Promovendus positie onderzoek naar artrose in het TopTreat project

Promovendus positie onderzoek naar artrose in het TopTreat project

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 1 mei Enschede

Functieomschrijving

De aanstelling is voor 4 jaar. Het project is onderdeel van TopTreat. Je wordt aangesteld bij de afdeling Health Technology and Services Research (HTSR) bij de faculteit Behavioral Management and Social Sciences (BMS) aan de Universiteit Twente. Hier zul je ook de Twente Graduate School doorlopen. Je werkplek zal voornamelijk bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zijn, maar dit kan samen worden vormgegeven.

Je wordt begeleid door Prof. Erik Koffijberg (eerste promotor), Els van den Ende (tweede promotor), dr. Calin Popa en dr. Ria Wolkorte (co-promotoren).

Project
Naar verwachting is artrose in 2040 de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland, met momenteel bijna 1,5 miljoen mensen die eraan lijden. De aard en ernst van de klachten variëren, maar hebben altijd invloed op het dagelijks leven. Gezien de diversiteit van klachten bij verschillende individuen is behandeling op maat essentieel. Een uniek samenwerkingsverband genaamd TopTreat, gestart door onderzoekers van het Interdisciplinair Consortium voor Klinische Bewegingswetenschappen & Technologie (ICMS), zal gedurende drie jaar 500 mensen met artrose volgen en uitgebreid hun kenmerken in kaart brengen. Het doel is om inzicht te krijgen in welke behandeling geschikt is voor welke patiënt. Door gebruik te maken van technologieën zoals joint-on-a-chip, biomarkers, bewegingsanalyses en computermodellen, worden specifieke kenmerken van mensen met artrose vastgelegd en geanalyseerd. Data-gedreven modellen geven vervolgens inzicht in de meest kansrijke behandelingen op individueel niveau.

De uitdaging
Het huidige promotieonderzoek betreft onder andere het opzetten van dit grote cohort van mensen met artrose. In dit promotieproject ga je met verschillende vragen aan de slag, wat resulteert in meerdere wetenschappelijke artikelen.
  • Je coördineert de werving en dataverzameling van het cohort samen met een research verpleegkundige. Het cohort vormt de ruggengraat van het gehele TopTreat programma en verschillende andere onderzoeksgroepen maken gebruik van deze dataverzameling. Je gaat aan de slag met de data-analyse van de verzamelde gegevens.
  • Je onderzoekt de samenwerking tussen onderzoekers en patiëntvertegenwoordigers, waarbij je nauw samenwerkt met de patiëntcoördinator. Betrokkenheid van patiënten als ervaringsdeskundigen bij wetenschappelijk onderzoek is essentieel om te borgen dat het onderzoek relevante resultaten oplevert en dat de studieprocedures haalbaar en niet te belastend zijn. In het project worden ongeveer 15 patiëntvertegenwoordigers betrokken. Zij zullen samenwerken met de verschillende onderzoekers in het TopTreat project. Er is daarnaast ruimte om met de patiëntvertegenwoordigers een nieuwe onderzoeksvraag op te stellen die beantwoord kan worden met de data uit het cohort.

Je helpt bij het ontwikkelen van een keuzehulp op basis van de uitkomsten van het project, die in de spreekkamer gebruikt kan worden wanneer artsen en patiënten samen besluiten over een eventuele behandeling van de artrose.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

  • Je bent een spin in het web die goed kan afstemmen met verschillende partijen.
  • Je bent een enthousiaste onderzoeker met een afgeronde wetenschappelijke opleiding met aantoonbare ervaring in de gezondheidszorg.
  • Je beschikt over goede analytische, organisatorische en sociale vaardigheden.
  • Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Engels als Nederlands.
  • Je bent enthousiast om zowel met kwalitatief als kwantitatief onderzoek aan de slag te gaan.

Arbeidsvoorwaarden

Je komt terecht in een enthousiast team binnen zowel de Sint Maartenskliniek als de Universiteit Twente. Je aanstelling is conform de CAO Universiteiten. De aanstelling is voor 4 jaar, fulltime, met een qualifier na het eerste jaar. Je doorloopt een persoonlijk ontwikkelingsprogramma binnen de Twente Graduate School. Daarnaast bieden wij:
  • Bruto maandsalaris van € 2.770 in het eerste jaar, jaarlijks oplopend tot € 3.539 in het vierde jaar;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een solide pensioenregeling;
  • 29 vakantiedagen per jaar bij een voltijds dienstverband;
  • Een groene campus met gratis toegang tot sportfaciliteiten en een internationale wetenschappelijke gemeenschap;
  • Een familievriendelijke omgeving met ouderschapsverlof (zowel betaald als onbetaald);
  • Een volledige status als werknemer bij de UT, inclusief pensioen en goede secundaire voorwaarden zijn onderdeel van onze CAO-NU voor Nederlandse Universiteiten.

Afdeling

De vakgroep Health Technology and Services Research (HTSR) van de Universiteit Twente is onderdeel van de Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS) en ingebed in de afdeling Technology Policy and Society (TPS) en het Technisch Medisch Centrum (TechMed). Bij HTSR richten we ons op het evalueren en optimaliseren van de impact van nieuwe gezondheidstechnologie op klinische en gezondheidsresultaten, kwaliteit en veiligheid van gezondheidszorg, levering van gezondheidszorgdiensten en de bijbehorende kosten voor gezondheidszorg. HTSR bestaat uit een multidisciplinair team met expertise in health technology assessment/gezondheidseconomie, epidemiologie, data science, patiëntvoorkeuren, simulatiemodellering en gezondheidspsychologie (https://www.utwente.nl/en/bms/htsr/). Er zijn sterke banden met grote zorgorganisaties om succesvol gezamenlijk onderzoek op het gebied van de zorg te waarborgen. TPS draagt bij aan de zorgsysteemfocus van HTSR door aandacht te besteden aan duurzaamheid, filosofie en ethiek, beleid en (hoger) onderwijs.

Over de Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is de grootste behandelaar op het gebied van houding en beweging in Nederland. We leveren hoog-specialistische, complexe zorg op het gebied van reumatologie, orthopedie, revalidatie en pijnbestrijding. Als koploper halen we regelmatig de media met onze innovaties. Je zult werkzaam zijn op de afdeling Research en nauw samenwerken met de afdelingen reumatologie en orthopedie. Op onze Research afdeling onderzoeken we elke dag hoe we de zorg nog beter, veiliger, patiëntgerichter en doelmatiger kunnen maken. De afdeling bestaat uit ongeveer 50 collega’s die zich inzetten voor verschillende onderzoekstrajecten. We werken daarbij niet alleen samen met de zorgverleners van de Maartenskliniek, maar ook met onderzoekers van het Radboudumc en verschillende andere onderzoeksinstellingen uit binnen- en buitenland.

Additionele informatie

Ben je geïnteresseerd om in ons team aan de slag te gaan? Stuur dan je sollicitatiebrief voor 1 mei 2024. Wat we verwachten:
  • Een sollicitatiebrief (maximaal 2 pagina’s) waarin je motiveert hoe jouw achtergrond, interesses en kwalificaties je een geschikte kandidaat maken voor dit project.
  • Een CV met relevante informatie over je opleiding, eventuele werkervaring en een lijst van je publicaties.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met dr. Ria Wolkorte via r.wolkorte@utwente.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 38—40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 1706

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Twente (UT)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 1 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).