PhD-positie in Economie aan Tilburg University CentER Graduate School of Business

PhD-positie in Economie aan Tilburg University CentER Graduate School of Business

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 14 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg School of Economics and Management heeft een vacature voor een PhD-positie in Economie aan Tilburg University CentER Graduate School of Business, locatie Tilburg, Nederland.

Functieomschrijving

Deze periode van overgang vraagt om mensen die de wereld en de wetenschap verder kunnen brengen. Mensen die, in lijn met onze waarden, nieuwsgierig, verbindend, zorgzaam en moedig zijn.

Jouw positie
Als promovendus werk je aan onderzoeksprojecten op het gebied van werk, gezondheid en pensioen. Je werkt met unieke en grote databestanden. Je bent gemotiveerd om de diepte in te gaan en om écht te begrijpen hoe de relatie tussen de drie thema’s in de praktijk werkt. Op basis hiervan draag je bij aan de oplossing van maatschappelijk relevante problemen, zoals gezond en productief langer doorwerken.

Een PhD-dissertatie bij CentER vereist het ontwerp en de uitvoering van 3 studies. De uitvoering van het onderzoekswerk zelf omvat typisch het conceptualiseren van de onderzoeksvragen en ideeën, dataverzameling, kwantitatieve analyse van de gegevens, en het schrijven en presenteren van academische papers. Het doel is om over die projecten te publiceren in hoogwaardige academische tijdschriften. Bij succesvolle afronding van je onderzoekswerk, zoals aangetoond door een ingediende en goedgekeurde PhD-dissertatie en de daaropvolgende verdediging, ontvang je een doctoraat van Tilburg University.

De dagelijkse begeleiding is in handen van prof. dr. Daniël van Vuuren en prof. dr. Marike Knoef, beiden verbonden aan TiSEM.

80% van de tijd van de positie zal worden besteed aan de voltooiing van je PhD-onderzoek, en 20% aan het verwerven van academische vaardigheden door het geven van cursussen en het begeleiden van master/bachelor scripties binnen de afdeling.

Jouw werkomgeving
Je gaat werken op een gezellige, groene campus met volop voorzieningen. Bij een toonaangevende, ondernemende en innovatieve universiteit in de mens- en maatschappijwetenschappen. Waar 2.400 medewerkers werken en 20.000 studenten van zo’n 100 verschillende nationaliteiten studeren. Een organisatie die al bijna honderd jaar samenwerkt vanuit een traditie die wil bijdragen aan de samenleving. Die een gemeenschap wil zijn waar verschillen in leeftijd, gender, geaardheid en culturele en religieuze achtergrond op waarde worden geschat, met gelijke kansen voor collega’s en studenten. Waar bovendien bij alle beslissingen rekening wordt gehouden met het leefbaar houden van de aarde voor volgende generaties.  

Lees hier meer over de universiteit.

Jouw school
Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) is een van Europa's toonaangevende centra voor onderzoek op het gebied van bedrijfskunde en economie, met onderzoeksrankings die consequent behoren tot de top 10 van Europa op verschillende gebieden binnen het bedrijfsleven. Naast de sterke focus op onderzoek en het collegiale onderzoeksklimaat, biedt het een breed scala aan onderwijsprogramma's op zowel bachelor- als masterniveau, met ongeveer 7.000 ingeschreven studenten. De School heeft goede verbindingen met zowel beleidsmakers als de industrie in de regio en internationaal, waardoor er ruime mogelijkheden zijn om impact te creëren met onderzoek.
Tilburg School of Economics  and Management

Jouw waarde vergroten
Tilburg University behoort tot de beste Nederlandse werkgevers en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om je potentieel en ontwikkeling te maximaliseren. We bieden uitstekende faciliteiten en ondersteuning voor onderzoek, onderwijs en maatschappelijke impact. Op al deze gebieden "erkennen en waarderen" we je in lijn met nationale universitaire ambities. Met uitstekende mogelijkheden zoals samenwerken in een academisch samenwerkingscentrum, of deelnemen aan ons Connected Leading programma. We hechten veel belang aan teamgeest en hebben een duidelijke, gedeelde visie op (persoonlijk) leiderschap (Connected Leading). Het ontwikkelen van kwaliteiten als zelfreflectie, dialoog en openheid/transparantie staat daarbij centraal. Lees hier meer over persoonlijke ontwikkeling bij Tilburg University. 

