Docent / Universitair docent ondernemingsrecht (0,2 fte)

Docent / