Lector AI & Data Supported Healthcare | KCZ Kenniscentrum Zorginnovatie

Lector AI & Data Supported Healthcare | KCZ Kenniscentrum Zorginnovatie

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 10 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wat wordt de toekomst van AI & Data in de gezondheidszorg? Jij onderzoekt de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en data-toepassingen voor gezondheidszorg professionals en hun patiënten. Bovendien draag je als brug tussen de disciplines bij aan ontwikkeling én toepassing van Learning Health Systems.

Functieomschrijving

AI maakt een sterke opmars in de gezondheidszorg, met name in de techniek en de diagnostiek en – vooralsnog in mindere mate - bij paramedische en verpleegkundige beroepen. Wij voorzien dat AI & Data kansen biedt om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. In deze voor ons nieuwe functie ga jij onderzoeken hoe dit precies vorm kan krijgen, waarbij je ook meteen zorgvuldig en praktisch omgaat met ethische vraagstukken. Je werkt nauw samen met studenten, docenten en patiënten, en met een heel netwerk van belangenorganisaties, bedrijven en onderzoeksinstituten die zich met deze datatechnologiëen bezighouden in relatie tot het gezondheidszorgdomein.

Een werkomgeving van koplopers

Jouw thuisbasis wordt het Kenniscentrum Zorginnovatie (KCZI), dat werkt aan betere zorg en ondersteuning door praktijkgericht innoveren, ontwerpen en onderzoeken. Het beschikt tevens over een datalab, dat voorziet in geavanceerde rekenkracht en datacapaciteit. De vier hoofdthema’s van onderzoek bij KCZI zijn:

 • Integrale zorg
 • Zorgtechnologie
 • Zelfmanagement, eigen regie en participatie
 • Preventie, gezondheid en vitaliteit

AI & Data in de zorg worden onder jouw leiding daar aan toegevoegd

Als lector ben je inhoudelijk betrokken bij het HR Datalab Healthcare, de AI & Data voorziening voor onderwijs en onderzoek in het zorgdomein. In dit research-datalab werken onderzoekers, docenten, studenten, data scientists en projectmedewerkers op een fysieke plek samen aan de digitale transitie in de zorg. De opgedane kennis en ervaring vertaalt zich vervolgens naar onderwijsinnovaties rondom AI & Data.

Het HR Datalab Healthcare is onderdeel van research-datalabs binnen Hogeschool Rotterdam. Jij legt de verbinding tussen diverse opleidings- en kennisinstituten op het raakvlak van data en gezondheidszorg. Denk hierbij naast de gezondheidszorgopleidingen ook aan opleidingen op het terrein van communicatie, media en informatie, Engineering en Applied Sciences. Maar ook aan andere kenniscentra op het terrein van techniek, digitalisering en ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie. Een breed werkveld, dat je overigens gerust verder mag uitbreiden.

Wat ga je doen?

Werk dat iets oplevert voor het vak en de wereld

Als lector sla je de brug tussen gezondheidsprofessionals, patiënten en de wereld van AI & Data. Je zwaartepunt ligt in het onderzoek in welke niches deze toepassingen een wezenlijk verschil kunnen maken, bijvoorbeeld in diagnostiek, behandeling of voorspelling. Daarbij geef je prioriteit aan het bijdragen aan het oplossen van concrete maatschappelijke opgave aansluitend op het missie-gedreven beleid van de overheid. Als lector ga jij daarnaast vanuit KCZI de ontwikkeling van Learning Health Systems aansturen, onder andere door:

 • je te verbinden met diverse lectoraten en learning communities op het gebied van toegepaste AI, zoals o.a. de lc digital humans en het lectoraat natural language processing
 • innovaties via NLP-analyses van patiëntendossiers
 • opzet AI supported diagnose, behandeling & preventie
 • meehelpen uitbouwen van het HR Datalab Healthcare.

Specificaties

Hogeschool Rotterdam (HR)

Functie-eisen

Ben jij wie we zoeken?

