PhD kandidaat Intercambio: Duurzaamheid in de gezondheidszorg

PhD kandidaat Intercambio: Duurzaamheid in de gezondheidszorg

Geplaatst Deadline Locatie
28 mrt 10 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hoe kan duurzaamheid in de gezondheidszorg worden geïntegreerd? Wat is het effect hiervan op werknemers in de gezondheidszorg? Welke individuele en organisatorische factoren faciliteren of belemmeren duurzame oplossingen in de gezondheidszorg? Word jij enthousiast van deze vragen? Dan zijn wij op zoek naar jou: een ambitieuze promovendus die ons multidisciplinaire team komt versterken!

De Europese Green Deal heeft een reeks doelstellingen vastgelegd op het gebied van klimaatverandering, werk en gezondheid. Klimaatverandering bepaalt mede de toekomst van werk, maar er is nog weinig bekend over de impact van klimaatverandering op de gezondheid en productiviteit op het werk.

Als PhD kandidaat ben je betrokken bij het werkpakket dat zich richt op veranderingen in de gezondheidszorg om verder te verduurzamen, en in het bijzonder de impact van deze veranderen op werknemers. Je werkt aan het ontwikkelen van een conceptueel model om de impact van duurzaamheids projecten voor werkenden in de gezondheidszorg te bepalen. Vervolgens ga je evaluatie- en implementatieonderzoek uitvoeren op basis van natuurlijke experimenten. Dit project biedt je de mogelijkheid om ervaring op te doen met een breed scala aan kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden.

Vaardigheden die je in deze rol kunt ontwikkelen zijn: kwantitatieve en kwalitatieve analyse, inclusief geïntegreerde data-analyse, ontwerp en uitvoering van natuurlijke experimenten, verzameling en analyse van continue data (verzameld via wearables) en interviews, en wetenschappelijke communicatie.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je bent een dynamisch persoon en voelt je prettig in een hands-on omgeving. Daarnaast ben je enthousiast over veldonderzoek en de samenwerking met diverse stakeholders. Je hebt een sterke affiniteit met duurzaamheid. Je bent bovendien gemotiveerd om sociaalwetenschappelijk onderzoek te doen in een multidisciplinair team en enthousiast over het analyseren van werk gerelateerde experimenten.
  • Je bent MSc-afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Epidemiologie, Public Health, Geneeskunde, Biomedische Wetenschappen of een ander gerelateerd vakgebied/ervaring met duurzaamheid thema’s.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift.
  • De afdeling ondersteunt kandidaten die hun vaardigheden op het gebied van multidisciplinair samenwerken, doelgericht werken, zelfstandigheid en betrokkenheid verder willen ontwikkelen.
  • Als PhD wordt je gevraagd om het Master of Science-programma aan het Nederlands Instituut voor Gezondheidswetenschappen (NIHES) tijdens jouw aanstellingstijd te voltooien.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor 4 jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt € 2.901,- in het 1e jaar en loopt geleidelijk op naar € 3.677,- in het 4e jaar (schaal OIO).
  • Een 13e maand die we in november uitkeren en een reiskostenvergoeding.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij betalen 70% van je pensioenpremie waardoor het netto salaris hoger uitvalt dan je misschien denkt.
  • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Werkgever

Erasmus MC

Je wordt als PhD kandidaat onderdeel van het onderzoeksteam van de afdeling Public Health, waar we ons inzetten om de volksgezondheid op lokaal, nationaal en internationaal niveau te verbeteren door middel van excellent onderzoek en onderwijs. Ons onderzoek is multidisciplinair en gericht op de ontwikkeling en toepassing van innovatieve methoden. Samenwerking met en directe impact op praktijk en beleid staan centraal in ons werk.

Jouw specifieke onderzoeksgroep, Arbeid en Gezondheid, zet zich in om bij te dragen aan een inclusieve en duurzame arbeidsmarkt. Wij streven naar het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid, onder alle sociale groepen, en het bevorderen van levenslang werken in goede gezondheid.

Jouw project is ingebed in het Europese project INTERCAMBIO, gefinancierd door de Europese Unie, dat zich richt op de impact van de klimaatverandering op de mentale en fysieke gezondheid van werkenden. Het interdisciplinaire project wordt uitgevoerd in samenwerking met TNO en andere gerelateerde Europese onderzoeksinstituten. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om samen te werken met onderzoekers van 12 instituten in Europa, vanuit diverse achtergronden waaronder arbeids- en milieugezondheid, epidemiologie, psychologie en toxicologie.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2901—€3677 per maand
  • Universitair
  • 11.05.24.TG-P1479461-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you