Docent - onderzoeker Verpleegkunde (MSc)

Docent - onderzoeker Verpleegkunde (MSc)

Geplaatst Deadline Locatie
28 mrt 7 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij samen met je collega’s bijdragen aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie verpleegkundigen? Lijkt het jou een uitdaging om jouw kennis te delen met studenten: de verpleegkundigen van de toekomst? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Inhoud functie

Het zorglandschap verandert voortdurend. Daarom leiden we verpleegkundigen op die niet alleen vakinhoudelijk bekwaam zijn, maar die ook flexibel zijn, kritisch kunnen reflecteren op hun eigen functioneren, zich openstellen voor andere perspectieven en het voortouw nemen in zorginnovaties door middel van het doen van onderzoek. Verpleegkundigen die graag in interprofessionele teams werken, als regisseur en schakel tussen diverse zorgverleners en met de zorgvrager als het centrale middelpunt. Die oog hebben voor de zorgvrager, goed kunnen luisteren en gericht zijn op het versterken van zelfmanagement en eigen regie.

Om de verpleegkundigen van de toekomst op te leiden, bouwen wij aan een curriculum met verschillende leerroutes om zo beter aan te sluiten op zowel de behoefte van studenten als die van het werkveld in de vorm van zij-instromers, bijscholing (o.a. microcredentials). Studenten kunnen kiezen voor een gestructureerde route, of meer gepersonaliseerde routes. Voor onze opleiding zijn we op zoek naar master-opgeleide zorgprofessionals die als hbo-docent hun kennis en praktijkervaring willen delen. Beschik jij over actuele kennis van verpleegkunde en werkveld, affiniteit van onderzoek met name gericht op Evidence Based Practice, coachende kwaliteiten en heb je affiniteit met hbo-onderwijs? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Als netwerker in de zorg weet je welke professionals je binnen en buiten de zorg kunt inschakelen, onderzoek je de best passende oplossingen en ben je op de hoogte van de nieuwste zorgtechnologie. Je krijgt te maken met een heel diverse doelgroep. Studenten die direct vanaf de middelbare school instromen, mbo-verpleegkundigen en zij-instromers die een switch maken vanuit een heel ander werkveld.  

We zoeken docenten die zowel op onze locatie in Amsterdam willen werken als onze locatie in Alkmaar.

Jouw rol

Als hbo-docent geef je met name onderwijs in de vorm van werkcolleges, responsiecolleges en digitale colleges in verschillende studiejaren. De interactie tussen docent en student is van groot belang. Daarbij hoort ook de voorbereiding van lessen, afstemming met collega’s, feedback geven en nakijken. Daarnaast houd je je bezig met onderzoek, onderwijsontwikkeling, scholing, overlegvormen en administratie.  

Je bent vakinhoudelijk expert op het gebied van de gezondheidszorg. De vakgebieden waarin je les gaat geven, hangen af van jouw expertise. Denk bijvoorbeeld aan biomedische kennis, onderzoeksvaardigheden (EBP), psychiatrische kennis, verpleegkundig redeneren, patiëntenvoorlichting, instrumentele verpleegkundige en/of communicatieve vaardigheden en stagebegeleiding

Als collega participeer je bovendien in onderzoeksgroepen in samenwerking met onze zes lectoraten gericht op Interprofessionele zorg en leefstijl in de GGZ, geriatrische revalidatie, gezondheid & welzijn van kwetsbare ouderen, interprofessionele samenwerking & medicatieveiligheid, en innovatie in de oncologische (netwerk)zorg. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het onderwijs, zoals de unieke wisselwerking en samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. Deze samenwerkingsvorm wordt veelal vormgegeven binnen Leer- en Innovatie Netwerken, waarin docenten, studenten, lectoren, ondernemers en onderzoekers uit publieke en private instellingen intensief met elkaar samenwerken. Jouw verbinding met de beroepspraktijk verlies je dus niet. Sterker nog, je zult merken dat je juist veel leert! 

Hbo-docent zijn betekent meer dan alleen lesgeven en voor de groep staan. Er zijn allerlei docentrollen waarin je jezelf kunt ontwikkelen en specialiseren. Naast docent kun je daarnaast bijvoorbeeld ook onderzoeker, coach, trainer, studieloopbaanbegeleider, afstudeerbegeleider, curriculum- of onderwijsontwikkelaar, toetsontwikkelaar, of -coördinator zijn. Binnen jouw team worden de diverse rollen verdeeld en ondersteunen jullie elkaar, want onderwijs ontwikkelen doen we samen.

Onze studenten doen een belangrijk deel van hun ervaring op in het werkveld tijdens hun (afstudeer)stage. Tijdens deze trajecten heb je een coachende rol. Je onderhoudt dus ook de contacten met het werkveld.  

Goed om te weten 

Per studiejaar 2024-2025 gaat de Inholland locatie Amsterdam verhuizen naar een nieuw, duurzaam en hypermodern gebouw in de Sluisbuurt in Amsterdam dat voldoet aan de laatste onderwijskundige vereisten. 

Geen onderwijsbevoegdheid? Geen probleem! 

