Project Manager Cultuur&Campus Putselaan (0,8 - 1,0 fte)

Project Manager Cultuur&Campus Putselaan (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 5 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Project manager gezocht voor een mooi, uitdagend en impactvol project op het kruispunt van duurzaamheid, inclusiviteit en inspiratie.

Functieomschrijving

Cultuur&Campus Putselaan (C&CP) is een Europees gefinancierd project waar Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), de Gemeente Rotterdam, Codarts Rotterdam, Hogeschool Rotterdam (onder andere de Willem de Kooning Academie en het Instituut voor de Gebouwde Omgeving), Afrikaanderwijk Coöperatie, Buzinezzclub, ICLEI en ELIA met elkaar aan de slag gaan om met elkaar een nieuwe plek te creëren waar, (kunst)onderwijs, cultuur en maatschappelijk onderzoek samen komen. We ontwikkelen een bruisende ontmoetingsplek voor gezamenlijk leren aan de Putselaan in Feijenoord, Rotterdam Zuid, in nauwe samenwerking met bewoners uit de nabije omgeving. Opschaalbaarheid, naar een op termijn te realiseren uniek en vernieuwend instituut op Zuid, is onderdeel van de opgave.

Samen renoveren we een monumentaal pand en vullen we die met een innovatief programma van onderwijs, onderzoek, maatschappelijke en culturele programmering. Regelmatig reflecteren wij over onze werkwijze. De invloed daarvan op zowel de buurt als onszelf wordt onderzocht en bijgehouden. De uitkomsten delen we lokaal (Rotterdam), nationaal (Nederland) en internationaal (Europa).

Het project is al enige tijd geleden gestart (januari 2023) maar gaat nu een nieuwe fase in. Daarvoor zoekt Erasmus Universiteit Rotterdam een gedreven projectmanager die op verbindende, gestructureerde en sensitieve wijze het vastgelegde plan vooruit drijft.

Functie-omschrijving
Als Project Manager ben jij verantwoordelijk voor de overkoepelende coördinatie van het project, in nauwe samenwerking met het projectteam waar vertegenwoordigers van alle partners in zitten. Teamleden moeten samen het vastgelegde plan tot uitvoering brengen en hebben ieder een beschreven eigen rol, budget en werkplan. Als projectmanager bewaak je de samenhang en bevorder/organiseer je afstemming en samenwerking.

Aan de hand van input en rapportages van de partners bewaak jij de algemene begroting en het algehele tijdspad. Je identificeert proactief uitdagingen of bottlenecks en helpt bij het bepalen van oplossingen. Bij knelpunten en dilemma’s treed jij op als sparringpartner. Als dat nodig is breng jij ze naar de juiste tafel om knopen door te laten hakken (verantwoordelijke partner => klankbordgroep => kernteam => directieraad).

Verder help jij de partners met het duiden van de Europese richtlijnen en wetgeving die van toepassing zijn op het project, met de vertaling van de afspraken op papier (deliverables/ werkpakketstructuur van de grant agreement) naar de echte werkelijkheid (c.q. omgeving, geschiedenis, organisatieculturen) en met het op een goede en te verantwoorden manier omgaan met nieuwe kansen/inzichten die daaruit voortkomen (=> wel/niet inpassen). Hierbij krijg jij steun van het projectmanagementbureau bij Erasmus Research Services.

Tot slot vertegenwoordig jij het team richting inhoudelijk opdrachtgever (Directieraad CC) en andere interne en externe sleutelgroepen zoals de financier van het project (Europese Commissie).

Je bent succesvol wanneer het project volgens plan verloopt, alle belanghebbenden goed op de hoogte zijn gehouden, alle teamleden weten wat ze moeten doen en de vereiste rapportages tijdig en conform afspraken en regelgeving zijn ingediend.

Je wordt ingebed binnen het projectmanagement team van Erasmus Research Services (ERS) en rapporteert in lijn aan het hoofd van het Grants Office. Inhoudelijk rapporteer je aan de samenwerkende partners. De klankbordgroep C&CP is daarvoor jouw eerste aanspreekpunt. In je dagelijkse werkzaamheden werk je ongeveer 80% van je tijd samen met het projectteam C&CP (locatie Hillevliet) en de rest met jouw EUR-collega’s binnen het projectmanagementteam.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Vereiste ervaring, vaardigheden en competenties:
 • Werk- en denkniveau gelijkwaardig aan een universitair diploma of diploma van een hogeschool;
 • Drie jaar ervaring in het managen van multistakeholder projecten;
 • Weet een team te motiveren en samen te brengen;
 • Goede sociale vaardigheden en omgevingsbewust. Kan omgaan met complexe stakeholders en voelt bijbehorende spanningsveld aan, weet te schakelen en kent het belang van het tijdig en zorgvuldig laten circuleren van informatie;
 • Kan uitdagen en tegengas geven;
 • Nauwkeurig, oplossingsgericht en in staat om te gaan met deadlines;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels (CEFR niveau C1).

Het volgende zijn geen vereisten maar worden wel gezien als pre:
 • Ervaring met projecten gefinancierd door de Europese Commissie of NWO;
 • Kennis van en/of interesse in projectmanagementmethodieken zoals Scrum of Lean/Agile;
 • Ervaring in het verbinden van heterogene werk- en leef culturen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 1 juli 2024, of eerder mits voor jou mogelijk. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand (Schaal 11), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus Research Services (ERS). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus Research Services (ERS) stimuleert excellent onderzoek en interactie met niet academische partners om maximale positieve maatschappelijke impact te realiseren. ERS creëert condities voor transparant, inclusief, samenwerkingsgericht en impactvol onderzoek via strategische en operationele expertise. Wij ondersteunen onderzoekstalent om hun volledige potentieel te benutten en wij bevorderen een vruchtbare samenwerking. Hiermee stellen we de Erasmus Universiteit in staat om koploper te zijn in het inbedden van excellente wetenschap in de maatschappij. Op de volgende onderwerpen levert ERS ondersteuning: Business Development, Grant Support, Legal Counsels, Open Science, Research Data Management, Ethics Review en Research Intelligence. ERS is een relatief jonge afdeling binnen de Erasmus Universiteit en bouwt gestaag haar dienstverlening uit.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • HBO+
 • 4178

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you