Junior onderzoeker MKP

Junior onderzoeker MKP

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 7 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Tilburg School of Social and Behavioral Sciences is op zoek naar een Junior onderzoeker (0.2 FTE, 1 dag/week), voor het Departement Medische en Klinische Psychologie (MKP), locatie Tilburg. Wetenschapsgebied: Psychologie (Sociale wetenschappen).

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een Junior onderzoeker, Msc op het gebied van psychologie, voedingswetenschappen, geneeskunde of gezondheidswetenschappen of aanverwante (research) master voor ons PPS LIGHT project: Publiek Private Samenwerking - Lifestyle dIabetes coGnitive beHavioral Therapy
 
Beschrijving van het project
In 2050 zal het aantal mensen met type 2 diabetes (T2D) meer dan verdubbelen, van 529 miljoen in 2021 naar 1.3 biljoen. Deze cijfers zullen ook voor meer gezondheidsongelijkheid zorgen: de prevalentie van T2D onder mensen met een lager inkomen en opleidingsniveau is hoger dan bij mensen met een hoger inkomen en opleidingsniveau. Niet alleen gaat dit gepaard met een groot verlies van kwaliteit van leven voor miljoenen mensen, maar het zal ook onhoudbaar zijn voor het gezondheidssysteem. In 2021 liepen de kosten al op tot 1.3 biljoen dollar. Het is dus noodzakelijk om dit scenario te voorkomen. In T2D is leefstijl van cruciaal belang en, met een gezondere leefstijl, kan de ziekte soms volledig omgekeerd worden. 

Ons project betreft een nieuw opgezet samenwerkingsverband met als doel een gepersonaliseerde Cognitieve Gedragstherapie (CGT) tool te ontwikkelen om een gezonde leefstijl vol te houden voor mensen met T2D en een lage sociaaleconomische positie (SEP). Deze innovatieve aanpak is gericht op de grote maatschappelijke en economische uitdagingen die gepaard gaan met het behandelen van T2D. Ons project zet zich in om de levenskwaliteit van mensen met T2D en een lage SEP te verbeteren door duurzaam gezond gedrag te bevorderen. Deze verbetering zou het medicijngebruik en het risico op complicaties kunnen verminderen.

Met het gebruik van CGT -de huidige gouden standaard in psychologische interventies- willen we de psychologische en gedragsfactoren aanpakken die een gezonde leefstijl bij mensen met T2D in de weg staan. Door interventies af te stemmen op de specifieke behoeften en omstandigheden van de doelgroep, doorbreekt deze innovatieve oplossing barrières voor gedragsverandering en stelt het mensen in staat een gezondere leefstijl aan te nemen. De ontwikkeling van deze gepersonaliseerde CGT-tool zal in samenwerking met eindgebruikers gebeuren. Door de doelgroep te betrekken bij het design van de app, hopen we de effectiviteit van de CGT te optimaliseren. 

De junior onderzoeker zal een kernlid van een groter team zijn, bestaande uit verschillende onderzoekers van Tilburg University (2 postdocs, 4 universitair docenten, 1 universitair hoofddocent en een hoogleraar). Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met o.a. verschillende bedrijven met leefstijl bevorderende tools, zorgverleners, een diabetes vereniging en een zorgverzekeraar. Concrete taken omvatten o.a.: actief benaderen van zorgverleners en organisaties voor de werving van deelnemers, inplannen en ondersteunen van deelnemers, beheer van de vragenlijsten, helpen met invullen van vragenlijsten, benaderen van deelnemers om data te optimaliseren, data cleaning en data analyses. De junior onderzoeker werkt intensief samen met de andere teamleden om deze taken te volbrengen. Wij bieden een stimulerende en informele omgeving waarin de junior onderzoeker zich kan ontplooien en kan groeien binnen het onderzoek en het veld van de medische en klinische psychologie.

Functiebeschrijving 
Deze aanstelling is bij het departement Medische en Klinische Psychologie van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences (TSB) van Tilburg University. Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij gaat helpen binnen ons project met de titel: “PPS LIGHT project. Een sterke motivatie in psychologisch en leefstijlonderzoek bij deelnemers met T2D en op korte termijn beschikbaar zijn is wenselijk.

Functieomschrijving
Deze functie houdt de volgende taken in:

 • Werving en ondersteunen van deelnemers, data verzameling, data cleaning, analyseren, schrijven, presenteren.
 • Deelname aan vergaderingen van de projectgroep en departement meetings, actief betrokken zijn binnen het departement.
 • Naleven van de principes van open science en team science.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Je hebt interesse en ervaring in het onderwerp diabetes, leefstijl, psychologie en digital health.
 • Je bent proactief en ambitieus.
 • Je hebt je masterdiploma in psychologie, voedingswetenschappen, geneeskunde, gezondheidswetenschappen of een aanverwante (research) master.
 • Je kan goed communiceren en schrijven in het Nederlands en Engels (CEFR-niveau: C2).
 • Je bent creatief en bent een multi-tasker.
 • Je bent analytisch vaardig en kan goed analyseren met behulp van SPSS en/of R.
 • Je kan goed onderzoek organiseren en bent consciëntieus, zelfstandig, proactief, ambitieus en kunt goed onder tijdsdruk functioneren.
 • Je bent sociaal, communicatief en kunt goed met anderen samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 0.2 fte (8 uren per week), voor de duur van 12 maanden.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkelingen en heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 
 
Het salaris is gebaseerd op een junior onderzoeker, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.226,- en € 5.090,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Onderzoeker 4 salarisschaal 10. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van werkervaring. Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
 
Alle medewerkers van de universiteit vallen onder het pensioenfonds ABP. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
 
Kijk op Onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden | Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 
 

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
 • max. 8 uur per week
 • Universitair
 • 22201

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you