Afdelingshoofd Functioneel Beheer

Afdelingshoofd Functioneel Beheer

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 4 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Afdelingshoofd Functioneel Beheer (0,8-1,0 fte)
Durf jij voorop te lopen en ben je niet bang voor verandering? Sterker nog, zie je verandering als welkome vooruitgang en uitdaging? Onze afdeling Functioneel Beheer (FB) bij het expertisecentrum Student...

Functieomschrijving

Dit ga je doen

Je geeft op inspirerende wijze leiding aan de afdeling waarbij naast het bereiken van resultaten ook het ontwikkelen van je team en medewerkers belangrijk is. Als leidinggevende biedt je medewerkers zowel ruimte als kaders waar binnen resultaten behaald moeten worden. Je bent optimaal betrokken bij het werk en de ontwikkeling van diegenen aan wie je leiding geeft en bent hier met hen over in dialoog. Het is van essentieel belang dat je richting/sturing kunt geven aan het werk en de resultaten. Je zorgt voor een veilig klimaat, waarbij je afspraken nakomt en borgt, open staat voor andere inzichten en medewerkers laat participeren. Samen met de andere leden van het managementteam SOZ werk je aan verdere professionalisering van het expertisecentrum.
 • Je geeft direct leiding aan de teamleiders van de afdeling Functioneel Beheer en bent lid van het Management Team van Studenten- en Onderwijszaken.
 • Je hebt een duidelijke visie op het vakgebied functioneel beheer en ben je resultaatverantwoordelijk voor het behalen van gestelde doelen in het jaarplan SOZ en het afdelingsplan.
 • Je stelt een sluitende begroting op en bewaakt de uitvoering waarbij je kan omgaan met een uitdagend financieel klimaat.
 • Je weet ontwikkelingen binnen het vakgebied te vertalen naar de afdeling.
 • Je onderhoudt contacten met vakgenoten binnen en buiten de universiteit en bent een gesprekspartner voor de Informatiemanager van het domein Onderwijs.
 • Je vertegenwoordigt FB in diverse overleggen zoals het overleg Hoofden Studenten- en Onderwijsadministraties, het domeinoverleg Onderwijs en de Architectuurboard.

Hier ga je werken
Als expertisecentrum SOZ motiveren en ondersteunen wij studenten om hun academische en persoonlijke vaardigheden optimaal te ontwikkelen vanuit mentaal, fysiek, en sociaal welzijn. Het is onze ambitie dat alle studenten hun studie-en studententijd met succes en plezier doorlopen. Aan zowel studenten, begeleiders als partners bieden wij informatie, ondersteuning, voorzieningen en werken we samen met elkaar, in en buiten de universiteit. Alleen zo kunnen we onze dienstverlening steeds vernieuwen en verbeteren om een fijne en optimale studie-en studententijd te faciliteren.

De afdeling functioneel beheer bij SOZ is verantwoordelijk voor diverse applicaties en draagt bij aan de uitvoering van de onderwijsprocessen die de lifecycle van de student ondersteunen met goede informatievoorziening op operationeel en tactisch niveau. De afdeling bestaat uit drie teams Aanmelden, Toelaten, Inschrijven & Exchange (ATIE), Digitale leeromgeving (DLO) en Onderwijslogistiek & Studievoortgang (O&S) met ieder zo’n 10 functioneel beheerders en consulenten. De afdeling werkt intensief samen met diverse afdelingen binnen en buiten SOZ en de faculteiten, maar zeker ook met (keten)partners binnen het Hoger Onderwijs in de verschillende samenwerkingsverbanden die Universiteit Leiden heeft, zoals Studielink, SaNS expertisecentrum en de Leiden-Delft-Erasmus alliantie.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Dit breng je mee
We zoeken iemand met ervaring die zelfstandig aan de slag kan. Natuurlijk is er in het begin aandacht voor inwerken. Mochten bepaalde werkzaamheden nieuw voor je zijn dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen hiervoor een ontwikkelplan op.
Als afdelingshoofd FB versta jij je vak. Niet alleen inhoudelijk op het vlak van functioneel beheer maar ook als leidinggevende. Je wordt gezien als een stevige, professionele gesprekspartner en leider die overwicht en onafhankelijkheid uitstraalt en jouw afdeling op de kaart zet. Je bent een verbinder en beweegt je makkelijk in verschillende kringen en op diverse niveaus. Graag denk je in innovatieve mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Je bent resultaatgericht en besluitvaardig, met aandacht voor zowel mensen als processen. Als afdelingshoofd weet je vanuit een open en toegankelijke houding medewerkers te inspireren, mee te nemen en te coachen maar waar nodig ook duidelijke feedback te geven. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
 • Je bent een ervaren leidinggevende in het veld van hoger onderwijs of bedrijfsvoering, bij voorkeur in ICT of serviceorganisaties.
 • Je hebt ervaring met het initiëren en het inrichten van teams, samenwerkingsverbanden en bijbehorende processen.
 • Je beschikt over de vereiste communicatieve vaardigheden om op te treden als eerste aanspreekpunt, vraagbaak en vertegenwoordiger op het gebied van informatievoorziening en functioneel beheer.
 • Je bent een sparringpartner voor je teamleiders.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en weet anderen met heldere argumenten van jouw visie te overtuigen.
 • Je bent een goede netwerker en benadert uitdagingen creatief.
 • Je hebt inzicht in en gevoel voor verhoudingen, inhoudelijke doelstellingen en ambities; je verbindt continu context, inhoud en mensen om te komen tot gezamenlijke resultaten
 • Je beschikt over de volgende competenties: sturen op resultaat, verbindend leiderschap, organisatiesensitiviteit, overtuigingskracht, innovatief handelen.
 • Je hebt een hbo/wo-opleiding afgerond bijvoorbeeld in de bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde informatica of een vergelijkbare richting en hebt deze bij voorkeur aangevuld met specifieke cursussen zoals Prince2, ITIL4, BISL en Agile.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse (C1 niveau volgens het CEFR) taal.

Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden we je
We streven er naar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt rekenen op een inspirerende uitdagen de maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich voor deze functie in de levendige Leidse binnenstad. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten.
 • Een salaris van minimaal € 6.002 en maximaal € 7.305 bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal 13).
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP.
 • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken.
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Hybride werken binnen Nederland is mogelijk als de werkzaamheden dit toelaten.
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop van de universiteit tot je beschikking.

Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van Universiteit Leiden. Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Specificaties

 • IT; Management
 • €6002—€7305 per maand
 • HBO+
 • 14726

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you