdt van samenwerken en je kunt (docent-)onderzoekers en studenten coachen en begeleiden.

Je maakt deel uit van het lectoraat Toegankelijkheid van het recht van het domein Business, Finance and Law (BFL) in Rotterdam. Het lectoraat is een onderzoeksgroep binnen het Kenniscentrum Recht & Veiligheid. Belangrijk voor ons lectoraat zijn partners in het onderwijs, het onderzoek (hogescholen, universiteiten, onderzoeksinstituten) en de samenleving (bijvoorbeeld overheden, semioverheden en maatschappelijk betrokken organisaties).

Dit lectoraat is verbonden aan de opleidingen HBO-Rechten (Rotterdam) en Sociaal Juridische Dienstverlening (Rotterdam en Den Haag). Het lectoraat levert op verschillende manieren een bijdrage aan deze opleidingen, bijvoorbeeld door onderzoeksresultaten relevant te maken voor docenten en studenten (via presentaties, workshops, enzovoort). Daarnaast biedt het lectoraat aan studenten van deze opleidingen kansen voor het doen van onderzoek voor het lectoraat, bijvoorbeeld via een stage of afstudeeronderzoek. Ook zoekt het lectoraat naar nieuwe manieren om onderzoek en onderwijs te verbinden, bijvoorbeeld in een Living Lab waar studenten in groepsverband aan een onderzoeksopdracht werken. Als senior onderzoeker zul je dus ook samenwerken met docenten, docent-onderzoekers en studenten.

De thema’s van het lectoraat zijn de democratische rechtsstaat, toegang tot basisvoorzieningen en ethiek voor juridische ‘street-level’ professionals. Rode draad die door deze thema’s heen lopen, zijn het rechtssysteem en de (formele en informele) rechtsbescherming in Nederland. Onze benaderingen zijn juridisch, rechtssociologisch en ethisch. Onze ambitie is om met onze praktijkgerichte onderzoeksprojecten op deze thema’s problemen zichtbaar en inzichtelijk te maken, maar ook zoveel mogelijk oplossingsrichtingen aan te reiken. Op deze manier willen we, samen met onze partners, het verschil kunnen maken voor sociaal kwetsbare mensen.

Het lectoraat bestaat uit een hechte groep van betrokken onderzoekers uit verschillende disciplines (rechten, filosofie, criminologie): een associate lector die de leiding heeft over het lectoraat, onderzoekers, een promovenda, docent-onderzoekers en junior onderzoekers. Als onderzoeksgroep werken we hybride en treffen we elkaar op maandag in Rotterdam.

Jouw rol als Inholland Professional (Wat ga je precies doen als nieuwe collega) 

In jouw nieuwe veelzijdige baan als senior onderzoeker ben je goed bekend met kwalitatieve onderzoeksmethoden en de standaarden van academisch onderzoek. Je werkt nauw samen met de associate lector zoals in de vertaling van vraagstukken naar praktijkgerichte onderzoeksprojecten en de vertegenwoordiging van het lectoraat.

Je gaat praktijkgericht en onderscheidend onderzoek doen naar verschillende doelgroepen van kwetsbare mensen die problemen hebben of ervaren met basis voorzieningen en hoe je dan bij rechtsbescherming komt. Naast de opstart, help je mee bij de uitvoering en coördineer je onderzoeksprojecten. Je coacht en begeleid onze studenten, junior en docent-onderzoekers op hun onderzoeksvaardigheden.

Verder schrijf je subsidievoorstellen om 2e en 3e geldstromen te verwerven. Je neemt mensen mee in het onderzoek door te publiceren in wetenschappelijke of vaktijdschriften, presentaties en workshops te verzorgen. 

Als bevlogen onderzoeker onderhoud je contact met de opdrachtgever voor vraaggestuurde onderzoeken in opdracht van partners. Je ondersteunt bij de acquisitie van onderzoek uit het regionale beroepenveld van Recht en Veiligheid. Je vormt een actief relatienetwerk binnen en buiten Inholland met relevante onderzoekers en samenwerkingspartners.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor de toegankelijkheid van het recht of vraagstukken van sociale rechtvaardigheid;
 • Je hebt bij voorkeur een afgerond proefschrift of aantoonbaar vergelijkbare sociaal (-juridische) onderzoekservaring aangevuld met wetenschappelijke en/of vakpublicaties;
 • Je bent verbindend en werkt graag in een team;
 • Je hebt ruime ervaring met zelfstandig kwalitatief onderzoek, maar ook met andere onderzoekers en samenwerkingspartners, met uitvoeren van onderzoeken en (op termijn) het coördineren van lopende onderzoeksprojecten;
 • Je bent in staat om onderzoeksresultaten aan diverse stakeholders te rapporteren en presenteren;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels en Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een verlenging van het contract wellicht mogelijk.  
 • Een salaris van minimaal € 5.122 en maximaal € 6.698 bruto per maand, schaal 12, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
 • Een werkweek van 24 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Rotterdam. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,15 per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Een persoonlijk sportbudget ter waarde van maximaal € 240,- euro per jaar
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, met een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Werkgever

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek. 

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar. 

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.  

Afdeling

Jouw werkomgeving

Business, Finance en Law vormen de kern van onze economie. Geen organisatie kan zonder de specialisten die wij binnen ons domein opleiden. Vanuit drie croho's leiden we professionals op die in elke sector het verschil kunnen maken door te werken aan duurzame oplossingen met menselijke maat. 

Bij ons cluster Recht & Veiligheid dragen onze studenten bij aan een veilige leef- en werkomgeving en helpen ze mensen en organisaties met de juridische wereld om te gaan. Ze maken het recht voor iedereen toegankelijk, bevorderen de zelfredzaamheid van mensen en hebben oog voor de menselijke maat: hoe is iemand het beste geholpen? Daarnaast werken ze aan een betere veiligheidsbeleving van mensen. Aan jou de taak om hen zelfstandig, ethisch en professioneel te leren werken. Vanaf dag één staat de praktijk centraal. Je studenten volgen trainingen en doen projectopdrachten in de wereld van recht en veiligheid. Jij begeleidt hen vol enthousiasme omdat je nu eenmaal met passie samenwerkt met jonge mensen. Je zoekt nieuwe werkvormen om samen te werken en durft daarmee te experimenteren. Je onderhoudt actief contact met het werkveld en hebt een goed kijk op de ontwikkelingen in jouw vakgebied. 

Wil je meer weten over Business Finance en Law? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Business, Finance and Law (inholland.nl)

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Recht
 • max. 24 uur per week
 • €5122—€6698 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP INH 20231206

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Posthumalaan 90, 3072 AG, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you