De rol van teams in Value-based health care

De rol van teams in Value-based health care

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 31 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) en St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht zijn op zoek naar een PhD student voor onderzoek naar teams in value-based healthcare implementatie

Functie-omschrijving
Waardegedreven zorg (WGZ) – of value-based healthcare – wordt veelal ingezet als een strategie om zorg te verbeteren. Een centrale component van WGZ is het meten van uitkomsten die belangrijk zijn voor patiënten. Hoe deze uitkomsten door verbeterteams gebruikt kunnen worden om te leren en verbeteren blijft echter een open vraag. In de praktijk blijft daardoor verzamelde data veelal ongebruikt liggen. In dit PhD project zal je bekijken hoe verbeterteams in het St. Antonius ziekenhuis – één van de frontrunners op het gebied van WGZ – data gebruiken om te leren en verbeteren en zal je bekijken hoe je deze processen kan verbeteren. Je zal je daarbij vooral richten op de onderliggende team-dynamieken en hoe deze dynamieken het gebruik van data kunnen faciliteren of belemmeren. Hoe creëer je een omgeving waarin teamleden effectief van data kunnen leren? Hoe ontstaat vertrouwen tussen teamleden zodat ze de data open durven te bespreken? Wat is de rol van inspirerende leiders of collega’s hierin? Je zal zowel kwalitatieve (o.a. interviews en etnografische observaties) als kwantitatieve methodes (o.a. surveys en gestructureerde observaties) toepassen om dit soort vragen te beantwoorden.

Dit project vindt plaats in nauwe samenwerking met het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht en je promotieteam zal bestaan uit begeleiders van zowel de EUR als het St. Antonius ziekenhuis. Je zal een deel van je promotietraject fysiek doorbrengen in het St. Antonius ziekenhuis, waar jouw werk direct zal bijdragen aan de praktische implementatie van value-based healthcare.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zoeken voor deze gevarieerde baan een enthousiaste kandidaat met een relevante masteropleiding in de gezondheidswetenschappen, gezondheidseconomie, bedrijfskunde of organisatiewetenschappen, maar ook kandidaten met een geneeskunde, science & technology, sociologie of andere relevante masteropleiding zijn welkom. De functie vereist affiniteit met kwalitatieve en kwantitatieve analyses, alsook affiniteit met de gezondheidszorg.

Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels, je bent georganiseerd in je werk en hebt oog voor detail. Je bent een creatieve denker met een interdisciplinaire mindset en voelt je goed in het combineren van verschillende onderzoeksdesigns en methoden. Je houdt ervan om deel uit te maken van een team en constructief te reflecteren op je werk en dat van anderen met een hands-on mentaliteit.

Taken bestaan uit:
 • het verder ontwikkelen en uitvoeren van onderzoeksprotocollen in het kader van dit promotietraject;
 • ondersteuning van verbetertrajecten in het St. Antonius ziekenhuis;
 • publiceren van wetenschappelijke artikelen en een proefschrift over het onderzoek;
 • initiëren van en participeren in kennisoverdracht naar externe partijen;
 • helpen bij het verwerven van aanvullende subsidies;
 • het volgen van aanvullende opleidingen in onderzoeksmethoden en -theorieën;
 • het geven van onderwijs binnen ESHPM met een maximum van 15% van de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 1 september 2024 (of eerder in overleg). Het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 2.770 en € 3.539 bruto per maand Schaal P, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) en het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht. De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1,5 jaar. Bij gebleken geschiktheid zal het dienstverband vervolgens worden verlengd met 2,5 jaar.”

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs. Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek. Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ongeveer 1600 studenten en werken 200 medewerkers.

Afdeling

Met onderzoek streeft de sectie ernaar om zowel een wetenschappelijk als een maatschappelijke bijdrage te leveren. Hierbij is het doel om de organisatie en management van zorg door de inzet van wetenschappelijke methoden en kennis te verbeteren. Het onderzoek en het onderwijs van deze sectie omvat het brede terrein van management en organisatievraagstukken in de zorg. Binnen de sectie zijn meerdere management en organisatie disciplines vertegenwoordigd zoals financieel management, operations management, organisatiesociologie, bestuurskunde en veranderkunde.

Specificaties

 • PhD
 • Techniek
 • 32—40 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • 4104

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you