PhD positie Circulaire Geveleconomie transitie: Herinrichting van bestaande kringlopen

PhD positie Circulaire Geveleconomie transitie: Herinrichting van bestaande kringlopen

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 28 apr Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Challenge: Herinrichten van kringlopen in de bouw voor het bereiken van de systeemverandering.Change: Een nieuwe manier van ontwerpen en engineering van gevels voor de circulaire gebouwde omgeving.Impact: Realiseren van productiviteitsgroei circulair en klimaatbestendig bouwen.

Functieomschrijving

De Technische Universiteit Delft is op zoek naar een PhD kandidaat voor het onderwerp "Circulaire Geveleconomie Transitie". Je zult werken aan een zeer maatschappelijk en wetenschappelijk relevant onderwerp, ingebed in een groot onderzoeksproject met academische en maatschappelijke partners.

Je zal bijdragen aan het ontwikkelen van modellen en methoden om de circulaire transitie van de gevelindustrie in Nederland mogelijk te maken. De activiteiten omvatten het inventariseren van de huidige praktijken van de gevelindustrie en gerelateerde waardeketens, het co-ontwerpen van circulaire processen en het monitoren van de implementatie.

Vanuit de TU Delft zal je parallel werken met een netwerk van bedrijven, brancheorganisaties en kennisinstituten. TU Delft zal zich richten op de materiële aspecten van de circulaire geveleconomie, waaronder het ontwerp, de engineering en de evaluatie van circulaire gevelsystemen, de ontwikkeling van reverse-logistieke ketens en industriële processen om de hoogwaardige terugwinning en herverwerking van materialen mogelijk te maken, technische en economische evaluatiemodellen om de marktopname en vraag naar circulaire en op prestaties gebaseerde alternatieven te bevorderen (bijvoorbeeld methodologieën voor levenscycluskostenanalyse (LCA), inclusief totale kosten en waarde van eigendom, en totale waarde van toegang).

Je wordt collega binnen de afdeling Architectural Engineering + Technology, Faculteit Architecture and the Built Environment. In dit project, zul je begeleid worden door dr.Ing. Thaleia Konstantinou en Prof.dr.ing. Ulrich Knaack. Deze PhD-positie is geplaatst binnen de onderzoeksgroep Architectural Facades & Products, in nauwe samenwerking met de vereniging van gevelbouwers VMRG.

Over het Nationaal Groeifonds project
Het PhD-onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoeksproject gefinancierd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het programma Circulaire Geveleconomie is een systemisch innovatie-initiatief, gefinancierd door het Nederlandse Nationaal Groeifonds en met actieve samenwerking van de Nederlandse gevelindustrie en de daaraan gerelateerde en ondersteunde economische sectoren, evenals vooraanstaande onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Het door de industrie geleide onderzoeksprogramma heeft als doel kennis, technologieën, (nieuwe) belanghebbendenrollen en systemische beheersprocessen te ontwikkelen om de Nederlandse gevelindustrie in staat te stellen over te gaan naar regeneratieve materiaalstromen, ondersteund door nieuwe bedrijfsmodellen en vormen van collaboratieve en interdisciplinaire waardecreatie.

Over onze afdeling
De afdeling Architectural Engineering + Technology biedt onderwijs en verricht wetenschappelijk onderzoek op het gebied van bouwtechnologie, met name gerelateerd aan gebouwontwerp. Ze profileert zich als een belangrijke speler in de integratie van ontwerp en techniek. De kerngebieden van interesse omvatten gevelontwerp, constructief ontwerp, klimaatontwerp en computationeel ontwerp, met een belangrijke focus op duurzaamheid.

De onderzoeksgroep Architectural Facades & Products voert al 15 jaar toegepast onderzoek uit. Het onderzoek is uitgevoerd via tal van nationale en internationale projecten over multifunctionele gevelconstructie, circulariteit, renovatie, additieve fabricage en product-dienstsystemen. Als PhD-kandidaat ben je ook verbonden aan het Circular Built Environment Hub, waardoor je de mogelijkheid hebt om de bronnen ervan te benutten voor kennisuitwisseling en het verspreiden van onderzoeksresultaten.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

We zoeken iemand met een relevant masterdiploma en interesse in de circulaire economie (of circulaire geveleconomie) in de gebouwde omgeving. Je dient bekend te zijn met bouwconstructie, prestaties van gebouwen en gevels, en levenscyclusanalyses, en je moet een goed begrip hebben van de rol van bewoners in het renovatieproces en de financiële implicaties ervan.

Kwalificaties en eigenschappen die we graag in onze nieuwe collega terugzien:

  • Een MSc afgerond in Architectural Engineering / Building Technology, Architectuur, Industrieel Ontwerp, Civiele Techniek, Bouwmanagement of andere gerelateerde disciplines.
  • Kennis van structureel ontwerp, geveltechnologie, ontwerp van bouwproducten, de gevelwaardeketen en bouwmanagement.
  • Affiniteit met duurzaamheid, circulaire economie en circulaire ontwerpprincipes.
  • Bij voorkeur werkervaring in de bouwsector.
  • Interesse in samenwerking met verschillende belanghebbenden en co-designpraktijken.
  • Vloeiend in spreken en schrijven in het Nederlands en Engels.
  • Bekend met de Nederlandse bouwcultuur.

Om te kunnen promoveren aan de TU Delft is een bepaalde Engelse taalvaardigheid vereist, zodat de kandidaat goed kan communiceren, kan deelnemen aan Engelstalige cursussen in het doctoraalonderwijs en wetenschappelijke artikelen en een proefschrift kan schrijven. Zie voor meer informatie de toelatingseisen van de Graduate School.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk - 4 jaar.

Promovendi krijgen in principe een dienstverband van 4 jaar aangeboden, maar in de vorm van 2 arbeidscontracten. Een eerste contract voor 1,5 jaar met een officiële go/no go voortgangsbeoordeling binnen 15 maanden. Gevolgd door een aanvullend contract voor de resterende 2,5 jaar, ervan uitgaande dat alles goed gaat en aan de prestatie-eisen wordt voldaan.

Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten, oplopend van € 2770 per maand in het eerste jaar tot € 3539 in het vierde jaar. Als promovendus sta je ingeschreven bij de TU Delft Graduate School. De TU Delft Graduate School biedt een inspirerende onderzoeksomgeving met een uitstekend team van promotoren, wetenschappelijke staf en een mentor. Het 'Doctoral Education Programme' is gericht op het ontwikkelen van je overdraagbare, vakinhoudelijke en onderzoeksvaardigheden.

De TU Delft biedt een op maat gesneden arbeidsvoorwaardenpakket, kortingen op
ziektekostenverzekeringen en sportlidmaatschappen, en een maandelijkse werkkostenbijdrage. Flexibele
werkroosters zijn bespreekbaar. Voor internationale sollicitanten bieden wij de Coming to Delft Service en Partner Loopbaanadvies om je te helpen bij je verhuizing.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Bouwkunde

De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek' dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten. Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Klik hier om naar de website van faculteit Bouwkunde te gaan.

Specificaties

  • PhD
  • Techniek
  • 32—40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • TUD04915

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you