PhD-kandidaat / Arts-assistent - Cardiothoracale chirurgie / Fysiologie

PhD-kandidaat / Arts-assistent - Cardiothoracale chirurgie / Fysiologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 20 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Gecombineerde aanstelling als PhD-kandidaat en Arts-assistent niet in opleiding tot medisch specialist (ANIOS) voor translationeel onderzoek naar atriumfibrilleren binnen afdelingen (elektro)fysiologie en cardiothoracale chirurgie.

Functieomschrijving
Je zal als promovendus verantwoordelijk zijn voor het coördineren van de “Maastricht Atrial Tissue Bank” (MATRICS studie) die deel uitmaakt van een grootschalig internationaal toponderzoek naar atriumfibrilleren (MAESTRIA consortium, https://maestria-h2020.com).

Het hoofddoel van de MATRICS studie is het verwerven van diepgaande kennis in de pathofysiologische mechanismen die leiden tot atriumfibrilleren bij patiënten die een openhartoperatie ondergaan. Je zal als promovendus betrokken zijn bij alle facetten van het onderzoek, zoals inclusie van proefpersonen, het uitvoeren van elektrofysiologische metingen op de operatiekamer, follow-up van de proefpersonen en uiteindelijk ook de data analyse.

MATRICS is een samenwerking tussen de afdelingen Cardiothoracale Chirurgie (MUMC+) en Fysiologie (Universiteit Maastricht), wat leidt tot een interessante mix van klinisch en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Je zal in het kader van de onderzoekstaken veel samenwerken met basale wetenschappers, maar ook met hartchirurgen op de operatiekamer. Naast onderzoekstaken zal je ook meedraaien in het klinische rooster binnen de afdeling cardiothoracale chirurgie. Deze dynamische combinatie van wetenschappelijke en klinische taken maakt dat je een breed scala aan verantwoordelijkheden zal hebben:
 • In het kader van de MATRICS studie: inclusie van proefpersonen, uitvoeren van metingen (inclusief cardiaal elektrofysiologisch onderzoek tijdens hartoperaties), verwerking van cardiale biopten, bijhouden van de follow-up;
 • Analyse van diverse data afkomstig uit de MATRICS studie inclusief het verzorgen van uiteindelijke wetenschappelijke publicaties;
 • Uitvoeren van klinische taken, zoals assistentie op de operatiekamer, visite doen over de cardiochirurgische verpleegafdeling en meedraaien in het dienstrooster;
 • Deelname aan dagelijkse activiteiten op de afdelingen (elektro)fysiologie en cardiothoracale chirurgie, zoals research meetings, journal clubs en klinische besprekingen;
 • Verrichten van onderwijstaken binnen de Faculty of Health, Medicine, and Life Sciences (FHML), zoals coassistentenonderwijs, expert meetings en tutorials.

Functie-eisen
Je bent iemand die veel interesse heeft in cardiale elektrofysiologie en cardiothoracale chirurgie. Je doel is om te leren hoe je bevindingen uit basale studies kan vertalen naar de klinische praktijk om uiteindelijk de patiëntenzorg te verbeteren. Verder voldoe je aan het volgende:
 • Afgestudeerd als basisarts (geneeskunde) of klinisch technoloog (technische geneeskunde);
 • Affiniteit met kwantitatief wetenschappelijk onderzoek;
 • Goede mondelingen en schriftelijke communicatievaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Klinische ervaring binnen de patiëntenzorg is een pre.

Wat biedt de UM?
Als PhD/Arts-assistent bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald conform UFO-profiel Promovendus met bijbehorende salarisinschaling van € 2.770,00 in het eerste jaar en € 3.539,00 bruto per maand in het vierde jaar (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1,0 FTE. Bij een positieve beoordeling volgt een verlenging met 3 jaren.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Uli Schotten via schotten@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe PhD/Arts-assistent? Solliciteer dan nu, uiterlijk 20 mei 2024, op deze functie.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op een nader te bepalen datum, indien noodzakelijk zullen er tweede gesprekken worden gehouden.

Een meeloopdag kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

 • PhD
 • Gezondheid
 • max. 38 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • 751

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you