Manager HRM

Manager HRM

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 13 mei Velp

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die ervaren Manager HRM met organisatiesensitiviteit en veranderkracht? Dit is je kans om bij de meest duurzame hogeschool van Nederland te komen werken!

Functieomschrijving

De functie

In deze strategische functie zorg jij voor de juiste positionering van de afdeling HRM binnen de organisatie en zorg je voor verbinding en samenwerking. Van Hall Larenstein kent twee unieke locaties in Velp en Leeuwarden, die ieder voor zich uitdagende vraagstukken met zich meebrengen. Je bent sparringpartner en adviseur voor het College van Bestuur onder andere over thema’s als organisatieontwikkeling, werkdruk, leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering, verzuim en strategie en visie m.b.t. het beleid op het gebied van HRM.

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hogeschool breed HR-beleid en ziet toe op de uitvoering hiervan. Ook treed je op als projectleider van hogeschool brede projecten. Een voorbeeld hiervan is de implementatie van een nieuw personeelsinformatiesysteem. Dit systeem wordt naar verwachting per september geïmplementeerd en hier ben je als Manager HRM nauw bij betrokken.

Je rapporteert aan het College van Bestuur (CvB) en je maakt deel uit van het senior management van HVHL met 12 andere leidinggevenden. Om je resultaten te behalen, werk je nauw samen met de directies onderwijs en onderzoek, en daarnaast met je collega leidinggevenden binnen de ondersteunende diensten.

Concrete taken zullen zijn:

 • Faciliteren van jouw medewerkers in het realiseren van de vereiste resultaten en kwaliteit van de afdeling.
 • Je bent sparringpartner en adviseur voor het CvB en de direct reports van het CvB, onder andere wat betreft de ontwikkeling van de organisatie, de gewenste cultuurverandering en leiderschapsontwikkeling.
 • Je adviseert over en stuurt op strategische managementinformatie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het (strategisch) HRM-beleid en ziet toe op de uitvoering van het beleid.
 • Ontwikkelen van het jaarplan samen met de medewerkers van de afdeling met eventuele aanvulling van andere diensten en directies onderwijs en onderzoek.
 • Verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarplan en daarbij aansturen van dagelijkse activiteiten en processen in het team en toezien op/rapporteren over de voortgang.
 • Je zorgt enerzijds voor de onderlinge verbinding tussen jouw medewerkers en anderzijds voor de verbinding met onderwijs, onderzoek en andere ondersteunende processen.
 • Je vertegenwoordigt de hogeschool in relevante externe overleggen.

Voor deze functie is regelmatige aanwezigheid en zichtbaarheid op de andere locatie belangrijk.

Specificaties

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL)

Functie-eisen

Jij bent de ideale kandidaat!

Als ervaren strategische Manager HRM weet je als geen ander hoe je een team met verschillende specialisten het beste uit zichzelf en uit elkaar laat halen. Je bent overtuigend, krijgt mensen in beweging, bouwt relaties en je weet draagvlak te creëren. Je stuurt op basis van vertrouwen en hebt een positief intern kompas. Een gezonde portie humor is gewenst.

Je hebt een duidelijke visie op het vakgebied in de context van de uitdagingen waar onze hogeschool voor staat en de doelstellingen vanuit ons instellingsplan. Verder heb je aantoonbare ervaring met verandermanagement en in het bijzonder cultuurverandering, organisatie- en leiderschapsontwikkeling.

Je hebt een relevante afgeronde opleiding op masterniveau (hbo of academisch) en meerdere jaren ervaring met leidinggeven binnen een complexe bestuurlijke omgeving. Daarbij ben jij het boegbeeld van de afdeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou? 

 • HVHL is een relatief kleine hogeschool met grote ambities. We kennen elkaar en samen met je collega’s draag jij bij aan een meer duurzame wereld én kan jij het verschil maken. 
 • Een jaarcontract met een salaris van minimaal €5.740,93 en maximaal €7.687,55 bruto per maand (schaal 14 van de cao-hbo) bij een fulltime werkweek. Het gaat hier om een structurele fulltime positie.
 • Jouw ontwikkeling, zowel professioneel als persoonlijk, vinden wij belangrijk. HVHL biedt via MyAcademy trainingen en cursussen voor medewerkers en teams.
 • HVHL vindt het belangrijk dat iedere medewerker kan werken aan duurzame inzetbaarheid, eenieder heeft hiervoor DI-uren ter beschikking.
 • Vanzelfsprekend faciliteren wij de middelen zodat jij je werk goed kan uitvoeren zoals een laptop en een smartphone.
 • Een fijne werkplek op één van onze locaties (Velp of Leeuwarden).

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-hbo, dit zijn onder andere: 

 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% en jaarlijks 8% vakantiegeld. 
 • Pensioen bij ABP.
 • 53 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek.

Daarnaast heeft HVHL je nog een aantal aanvullende voorwaarden zoals: 

 • Een NS-businesscard, voor andere manieren van reizen ontvang je een reiskostenvergoeding. 
 • Een fietsplan. 
 • Je kan gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering. 
 • Een “Welkom aan Boord bij HVHL” programma voor al onze nieuwe medewerkers. 

Werkgever

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is de duurzaamste hogeschool van Nederland met een internationale focus. Als kennisinstituut combineert de hogeschool onderwijs met toegepast onderzoek binnen de verschillende lectoraten. HVHL leidt studenten op tot hoogwaardige, ambitieuze en innovatieve professionals die bijdragen aan een duurzame wereld.

Met het Instellingsplan ‘Groeien als experts in transitie’ geven we voor de periode 2022-2025 richting aan ons onderwijs en onderzoek. Het is de verwoording van de ambities en vormt de basis voor beleidsplannen en jaarlijkse evaluaties.

Afdeling

De dynamische afdeling HRM is op alle levels in de organisatie betrokken en aanwezig. HRM heeft een adviserende én ondersteunende rol bij de primaire processen van onderwijs en onderzoek en ook bij de andere ondersteunende diensten. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van incompany cursussen en trainingen voor onze eigen medewerkers en teams.

We werken met 12 collega’s op de locaties Leeuwarden en Velp en we zijn er voor leidinggevenden en medewerkers en dat doen we met een team van collega’s op beleid, advies, recruitment, academy en support.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management; HRM; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Recht
 • max. 40 uur per week
 • €5740—€7687 per maand
 • Universitair
 • AT HVHL 20240315

Werkgever

Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Larensteinselaan 26A, 6882 CT, Velp

Bekijk op Google Maps

Interesting for you