Universitair Docent EU recht

Universitair Docent EU recht

Geplaatst Deadline Locatie
9 jan 4 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van Universiteit Maastricht is er een vacature voor een Universitair Docent EU recht.

Functieomschrijving

De capaciteitsgroep Internationaal en Europees recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht is op zoek naar een Universitair Docent in het EU recht (1,0 fte), met ingang van 15 augustus 2024. Het betreft een afwisselende functie die zowel onderwijs-, onderzoeks- en bestuurstaken omvat.

De nieuwe Universitair Docent EU recht zal onderwijs verzorgen, coördineren en ontwikkelen op zowel bachelor- als masterniveau op het gebied van het EU recht en bestuursfuncties op zich nemen. Het onderzoek past in het onderzoeksprogramma van de Faculteit (https://www.maastrichtuniversity.nl/about-law-research-programme-and-5-pillars) en het Maastricht Centre for European Law (https://www.maastrichtuniversity.nl/research/maastricht-centre-european-law). Met meer dan 40 medewerkers is het Maastricht Centre for European Law één van de grootste onderzoekscentra op het gebied van EU recht en vormt een stimulerende werkomgeving. De nieuwe Universitair Docent EU recht wordt gevraagd een eigen en onderscheidende onderzoekslijn te ontwikkelen.
Ons team bestaat uit enthousiaste medewerkers die onderwijs verzorgen en onderzoek doen op het brede terrein van het EU recht. De lijnen binnen de capaciteitsgroep zijn kort.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • Afgerond proefschrift op het gebied van het EU recht of concreet uitzicht hierop blijkens een goedgekeurd manuscript;
 • Relevante publicaties en concrete ideeën voor een eigen onderzoekslijn;
 • Ervaring in het geven van onderwijs;
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO); indien nog niet behaald, te behalen binnen de eerste twee jaren van de aanstelling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en in het Engels;
 • Teamspeler met een positieve en constructieve werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als Universitair Docent bij Faculty of Law kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform UFO-profiel Universitair docent met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €4332,00 en €5929,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 18 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Er zal tevens een ontwikkelingsplan worden opgesteld. Bij goed functioneren en voldoende opgedande ervaring volgt een bevorderinging naar Universitair docent 1
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Werkgever

Maastricht University

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht biedt hoogwaardig en uitdagend onderwijs aan op zowel bachelor-, master- als doctoraatsniveau. Een pionier in kleinschalig onderwijs en het doceren van juridische vaardigheden voor toekomstige juridische professionals.

De duidelijke focus in onderzoek op Europese en internationale aspecten van het recht, op recht en technologie en op de empirische dimensie van het recht biedt zowel studenten als staf een stimulerende werkomgeving. De faculteit hecht zeer aan haar open en inclusieve gemeenschap die haar tot een vruchtbare en aangename werk- en studieplek maakt.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt een groot aantal bachelor- en masterprogramma's aan. Wil je meer weten over onze programma’s? Bezoek onze website voor meer informatie over de inhoud, carrièreperspectieven en toelatingseisen van onze opleidingen.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 564

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bouillonstraat 3, 6211LH, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you