Onderzoeker/Postdoc re-integratie zonder grenzen

Onderzoeker/Postdoc re-integratie zonder grenzen

Geplaatst Deadline Locatie
26 mrt 21 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het ZonMW project Re-integratie zonder grenzen zijn we opzoek naar een Onderzoeker/Postdoc, die de meerwaarde van een innovatieve manier om arbeidsre-integratie in Spoor 2 wil onderzoeken.

Functieomschrijving

Het project “re-integratie zonder grenzen” beoogt te onderzoeken of arbeidsre-integratie via ‘Spoor 2’ verbeterd kan worden middels een Innovatieve aanpak van de begeleiding van werknemers die moeten re-integreren na langdurig verzuim. Deze aanpak houdt in dat er geen externe re-integratiebureaus worden ingezet, maar de begeleiding intern door re-integratieconsulenten wordt opgepakt. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een netwerk van branche overschrijdende organisaties met leer-/werkervaringsplaatsen.

Dit biedt re-integratie kandidaten de mogelijkheid om zich vroegtijdig te oriënteren op ander werk, indien dat het advies van de bedrijfsarts is. Het voordeel van het werken met werkervaringsplaatsen is dat werkgevers ook sneller zicht krijgen op potentiële nieuwe geschikte werknemers. De verwachting is dat de innovatieve aanpak de plaatsing van spoor 2 re-integratietrajecten succesvoller zal maken. Middels een zogenaamd Randomized Control Trial onderzoek willen we bewijzen dat deze nieuwe aanpak beter werkt dan de standaard werkwijze.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met (Ziekenhuis)zorgorganisaties Zuyderland, MUMC+ en Meander en de netwerkorganisatie Schakel . Jij komt te werken bij het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO) van de Vakgroep Work & Social Psychology van Maastricht University.

Als Onderzoeker/Postdoc binnen dit project krijg jij de mogelijkheid om zowel wetenschappelijk alsook maatschappelijke impact te maken. Jij gaat je voornamelijk bezighouden met de volgende werkzaamheden:
  • Dataverzameling via vragenlijstonderzoek.
  • Dataverzameling via interviews met medewerkers die re-integreren via spoor 2.
  • Focusgroep-sessies met re-integratiecoaches en verzuimconsulenten.
  • Data-analyse.
  • Praktijk georiënteerde verslaglegging van resultaten en wetenschappelijk publiceren.
  • Afhankelijk van je wensen en ambitie krijg je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan universitair onderwijs en om bijdrage te leveren aan de bredere maatschappelijk relevante activiteiten van CIAO.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zijn opzoek naar iemand met een bredere oriëntatie en kennis van de nationale zekerheid. Daarnaast:
  • Ben je bij voorkeur gepromoveerd in Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Sociale Wetenschappen of Economische Wetenschappen. Ook als je een master hebt in een van eerder genoemde disciplines met gerichte onderzoekservaring wordt je uitgenodigd om te solliciteren.
  • Heb je kennis van verzuim re-integratie en affiniteit met arbeid & gezondheid en arbeidsparticipatie.
  • Heb je sterke analytische vaardigheden om de complexe problematiek te doorgronden en dwarsverbanden te zien in een multidisciplinaire omgeving.
  • Heb je onderzoekvaardigheden, zowel wat betreft genereren van onderzoekbare vragen, als ook dit kunnen vertalen in een adequate onderzoeksopzet.
  • Heb je goede Sociale - en organisatorische vaardigheden om met verschillende stakeholders, zoals werknemers en verschillende functionarissen, binnen bedrijven te kunnen overleggen en focusgroepen te begeleiden.
  • Ben je proactief, initiatiefrijk, enthousiasmerend en creatief.
  • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wat biedt de UM?
Als Onderzoeker/Postdoc bij Faculty of Psychology and Neuroscience kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10-11 conform UFO-profiel Onderzoeker met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €4332,00 en €5929,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 30 maanden met een omvang van 0,8 FTE.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Afdeling

Faculty of Psychology and Neuroscience

De Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) is een internationale faculteit met studenten en medewerkers met verschillende culturele achtergronden, die zijn verbonden door hun gedeelde nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag en onze hersenen. Deze nieuwsgierigheid inspireert ons om het brede terrein van de psychologie te verkennen, vanuit verschillende invalshoeken (zoals een biologisch en cognitief perspectief). Door kleinschalige en studentgerichte methodes in te zetten, zoals probleemgestuurd onderwijs en projectgestuurd onderwijs, stimuleren wij een zelfde soort nieuwsgierigheid bij onze studenten, doordat we hun de instrumenten geven om de wereld van het menselijk brein te ontdekken.

Het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie (CIAO)
CIAO is een wetenschappelijk expertisecentrum dat een kennisplatform biedt aan alle partijen die zich professioneel inzetten voor de bevordering van de duurzame arbeidsparticipatie van werkenden en werkzoekenden. Door voor CIAO te werken maak je maatschappelijke en AO biedt een kennisplatform aan alle partijen die zich professioneel inzetten voor de bevordering van de duurzame arbeidsparticipatie van werkenden en werkzoekenden wetenschappelijke impact.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 30.4 uur per week
  • €3226—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • 623

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you