Docent-promovendus Future Design for Climate Governance

Docent-promovendus Future Design for Climate Governance

Geplaatst Deadline Locatie
27 mrt 14 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je interesse in onderwijs, sterke onderzoeksvaardigheden en ben je benieuwd naar de rol van future design voor klimaat governance? Bekijk dit PhD-project!

Functieomschrijving

Heb je interesse in onderwijs, sterke onderzoeksvaardigheden en ben je benieuwd naar de rol van future design voor klimaat governance? Bekijk dit PhD-project!

Wat ga je doen?
Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) zoekt een docent-promovendus met een hart voor onderwijs en een grote onderzoeksbelangstelling, in het bijzonder op het terrein van innovations in climate governance. Als docent-promovendus ontwikkel je zowel onderwijs- als onderzoekvaardigheden, waarmee je relevante werkervaring opdoet voor een eventuele academische carrière of voor een carrière buiten de wetenschap.

Gedurende zes jaar verricht je een promotieonderzoek (60% van de tijd) en geef je onderwijs (40%). Een gedeelte van deze tijd (10%) besteed je aan opleiding en ontwikkeling, zoals het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs en het volgen van promovendicursussen. De exacte invulling van je werktijd wordt in nauw overleg met (co-)promotoren en de onderwijscoördinatoren afgesproken. Je zult vooral vakken verzorgen in de Nederlandstalige bachelor en minor Bestuurs- en Organisatiewetenschap (B&O) en bachelorscripties begeleiden.

Het proefschriftonderwerp valt binnen het project Imagining a better future: the role of future design and public trust for climate governance. Dit onderzoeksproject richt zich op de relatie tussen afnemend politiek vertrouwen onder burgers en de complexiteit voor politici en beleidsmakers om effectief klimaatbeleid te implementeren voor de lange termijn. Om de klimaatcrisis aan te pakken, moeten regeringen beleid introduceren dat onmiddellijke kosten voor burgers met zich meebrengt omwille van beleidswinst op de lange termijn. Als van kiezers wordt gedacht dat zij eerder voor de korte termijn kiezen, is het voor politici electoraal impopulair om klimaatbeleid voor de lange termijn voor te stellen en door te voeren. Het onvermogen van beleidsactoren om voorbij te gaan aan kortetermijnoplossingen om de klimaatcrisis aan te pakken kan leiden tot meer politiek wantrouwen. In het onderzoeksproject verkennen we het potentieel van Future Design, een methode om vertegenwoordigers van toekomstige generaties te betrekken bij huidige beleidsvormingsprocessen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat met een passie voor onderzoek én een hart voor het onderwijs, die voldoet aan het volgende:
  • Je hebt een universitaire (research) master afgerond, of rondt deze voor 1 september 2024 af, in de bestuurs- en organisatiewetenschap, politicologie, of een andere revelante (sociale) wetenschap zoals sustainability studies of future planet studies.
  • Je vindt het interessant om onderwijs en onderzoek gedurende een zesjarig traject te combineren en je persoonlijk te ontwikkelen als docent en onderzoeker.
  • Je bent geïnteresseerd in innovaties die de beleidsvorming over klimaatverandering op de lange termijn kunnen ondersteunen.
  • Je hebt de ambitie om vernieuwend en methodologisch gedegen onderzoek te doen en binnen zes jaar te promoveren op dat onderzoek.
  • Je hebt sterke mixed methods methodologische vaardigheden en kunt werken met/bent enthousiast over zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden.
  • Je bent bereid en enthousiast om vaardigheden te verwerven, uit te breiden en toe te passen in het uitvoeren van survey- en/of veldexperimenten, grote statistische analyses en/of actieonderzoek. Ervaring met dergelijke analyses is een pluspunt.
  • Je hebt een aantoonbare interesse in multidisciplinair onderzoek.
  • Je wilt graag ervaring opdoen in het geven van onderwijs en je hierin ontwikkelen.
  • Je kunt goed organiseren en weet kennis op een enthousiasmerende manier over te brengen op studenten.
  • Je bent een teamspeler met een aanzienlijke mate van onafhankelijkheid.
  • Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Je bent bereid te starten met het traject Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), waarin je je onderwijskwaliteiten (verder) ontwikkelt.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een positie voor zes jaar;
  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

Het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) richt zich op de studie van besturen en organiseren, gericht op publieke vraagstukken en in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Het is nauw verbonden met het strategisch thema Institutions for Open Societies en met Pathways to Sustainability. USBO medewerkers leveren zowel een bijdrage aan de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap (Bachelor, Master, OvP), als aan het gemeenschappelijk onderzoeksterrein en aan de ambities van het departement op het terrein van maatschappelijke impact. Binnen het departement bestaat grote aandacht voor onderwijskwaliteit en de opleidingen worden ook door studenten hoog gewaardeerd. Aan de bacheloropleiding is het NVAO bijzonder kenmerk kleinschalig en intensief toegekend.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Economie; Recht
  • 36—40 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 3752

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bijlhouwerstraat 6-8, 3511ZC, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you