Om deze functie te kunnen uitvoeren heb je vooralsnog geen lesbevoegdheid nodig. Wij begeleiden en coachen onze docenten in hun eerste jaar o.a. door het aanbieden van een kennismakingstraject didactiek. Bij uitzicht op een vast dienstverband faciliteren we je in het tweede jaar van de aanstelling in tijd en middelen om de onderwijsbevoegdheid te halen. 

Op dit moment wordt gewerkt aan een curriculumvernieuwing. Een modulair opgebouwd programma gebaseerd op de uitgangspunten van BN2030. Dat doen we samen met het werkveld. Innovatie en onderzoek wordt toegejuicht en je aandeel hierin wordt gewaardeerd. Eenmaal in de les zul je er in het begin niet alleen voor staan. Je kunt rekenen op begeleiding van je collega-docenten. 

En last but not least: Als docent Verpleegkunde kun je je BIG-registratie behouden mits je lesgeeft in de kernvakken. 

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

Wie ben jij

Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) aan deze functie-eisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. Zorg dat onderstaande functie-eisen goed tot zijn recht komen in jouw motivatiebrief. Op basis hiervan voeren wij een eerste selectie uit.

  • Je hebt een afgeronde masteropleiding verpleegkundig specialist of een diploma hbo-V met een passende master. 
  • Je beschikt over relevante praktijkervaring. Op basis van jouw ervaring in het werkveld (in verschillende zorgsituaties) kun jij overbrengen wat er van onze alumni verwacht wordt. Met dit toekomstbeeld weet je jouw studenten te inspireren.  
  • Je hebt ervaring in/met één of meerdere van de volgende expertises: biomedische kennis, praktijkgericht onderzoek, (digitale) transformatie/innovatie in de zorg, extramurale zorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, psychiatrie, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, moeder- en kindzorg, preventie in de zorg, zelfmanagement, blended learning, patiëntveiligheid, organisatie in de zorg, financiering en/of recht in de zorg. 
  • Je bent bekend met het beroepsprofiel BN2030 en de actuele ontwikkelingen binnen de (gezondheids)zorg waar ook steeds meer samenwerking ontstaat met andere professies (interprofessionele samenwerking).
  • Je kunt goed schakelen tussen zelfstandig werken en samenwerken. Als docent werk je onafhankelijk: je staat immers alleen voor de groep. Als collega-docent ben je teamlid en samen (veelal in vakgroepen) draag je bij aan de ontwikkeling van het onderwijs. Je bent hierin proactief, ondernemend en verbindend. 
  • Je beschikt over goede digitale vaardigheden.  
  • Onderwijs kent piekmomenten qua werk. Om deze piekmomenten goed aan te kunnen is planningsinzicht, flexibiliteit en goed prioriteiten kunnen stellen erg handig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging.

Wat bieden wij

  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een hernieuwd contract wellicht mogelijk.
  • Een salaris van minimaal €4.234,28 en maximaal €5.936,77 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
  • Een werkweek van 24 tot 40 uur per week.
  • Een goed te bereiken werkplekken in Amsterdam en Alkmaar. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
  • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
  • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
  • Een thuiswerkvergoeding van €3,35,- per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand.
  • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
  • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
  • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
  • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Werkgever

Hogeschool Inholland

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik 

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfstandig denkende professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek.

Interdisciplinair werken we samen met het werkveld aan duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Ook maken we werk van flexibilisering. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar.

Onze hogeschool voelt als thuis, een plek waar je jezelf kunt zijn, gekend en gewaardeerd wordt om wie je bent. We kennen elkaar en durven van elkaar te leren. Iedereen mag er zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! Samen werken we aan één Inholland. Of je nu aan de slag gaat als docent (onderzoeker), ICT-er of manager, werken bij onze hogeschool is samen ontwikkelen met een open blik!

Afdeling

Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW)

Jouw werkomgeving

Als team HBO Verpleegkunde zijn we onderdeel van het cluster Nursing binnen het domein Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) van Hogeschool Inholland. Binnen het team ben je als nieuwe collega in goed gezelschap. Ons motto is: we doen het samen! We delen de verantwoordelijkheid voor het onderwijs. Dat betekent dat we met en van elkaar leren. We benoemen dingen die goed gaan maar ook die minder goed gaan. En dan werken we daar samen aan. Want ook wij leren meer als we fouten durven maken. Samen ontwikkelen we het onderwijs.

En waar kom je dan terecht? Denk aan een plek die diversiteit en inclusiviteit ademt. Waar iedereen zich welkom voelt en iedereen meedoet. Reken op moderne locaties en zeer goede, professionele (online) faciliteiten. Maar denk ook aan 10 tot 12 weken vakantie om te ontspannen en trots terug te blikken op de gezamenlijke prestaties. Trots die je best mag uitspreken, want dat verdienen jij, het onderwijs en vakgebied.

Wil je meer weten over Gezondheid Sport en Welzijn? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Gezondheid, Sport en Welzijn (inholland.nl).  

Specificaties

  • Verpleging en verzorging; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 24—40 uur per week
  • €4234—€5936 per maand
  • Universitair
  • AT INHOLLAND 20240328

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1109, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you