Senior researcher AI-driven Marketing

Senior researcher AI-driven Marketing

Geplaatst Deadline Locatie
8 feb 3 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opkomst van digitale technologieën schept voor organisaties enorme kansen om de klantbeleving een boost te geven. De toenemende beschikbaarheid en toepassing van data wordt gezien als de meest impactvolle digitale ontwikkeling voor de komende jaren. AI speelt daarbij een cruciale rol, maar roept juist in de toepassing ervan nog veel vragen op als het gaat om de kaders voor het verantwoord ontwerpen, ontwikkelen en toepassen van AI. Wat de inzet van deze technologieën doet met de consument, de klantbeleving en de relatie tussen organisaties en klanten, is op dit moment nog onvoldoende duidelijk. 

Bij Hogeschool Utrecht richten we ons met een dedicated team van onderzoekers en onderwijsprofessionals op het stimuleren van de nieuwe economie. Hiervoor richten we het HU team Nieuwe Economisch Onderwijs en Onderzoek (Hu team NEOO) op. Wij doen onderzoek naar een economie gericht op people, planet en profit, kortom meervoudige waardecreatie. Denk aan onderzoek naar de principes en professionele skills voor waardecreatie voor multipele stakeholders, bijvoorbeeld specifiek in de beroepscontext van Marketing, Communicatie en Sales. 

Als senior onderzoeker (min. 0,6 fte) combineer je onderzoek met onderwijs. Je gaat minimaal 60% aan de slag bij het Kenniscentrum Digital Business & Media binnen het lectoraat Marketing & Customer Experience. Daarnaast vertaal je de onderzoeksuitkomsten naar het onderwijs en ben je betrokken bij het Institute for Marketing and Commerce waar onder andere de opleiding Commerciële Economie onder valt. Je werkt nauw samen met het hele HU team NEOO en we vragen je nadrukkelijk om over de grenzen van de klassieke onderzoeksdisciplines en opleidingen heen te kijken. 

Wat zijn je werkzaamheden: 

  • Onderzoek: het verrichten, begeleiden en publiceren over onderzoek binnen AI-powered marketing.
  • Verdieping onderzoeksthema: analyse van behoefte van het marketing beroepenveld en deze vertalen in bijdragen voor het (mede) op onderwijsontwikkeling en onderwijsinnovatie gerichte onderzoeksprogramma.
  • Je levert een bijdrage aan visievorming van het lectoraat Marketing & Customer Experience en treedt op als expert op de onderzoekslijn Klantbeleving & Digitalisering;
  • Kennisontwikkeling, distributie en doorwerking: stimuleren van ontwikkeling en productie, disseminatie en circulatie van kennis. Uitdragen van kennis van het eigen vakgebied in media en adviesopdrachten.
  • Samenwerking met omgeving: onderhouden en uitbouwen van (inter)nationale contacten met het beroepenveld op alle niveaus.
  • Contractactiviteiten en acquisitieactiviteiten op gebied van onderzoek: werven van opdrachtgevers op basis van analyses van maatschappelijke behoeften en (laten) uitvoeren van contractactiviteiten.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Je hoeft nog geen ervaring te hebben opgedaan in het onderwijs. Zodra je bij ons begint ga je op onze kosten jouw Basiskwalificatie Examinering (BKE) behalen.In jouw cv lezen we in ieder geval dat jij: 

  • Afgerond promotieonderzoek in het economisch domein (bijv. marketing, communicatie, bedrijfskunde);
  • Je hebt kennis van klantbeleving en/of digitale transformatie en aantoonbare affiniteit met AI;
  • Je hebt aantoonbaar meerdere jaren ervaring met het doen van wetenschappelijk onderzoek en het leiden van een onderzoeksgroep;
  • Ervaring met project- en programmamanagement, bij voorkeur in subsidieprojecten met teams;
  • Aantoonbare ervaring met praktijkgericht onderzoek alsook het verbinden van de beroepspraktijk en praktijkgericht onderzoek;
  • Je spreekt Nederlands en bent comfortabel met Engels;
  • Je hebt zowel academische banden als goede connecties in de praktijk. Dit blijkt bijvoorbeeld uit (inter)nationale samenwerkingsverbanden, onderzoeksopdrachten, congressen, conferenties en symposia waaraan je hebt bijgedragen;

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij: 

  • Leiderschapskwaliteiten hebt, zowel thought leaderschip als leidinggeven aan een team;
  • Maatschappelijk sensitief en ondernemend bent in het kader van de acquisitie van nieuwe onderzoeksopdrachten;
  • Strategisch inzicht hebt; als senior onderzoeker draag je de onderzoekslijn(en) waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Behalve een stabiele werkgever met prachtige ambities, bieden wij goede voorwaarden om te komen werken bij de HU: 

  • Wij bieden een arbeidsovereenkomst van een jaar (D3) met een omvang van minimaal 0,6 fte.
  • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden zullen je verantwoordelijkheden en takenpakket worden bepaald. Op basis hiervan vindt inschaling plaats in schaal 13, met een maximumsalaris van € 6997,- bij een voltijd-aanstelling.
  • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar bij een voltijd-aanstelling.
  • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Wij bieden je uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar.

Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap. 

Werkgever

Hogeschool Utrecht

Meer dan 35.000 studenten. Ruim 4.000 medewerkers verspreid over instituten, kenniscentra en diensten. Continue in ontwikkeling. Niet alleen de studenten. Maar de hele organisatie. Met toonaangevend onderwijs. Onderzoek dat oplossingen bedenkt voor maatschappelijke vraagstukken. En al vier keer uitgeroepen tot meest duurzame hogeschool van Nederland. Samen Duurzaam, Samen Digitaal, Samen Gezond en Samen Lerend. 

Het kenniscentrum DB&M werkt met verschillende partijen in de creatieve en zakelijke dienstverlening, kennisinstellingen, publieke organisaties en overheid. De onderzoeksvragen komen uit de praktijk; de resultaten leiden dus niet alleen tot wetenschappelijke inzichten maar ook tot inzichten en toepassingen die direct relevant zijn voor de beroepspraktijk. 

Afdeling

HU team Nieuw Economisch Onderzoek en Onderwijs (NEOO) is een groep ervaren, gepassioneerde onderzoekers en onderwijsprofessionals met ambitie om waardevolle kennis te ontwikkelen om die in de praktijk en het onderwijs te verankeren. We vullen dit jaar minimaal 8 vacatures in. HU team NEOO zal als collectief verantwoordelijk zijn voor het concretiseren van de inhoudelijke lijnen naar praktijkgerichte onderzoeksprojecten, voor en met het werkveld. Tegelijkertijd zal dit team zich bezighouden met advisering en ontwerp van een instituut-overstijgend onderwijscurriculum richting onze ambitie voor het hoger economisch onderwijs. Uiteraard in nauwe samenwerking met experts binnen onze organisatie. 

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij; Economie
  • 24—40 uur per week
  • max. €6997 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT HU 20240208

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 15, 3584 CM, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you