Autoriteit in statistiek en/of machine learning in de zorg

Wij zoeken een lector die door kennis en gedrag een brug kan zijn tussen enerzijds de bovengenoemde disciplines, instituten en onderzoeksgroepen en anderzijds de zorgprofessionals en de patiënten. Je werkt – onder andere met praktijkgericht onderzoek - actief mee aan het ontwikkelen van het vakgebied en onderwijsvernieuwing. Natuurlijk vind je het interessant om je eigen en extern vergaarde kennis van AI & Data Supported Healthcare over te dragen op (hoofd)docenten en onderzoekers en op groepen studenten. Concrete functie-eisen zijn verder:

 • expertise van en visie op meerwaarde en toepassing van AI in de gezondheidszorg
 • afgeronde promotie studie in een relevante discipline en aantoonbare kennis van toepassing van in statistiek en/of machine learning in de onderzoekspraktijk
 • in staat als bruggenbouwer en netwerker innovatieve onderzoeksprojecten te initiëren en leiden
 • uitstekend internationaal netwerk in bedrijfsleven, onderwijs en overheid en recente aantoonbare ervaring met het werven van middelen voor onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Een kans om jouw ambities waar te maken

Wij hebben de ambitie om uit te groeien tot een (inter)nationaal erkende kennispartner voor toegepaste AI in de gezondheidszorg waarin verschillende opleidingen en onderzoeksinstituten samenwerken voor sterke, toekomstvaardige studenten. En jij gaat daar met je coördinerende, stimulerende en inspirerende rol gedurende de komende zes jaar belangrijke impulsen aan geven. Dat is enerzijds een flinke kluif, maar tegelijk voor de juiste vrouw of man ook een bijzondere kans. Reken op de volgende voorwaarden:

 • arbeidsovereenkomst (D4, CAO HBO) voor 20 uur per week met een contractduur van zes jaar en een evaluatiemoment na het eerste jaar
 • salaris bij fulltime: minimaal € 6.541,05 en maximaal € 8.445,29 bruto per maand (schaal 15), plus 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • aantrekkelijke pensioenregeling en ruimte voor een goede balans tussen werk en privé
 • een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Diverse werk- en leeromgeving

In ons team is iedereen welkom. We zien talent als basis en diversiteit als kracht. Diverse teams presteren beter en een inclusieve werkomgeving is onmisbare basis voor een goede leeromgeving. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van onze teams belangrijk. We houden hier dan ook rekening mee tijdens de selectieprocedure.

Werkgever

Hogeschool Rotterdam

De allerbeste hogeschool, zeker met jouw hulp

Als jij durft te kiezen voor een baan in het hoger onderwijs, hebben wij de ideale werkplek voor je. Wij zijn de tweede hogeschool van Nederland en blijven de komende jaren flink verder groeien. Niet alleen in omvang. We willen meetbaar de beste hogeschool van de Randstad zijn. Daarvoor hebben we mensen nodig zoals jij.

Strategische agenda met vijf kernwaarden

Bij Hogeschool Rotterdam studeren ongeveer 40.000 studenten en werken meer dan 4.000 mensen, verdeeld over 15 locaties. In onze strategische agenda 2023-2028 staat als maatschappelijke opdracht: Wij leiden studenten op tot hooggekwalificeerde professionals voor de beroepen van vandaag en morgen, en we ontwikkelen praktijkgerichte kennis en innovaties die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving.

In ons gedrag, ons onderwijs, ons onderzoek en ons beleid staan de volgende kernwaarden centraal:

 • Verantwoordelijkheid: We leiden studenten op die hun plek in de samenleving vinden en de samenleving vooruithelpen. We dragen bij aan grote maatschappelijke veranderingen door die mede vorm te geven.
 • Veerkracht: We benutten uitdagingen als kansen om te groeien door te leren. Zo leiden we onze studenten op tot veerkrachtige professionals. Zo zijn we wendbaar als organisatie. Zo maakt ons praktijkgericht onderzoek de samenleving sterker.
 • Verbondenheid: We brengen mensen samen en leren ze samen werken en samen leven. Bij ons voelt iedereen zich welkom, veilig, gezien en gekend.
 • Rechtvaardigheid: We geven studenten toegang tot gelijke maatschappelijke kansen, op basis van talenten en ambities. Ons onderwijs en praktijkonderzoek dragen bij aan het verkleinen van kansenongelijkheid.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector
 • Techniek; Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • max. 20 uur per week
 • €6541—€8445 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP HR 20240218

Werkgever

Hogeschool Rotterdam (HR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

G.J. de Jonghweg 4-6, 3015 GG, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you