Adviseur nazorg bij rampen en crises

Adviseur nazorg bij rampen en crises

Geplaatst Deadline Locatie
12 feb 26 feb Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Pak een rol in psychosociaal crisismanagement en gezondheidsonderzoek bij rampen. Als adviseur bij het RIVM werk je aan concrete projecten, zoals het updaten van GGD-richtlijnen en het organiseren van kennisbijeenkomsten. Je bepaalt mede de strategie voor de ontwikkeling van psychosociaal crisismanagement in Nederland en versterkt onze positie in nazorg. Een kans om impact te hebben op een gezondere en veiligere samenleving en dit in een team waar je jezelf kunt zijn en ondertussen een mooi netwerk opbouwt. Iets voor jou? Lees verder!

Functieomschrijving

Achtergrond

Op het gebied van psychosociaal crisismanagement, gezondheidsonderzoek bij rampen en medische milieukunde werkt het RIVM nauw samen met een aantal vaste ketenpartners zoals de GGD, GHOR en gemeentes. Ons team Gezondheid, Leefomgeving en Nazorg zorgt voor een goede verbinding tussen de wetenschappelijke kennis van het RIVM en de praktische, lokale kennis van deze partners. Met een team van twintig collega’s ontwikkelen we producten voor de GGD die hen ondersteunen bij het uitvoeren van hun taken, in zowel de voorbereiding op rampen en sluimerende crises als ook in de acute fase van rampen en crises.

Jouw rol

In jouw functie als adviseur word je breed ingezet op diverse onderdelen. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen binnen het RIVM en veel met onze vaste externe ketenpartners. Dit zijn bijvoorbeeld de GGD’en, GGD GHOR NL, ARQ Nationaal Psychotraumacentrum of Nivel.

Thema’s waaraan je kunt werken:

  • Bepaal mee over de strategie voor de doorontwikkeling van psychosociaal crisismanagement in Nederland en onze positie in het veld van nazorg;
  • Voer nazorgprojecten met ketenpartners uit, zoals de update van GGD-richtlijnen of het uitvoeren van behoeftepeilingen;
  • Het organiseren van kennisbijeenkomsten en netwerkdagen voor de GGD’en en invulling geven aan de tweemaandelijkse nieuwsbrief voor de GGD’en;
  • Netwerken door het opbouwen en onderhouden van het netwerk rondom mentale gezondheid nationaal en internationaal, en specifiek met betrekking tot rampen en crises;
  • Signaleren en verkennen van nieuwe thema’s voor dienstverlening en het maken van producten zoals netwerkkaarten;
  • Het uitdenken en oppakken van gepaste acties ten tijde van acute crises.

Daarnaast biedt de afdeling ondersteuning bij grootschalige incidenten met straling, chemische en of biologische agentia. Je kunt daarom ook aanvullend deelnemen aan 24/7-beschikbaarheidsdiensten in de responsorganisatie van het RIVM.

Uniek aan deze baan

In deze functie werk je aan een actueel maatschappelijk doel, waarbij we als team grote maatschappelijke impact maken. Jouw werk is relevant voor alle getroffenen, in dit geval de publieke gezondheid van alle mensen in Nederland. Je werkt veel samen met de verschillende domeinen binnen het RIVM, maar nog meer met externe partijen, zowel onderzoeksinstituten als belangenorganisaties en beleid makende overheidsorganisaties. Je bouwt dus een mooi netwerk op en jouw werk is altijd actueel; je bent bezig met een huidige crisis of kijkt vooruit en bereidt voor op een toekomstige crisis.

Je komt terecht in een gepassioneerd en betrokken team, dat divers is qua achtergronden. Individuele teamleden brengen hun eigen expertises en persoonlijkheden in, wat tot een open en prettige werksfeer leidt. We werken hybride, er is een goede werk-privé balans en er zijn veel opleidingsmogelijkheden om je te ontwikkelen in de breedte of de diepte.

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

In deze rol is het belangrijk dat je staat bent om wetenschappelijke resultaten met de praktijk te verbinden. Hiervoor moet je analytisch sterk zijn en goede sociale en communicatieve vaardigheden hebben, want je moet goed wetenschappelijk onderbouwde of agenderende notities kunnen schrijven. Je hebt vanzelfsprekend een goed gevoel voor politiek bestuurlijk gevoelige kwesties. Door de vele samenwerking met onze partners is het belangrijk dat je een netwerker en verbinder bent.

Je werkt aan en coördineert verschillende projectonderdelen, daarom verwachten wij dat je stevig in je schoenen staat en een proactieve en flexibele houding hebt.

Verder vragen wij:

  • Je bent afgestudeerd als gezondheidswetenschapper of psycholoog of hebt een vergelijkbare universitaire studie afgerond;
  • Je hebt minstens 3 jaar werkervaring in voor dit vakgebied relevante posities;
  • Je bent bekend met het zorgsysteem en bij voorkeur ook met het systeem van Publieke Gezondheid in Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 20-24 maanden.

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: 20-24 maanden, voor de duur van het project
  • Minimaal aantal uren per week: 28
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Deze functie houdt verband met een aantal onderzoeksprojecten, die in ieder geval 24 maanden (tot eind 2025) lopen. De kans is groot dat dit continueert. Het RIVM komt dan ook graag in contact met kandidaten die zich voor langere tijd aan het RIVM willen verbinden. Op dit moment kan het RIVM hiervoor echter geen garantie geven. Je zult vanzelfsprekend tijdig geïnformeerd worden, over de (on)mogelijkheid om de arbeidsovereenkomst te verlengen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • €3655—€5589 per maand
  • Universitair
  • AT RIVM 20240212

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you