Universitair docent met expertise in onderzoek naar stress en stress-gerelateerde klachten

Universitair docent met expertise in onderzoek naar stress en stress-gerelateerde klachten

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 29 apr Tilburg
Tilburg University | Medische en Klinische Psychologie is op zoek naar een Universitair docent met expertise in onderzoek naar stress en stress-gerelateerde klachten (0,8 - 1,0 fte) voor het Departement Medische en Klinische Psychologie (MKP), locatie Tilburg, Wetenschapsgebied Psychologie (Sociale wetenschappen).

Functieomschrijving

Het departement Medische en Klinische Psychologie (MKP) van Tilburg University is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde universitair docent met ervaring in het doen van experimenteel stress onderzoek in relatie tot psychische aandoeningen. Dit kan eerder klinisch georiënteerd zijn (stress- en trauma-gerelateerde klachten bij patiëntgroepen) maar kan evenzogoed fundamenteel van aard zijn (labonderzoek naar acute stress i.r.t. geheugenklachten, stemmingswisselingen, emotieregulatie, pijn, etc.). 

Als universitair docent krijgt u de kans om uw eigen onderzoeksprojecten op te zetten en uit te voeren. Maar daarnaast heeft u bij ons ook de mogelijkheid om aan te sluiten bij de bestaande onderzoekslijn “Stress, Pain, and Emotion Regulation” van het departement MKP, waarbinnen u samen met collegae van MKP (en andere departementen & universiteiten) aan team science kan doen. 

Affiniteit en bij voorkeur al enige ervaring met zogenaamde Single Case Experimental Designs (SCED) strekt tot aanbeveling; dit in verband met een nieuw onderwijsprogramma én het steeds frequenter gebruik van SCEDs in klinisch toepasbaar onderzoek.

Takenpakket

Deze functie omvat 50% onderzoek en 50% onderwijs. Tot de kerntaken behoren:

 • Het zelfstandig ontplooien van onderzoeksactiviteiten binnen het overkoepelende onderzoeksprogramma van het departement MKP, waarbij het onderzoek wetenschappelijk vooraanstaand en innovatief te noemen is;
 • U maakt deel uit van een groep die elkaar versterkt in het doen van wetenschappelijk onderzoek op het terrein van stress, pijn, en emotieregulatie (team science). Daarnaast kan u – geheel vrijblijvend - ook aansluiten bij de onderzoeksgroep “Mood, Anxiety & Personality Disorders”;
 • Het publiceren van de onderzoeksresultaten in kwalitatief hoogstaande vakbladen;
 • Het superviseren van onderzoeksassistenten en eventueel promovendi;
 • Het initiëren en het leveren van een bijdrage aan het verwerven van onderzoeksfinanciering voor nieuwe onderzoeksprojecten;
 • Het verzorgen van onderwijstaken in een van de Masteropleidingen (Medische Psychologie, Klinische Psychologie, Research Master Individual Differences and Assessment) en de Bachelor Psychologie maken deel uit van het takenpakket. Zo kunt u o.a. worden ingezet als cursuscoördinator, docent van hoorcolleges en werkcolleges, als begeleider van Practicum Onderzoeksvaardigheden Psychologie (POP) groepen, en als theses begeleider op bachelor- en masterniveau. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • U bent gepromoveerd in de (medische of klinische) Psychologie of op een gebied dat betrekking heeft op het raakvlak van gedragswetenschappen en (mentaal) welzijn;
 • Uw wetenschappelijke kwaliteiten blijken onder meer uit een excellent proefschrift en uit publicaties in vooraanstaande internationale wetenschappelijke tijdschriften;
 • U heeft bij voorkeur affiniteit met en ervaring in het doen van onderzoek naar stress en stress-gerelateerde klachten;
 • Kennis van Single Case Experimental Designs is een pré;
 • U heeft ervaring met het aanvragen van subsidies bij NWO, ZonMW of andere subsidieverstrekkers;
 • U heeft een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels; 
 • U beschikt over uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden; 
 • U werkt proactief en zelfstandig, maar u kunt ook goed samenwerken in teamverband en met externe professionals uit verschillende vakgebieden ((inter)nationale onderzoekers);   
 • U bent een toonbeeld van wetenschappelijke integriteit en voorstander van open science;
 • U beschikt over doorzettingsvermogen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast bent u consciëntieus, ambitieus en flexibel, en u kunt goed functioneren onder tijdsdruk; 
 • Een positieve motivatie voor het geven van onderwijs en een inspirerende en motiverende opstelling tegenover studenten is noodzakelijk; 
 • U heeft een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bent voornemens dit te behalen; 
 • U beschikt over goede analytische vaardigheden en ervaring met statistische programma’s zoals SPSS of R. 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0.8-1,0 fte (32-40 uur per week). 

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkelingen en heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Het salaris varieert afhankelijk van ervaring tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel universitair docent 2 en salarisschaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van werkervaring. Het betreft een vacature voor een structurele functie conform artikel 2.3 lid 1 CAO Nederlandse Universiteiten en betreft een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast dienstverband. U krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van 18 maanden (externe kandidaten), met uitzicht op een vast dienstverband.

U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar. 

Alle medewerkers van de universiteit vallen onder het pensioenfonds ABP.

We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Ook kunt u tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen u uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Additionele informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over het project kunt u contact opnemen met t.smeets@tilburguniversity.edu

Algemene informatie over Tilburg University is te vinden op: www.tilburguniversity.edu
Meer informatie over het departement Medische en Klinische Psychologie vindt u op:
https://www.tilburguniversity.edu/nl/over/schools/socialsciences/organisatie/departementen/medische-klinische-psychologie

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 22160

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Tilburg University). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

We nodigen u uit om uiterlijk op maandag 29 april a.s. online te solliciteren voor deze functie, 
inclusief een recent CV (optioneel: cijferlijsten bachelor- en masteropleiding, publicatielijst) en een motivatiebrief voor deze positie. 

De eerste gesprekken vinden (digitaal) in mei plaats. 

U start in onderling overleg tussen 1 juni en uiterlijk 1 september 2024 met werken voor Tilburg University. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

We nodigen u uit om uiterlijk op maandag 29 april a.s. online te solliciteren voor deze functie, 
inclusief een recent CV (optioneel: cijferlijsten bachelor- en masteropleiding, publicatielijst) en een motivatiebrief voor deze positie. 

De eerste gesprekken vinden (digitaal) in mei plaats. 

U start in onderling overleg tussen 1 juni en uiterlijk 1 september 2024 met werken voor Tilburg University. 

Solliciteer uiterlijk op 29 apr 2024 23:58 (Europe/Amsterdam).