Onderzoeksassistent Vakgroep Gezondheidsbevordering

Onderzoeksassistent Vakgroep Gezondheidsbevordering

Geplaatst Deadline Locatie
2 feb 21 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoeksassistent gezocht bij Gezondheidsbevordering, Maastricht University. Creatieve en georganiseerde kandidaten gezocht voor projectwerk.

Functieomschrijving

In dit project ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken rondom de verspreiding van drie interventies. Het betreft het lesprogramma Krachtvoer voor de onderbouw van het vmbo (krachtvoer.nu), de cursus Goedkoop Gezonde Voeding voor volwassenen met een kleine beurs (goedkoopgezondevoeding.nl) en de kookcursus Zin in Koken voor gezinnen (zininkoken.nl). Daarnaast ondersteun je bij een onderzoek naar een interventie die slaap in kleine kinderen bevordert.
 • In een team onderzoekers en professionals van praktijkorganisaties, ben je medeverantwoordelijk voor de monitoring en evaluatie van de implementatie van de interventies. Dit betreft o.a. het uitvoeren van observaties van de interventies, het houden van interviews met uitvoerders en het afnemen van vragenlijsten bij deelnemers.
 • Je beheert de interventiewebsites en helpdesk.
 • Je verzorgt presentaties en werkt mee aan rapportages voor collega-onderzoekers en professionals.

Je ondersteunt bij de lopende onderzoeken naar de slaapinterventie, zoals het onderhouden van contacten met GGD/Jeugdgezondheidszorg en onderzoeksdeelnemers, werving van deelnemers, o.a. via sociale media en uitvoeren van analyses.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

 • MSc in Gezondheidswetenschappen, Voedingswetenschappen, Psychologie, Communicatiewetenschappen of verwante studie.
 • Goede beheersing van Engels en Nederlands (zowel schriftelijk als mondeling) is noodzakelijk.
 • Affiniteit met de doelgroep en ervaring met evidence-based interventieontwikkeling en implementatie zijn een pré.
 • We zoeken een teamplayer met goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, die accuraat kan werken en goed kan organiseren.
 • Affiniteit met de thema’s voeding, slaap en/of interventies is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Als Onderwijs- /onderzoeksmedewerker bij Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 7 conform UFO-profiel Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €2693,00 en €3636,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 10 maanden met een omvang van 0,8 FTE.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Afdeling

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)

In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Vakgroep Gezondheidsbevordering
De primaire standplaats van de promovendus zal de vakgroep Gezondheidsbevordering van de Universiteit Maastricht zijn. Deze afdeling houdt zich bezig met de systematische ontwikkeling, uitvoer en evaluatie van gezondheidsbevorderende interventies.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • max. 30.4 uur per week
 • €2693—€3636 per maand
 • Universitair
 • 599

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you