Promovendus UPSCALE: Circulaire economie en P2P (Peer-to-Peer) bedrijfsmodellen in de bouwsector

Promovendus UPSCALE: Circulaire economie en P2P (Peer-to-Peer) bedrijfsmodellen in de bouwsector

Geplaatst Deadline Locatie
19 mrt 28 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je geïnteresseerd in het maken van impacts in de industriële praktijken? Wil je bedrijven in de gebouwde omgeving ondersteunen om de circulaire transitie te versnellen? Ben je nieuwsgierig hoe de opkomende technologieën, gedragsinzichten en bedrijfsmodellen gecombineerd kunnen worden in deze opgave?

Functieomschrijving

De faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft is op zoek naar een promovendus die wil werken aan het onderzoeksproject "Cross-linking, Tracing and Reusing Construction and Demolition Waste across Circular Supply Networks in Construction (UPSCALE)". De bouwsector heeft een aanzienlijke invloed op klimaatverandering en uitputting van hulpbronnen. Het UPSCALE-project wil een revolutie in deze sector teweegbrengen door een circulaire economie te bevorderen via innovatieve P2P (Peer-to-Peer)-bedrijfsmodellen, digitale technologieën en systemische interdisciplinaire benaderingen. Dit project richt zich op het verminderen van bouw- en sloopafval en het stimuleren van hergebruik van materialen door gebruik te maken van geavanceerde webtechnologieën. Als onderdeel van het UPSCALE project zal deze PhD positie bijdragen aan de ontwikkeling van genetwerkte bedrijfsmodellen binnen de bouwsector. In dit project zullen we bestaande bedrijfsmodellen evalueren; mede-ontwerpen van netwerkgebaseerde bedrijfsmodellen om de valorisatie van Construction and Demolition Waste (CDW) te verhogen en om circulaire toeleveringsketens op te schalen. Dit project wordt gefinancierd door NWO en geleid door Dr. Tong Wang, assistant professor in Design and Construction Management.

Het consortium
Het UPSCALE project wordt ondersteund door een divers team met meerdere onderzoekers van universiteiten zoals de Technische Universiteit Eindhoven (het ontwikkelen van systemen om peer-to-peer track en tracing mogelijk te maken), de Universiteit Utrecht (het genereren van gedragsinzichten) en de Hogeschool Rotterdam (mede-creëren, mede-ontwerpen van processen). Er is ook een hoge mate van samenwerking met bedrijven en organisaties uit de bouwsector. Deze mix zorgt ervoor dat het project alle aspecten van de industrie omvat, van onderzoek tot praktische toepassingen.

Daarom zijn we op zoek naar kandidaten die geïnteresseerd zijn in transdisciplinair onderzoek en actieonderzoek doen om theoretische en wetenschappelijke innovatie te combineren met het stimuleren van verandering in de praktijk. De kandidaat wordt begeleid door dr. T. Wang; dr. D. Hall and Prof. P.W.Chan. 

Hoofdverantwoordelijkheden

 • Uitgebreid onderzoek doen naar bestaande lineaire en circulaire bedrijfsmodellen in de bouwsector.
 • Ontwikkelen en testen van genetwerkte bedrijfsmodellen die actoren in de hele bouwsector stimuleren.
 • Samenwerken met een multidisciplinair team om deze bedrijfsmodellen te integreren binnen een digitaal ecosysteem voor circulair CDW.
 • Onderzoeksbevindingen verspreiden door wetenschappelijke publicaties, presentaties op conferenties en bijdragen aan project deliverables.
 • Doctoraal trainingsprogramma volgen
 • Bijdragen aan het schrijven van wetenschappelijke en professionele publicaties met een grote impact;
 • Een beperkt aantal onderwijstaken uitvoeren.

Voorgestelde taken zouden als volgt kunnen zijn :

 • Netwerk-bedrijfsmodel co-designs, inclusief waardeproposities, relevante inkomsten-/kostenstructuren en werkingsmodellen.
 • Evaluatie van het bedrijfsmodel voor use cases, inclusief evaluatie van KPI's.
 • Documenteren van opgedane ervaringen en resultaten uit de pilots.    

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die beschikt over de ondergenoemde eigenschappen, waarvan de eerste een “must-have” is:

 • Een Master in Bouwkunde, Industriële Ontwerp, Industrial Engineering, Business Management, Economie, Operations Research, Supply Chain Management of een gerelateerd vakgebied.
 • Kennis van digitale technologieën en de architectuur-, ingenieurs- en bouwindustrie is een pré.
 • Bewustzijn van de principes van de circulaire economie, duurzaamheid en systeemverandering.
 • Vaardigheid in en ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal en bij voorkeur de Nederlandse taal;
 • Het vermogen om zelfstandig en in een interdisciplinair team te werken.
 • Sterke kritische denk- en schrijfvaardigheden, zichtbaar in de position paper;

Om te kunnen promoveren aan de TU Delft is een bepaalde Engelse taalvaardigheid vereist, zodat de kandidaat goed kan communiceren, kan deelnemen aan Engelstalige cursussen in het doctoraalonderwijs en wetenschappelijke artikelen en een proefschrift kan schrijven. Zie voor meer informatie de toelatingseisen van de Graduate School.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 years.

Promovendi krijgen in principe een dienstverband van 4 jaar aangeboden, maar in de vorm van 2 arbeidscontracten. Een eerste contract voor 1,5 jaar met een officiële go/no go voortgangsbeoordeling binnen 15 maanden. Gevolgd door een aanvullend contract voor de resterende 2,5 jaar, ervan uitgaande dat alles goed gaat en aan de prestatie-eisen wordt voldaan.

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten, oplopend van € 2541 per maand in het eerste jaar tot € 3247 in het vierde jaar. Als promovendus sta je ingeschreven bij de TU Delft Graduate School. De TU Delft Graduate School biedt een inspirerende onderzoeksomgeving met een uitstekend team van promotoren, wetenschappelijke staf en een mentor. Het 'Doctoral Education Programme' is gericht op het ontwikkelen van je overdraagbare, vakinhoudelijke en onderzoeksvaardigheden.

De TU Delft biedt een op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket, kortingen op ziektekostenverzekeringen en sportlidmaatschappen, en een maandelijkse werkkostenbijdrage. Flexibele werkroosters zijn bespreekbaar. Voor internationale sollicitanten bieden wij de Coming to Delft Service en Partner Loopbaanadvies om je te helpen bij je verhuizing.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Afdeling

De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek' dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten. Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Klik hier om naar de website van faculteit Bouwkunde te gaan.

Specificaties

 • PhD
 • Techniek
 • max. 38 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • TUD05167

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you