Universitair docent Rechtsfilosofie

Universitair docent Rechtsfilosofie

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 22 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ken jij de ‘spelregels van de samenleving’ als geen ander en wil je een maatschappelijke bijdrage leveren? Als universitair docent Rechtsfilosofie help je studenten hun juridische vaardigheden te ontplooien en verricht je zelf wetenschappelijk onderzoek. Zo draag jij bij aan het opleiden van de nieuwe generatie juristen en nieuwe inzichten in het vakgebied.

Tot je primaire taak behoort het geven van onderwijs in de bachelor- en masteropleiding van de opleiding Rechtsgeleerdheid op het specifieke terrein van de filosofie van de mensenrechten, mondiale rechtvaardigheid en de ethiek van oorlog. Het onderwijs wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven. Ook is er ruimte om zelfstandig en in teamverband wetenschappelijk onderzoek te verrichten op het terrein van de rechtsfilosofie. Jouw onderzoek is ingebed in de programmering van het onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR).

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je bent gepromoveerd in de Rechtsgeleerdheid of in de Wijsbegeerte.
 • Je beschikt over een gedegen kennis op het terrein van de filosofie van de mensenrechten, mondiale rechtvaardigheid en de ethiek van oorlog.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het verzorgen van onderwijs en bent in het bezit van een BKO certificaat.
 • Je bent in staat om zelfstandig en in teamverband wetenschappelijk onderzoek te verrichten.
 • Je beschikt over goede communicatieve en contactuele eigenschappen.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk contract van maximaal 1 jaar.

 • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van maximaal 1 jaar.
 • Je salaris binnen salarisschaal 11 of 12 is afhankelijk van werkervaring en daarmee het takenpakket dat je gaat uitvoeren. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De vaksectie Rechtsfilosofie participeert in het onderzoekcentrum Staat & Recht (SteR) van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het centrum stelt als doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan onderzoeksresultaten, door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia. De vaksectie bestaat momenteel uit zeven medewerkers.

Specificaties

 • Lector
 • Recht
 • Gepromoveerd
 • 22.004.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you