Hogeschoolhoofddocent Finance & Accounting

Hogeschoolhoofddocent Finance & Accounting

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 13 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Verdiep je in de toekomst van het financiële domein en verbind onderzoek, onderwijs en werkveld.

Functieomschrijving

Als Hogeschoolhoofddocent Finance & Accounting ben je werkzaam bij het Institute for Finance & Accounting (IFA), waar studenten worden opgeleid tot financiële professionals. Daarnaast werk je voor het Lectoraat voor Financieel-Economische Innovatie. Je acquireert, verricht, begeleidt en publiceert over onderzoek op het gebied van actuele onderwerpen in de financiële sector. Ook ontwerp en coördineer je onderwijs en begeleid je studenten. Daarbij neem je nadrukkelijk jouw kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied en ervaring op het gebied van het doen van onderzoek mee.

Met jouw heldere en open manier van communiceren weet je collega's te enthousiasmeren, coachen en inspireren om het onderwijs en onderzoek continu te verbeteren en om te werken aan mogelijke samenwerkingen.

Wij zijn op zoek naar twee hogeschoolhoofddocenten die zich bezighouden met één of meerdere van deze onderwerpen: 

De toekomst van Accountancy 
Van de accountant wordt verwacht dat hij meer controleert dan alleen de jaarrekening. Op welke manier beïnvloeden onderwerpen als CSRD en digitalisering het werk van de accountant en hoe ziet het beroep van de maatschappelijk verantwoorde accountant eruit? 

Onderzoekend vermogen in de financieel-economische opleidingen 
Hoe leiden wij studenten op in het doen van praktijkgericht onderzoek, zodat ze in staat zijn zelfstandig te werken aan beroepsproducten, waarvan wordt verwacht dat zij ze als startende financiële professionals kunnen opleveren? 

Nieuwe technologieën in Finance 
Hoe kunnen nieuwe technologieën doelmatig worden ingezet en welke vaardigheden moeten wij onze studenten bijbrengen om met deze nieuwe technologieën te kunnen werken? 

Investeren, beleggen en treasury in een economie in transitie 
Wat is de invloed van de veranderende omgeving (duurzaam, inclusief) op investeren, beleggen en treasury? 

De manier waarop de hogeschoolhoofddocent invulling geeft aan de opdrachten en het maken van de verbinding tussen het onderwijs en onderzoek vindt in overleg plaats. Er is dus veel ruimte voor eigen invulling en visie op de wijze waarop dit bereikt kan worden. 

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Jouw profiel

 • Een afgerond promotieonderzoek, bij voorkeur in het economisch domein;
 • Ervaring met projectmanagement, bij voorkeur in subsidieprojecten met teams;
 • Aantoonbare ervaring met praktijkgericht onderzoek alsook het verbinden van de beroepspraktijk, onderwijs en praktijkgericht onderzoek;
 • Je hebt zowel academische banden als goede connecties in de praktijk;
 • Je spreekt Nederlands en bent comfortabel met Engels. 

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij de volgende competenties meebrengt:

 • Een verbinder, begeleider en onderzoeker;
 • Een teamspeler die het team kan meenemen in nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied;
 • Je bent kwaliteit- en resultaatgericht;
 • Maatschappelijk sensitief en ondernemend in het kader van de acquisitie van nieuwe onderzoeksopdrachten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Wat wij je bieden 

Behalve een stabiele werkgever met prachtige ambities, bieden wij goede voorwaarden om te komen werken bij de HU: 

 • Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract (D3) met een omvang van 0,5 fte tot 1,0 fte. We spreken direct de intentie uit om te komen tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Interne sollicitanten behouden hun huidige contractvorm;
 • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden zullen je verantwoordelijkheden en takenpakket worden bepaald. Op basis hiervan vindt inschaling plaats in schaal 13, met een maximumsalaris van € 6997,66 bij een voltijd-aanstelling.
 • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar en een internet vergoeding van €37,50 netto bij een voltijd-aanstelling.
 • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een NS Business Card zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding;
 • Wij bieden je uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden via het eigen HU Ontwikkelportaal, gericht op ontplooiing als onderzoeker en als docent;
 • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar en 45 duurzame inzetbaarheidsuren.

Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap. 

Afdeling

Institute for Finance & Accounting

Voor 50% ben je werkzaam binnen het Institute for Finance & Accounting. Wij verzorgen met veel enthousiasme onderwijs aan ca. 1100 studenten over de volle breedte van het finance-werkveld en in samenwerking met diverse lectoraten. De opleidingen van het instituut zijn kwalitatief sterke opleidingen die midden in een inspirerend werkveld staan. Je directe leidinggevende is de instituutsdirecteur van IFA. Daarnaast ben je voor 50% werkzaam voor het Lectoraat Financieel-Economische Innovatie waar een lector, hogeschoolhoofddocenten en onderzoekers samenwerken aan onderzoek dat actueel is en een directe link met de praktijk heeft. Docenten van IFA zijn ook betrokken bij het onderzoek, wat zorgt voor een logische verbinding tussen het lectoraat en de opleidingen. 

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Economie
 • 20—40 uur per week
 • max. €6997 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT HU 20240308

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 15, 3584 CM, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you