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  1. Een academische master- of MPhil/onderzoeksmasterdiploma in econometrie, economie of een ander relevant vakgebied dat hieraan gelijkwaardig wordt geacht.
  2. Afgerond met een uitstekend GPA (top 10% van de klas als richtlijn)
  3. Bekwaamheid in het Engels, aan te tonen door middel van een IELTS-score van minimaal 7,0, zonder subscores onder 6,5, een TOEFL-score van minimaal 100 (internetgebaseerd) of 600 (papiergebaseerd), een Cambridge CAE (minimaal B) of een Cambridge CPE. Vrijstellingen kunnen worden verleend op verzoek aan native Engelse sprekers of aan kandidaten die hun bachelors- en mastersdiploma in het Engels hebben behaald in Europa, Canada, de VS, Australië of Nieuw-Zeeland.
  4. Een solide kwantitatieve achtergrond, aan te tonen op een van de volgende manieren:
    1.    kandidaten met een MSc of MPhil-diploma van een onderzoeksuniversiteit in de Europese Unie moeten tijdens hun BSc- en/of MSc- of MPhil-programma's minstens 24 ECTS-credits hebben behaald in kwantitatieve en onderzoeksmethoden cursussen. Als dit niet het geval is, maar je toch overwogen wilt worden voor toelating, kun je een GRE- of GMAT-testscore indienen om je kwantitatieve vaardigheden te tonen.
    2.    kandidaten met een MSc- of MPhil-diploma van een universiteit buiten de Europese Unie: lever alsjeblieft een recente GRE- of GMAT-testscore.

Arbeidsvoorwaarden

Jouw waardevolle inbreng wordt bij ons beloond met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en voldoende aandacht voor de balans werk en privé. Ons aanbod:  

  • Een positie gebaseerd op 1,0 fte (40 uur per week)
  • Een aanstelling voor in totaal 48 maanden. De geselecteerde kandidaat wordt in eerste instantie aangesteld voor 18 maanden, met een verlenging voor de volgende 30 maanden op basis van een positieve evaluatie. De evaluatie vindt plaats na ongeveer 14 maanden.
  • Een aanvangsbruto salaris van € 2.770 per maand (voor een voltijdse aanstelling) in het eerste jaar, tot € 3.539 in het laatste jaar.

Naast je maandelijkse salaris ontvang je 41 vakantiedagen (voor een 40-urige werkweek), een vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsbonus (8,3%). We vergoeden de volledige kosten van duurzaam woon-werkverkeer: lopen, fietsen of openbaar vervoer. We hebben een verhuiskostenregeling die het aantrekkelijk maakt om dicht bij de universiteit te wonen. Je wordt via ons aangemeld bij het ABP-pensioenfonds. Ons keuzemodel stelt je in staat om te kiezen uit diverse faciliteiten met fiscaal voordeel. Je kunt hybride werken: op de campus en, tegen een vergoeding, vanuit huis. 

Werkgever

Tilburg School of Economics and Management

Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) staat hoog aangeschreven. Het onderzoek, verenigd in CentER, behoort tot de Europese top. De Bachelor- en Masteropleidingen, waarvan er drie Bachelors en zestien Masters volledig in het Engels worden verzorgd, staan op de internationale kaart met het in 2002 verworven AACSB-keurmerk. Medewerkers en studenten vormen een ambitieuze, internationale gemeenschap.

Tilburg School of Economics and Management

Specificaties

  • PhD
  • Economie
  • max. 40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 22194

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you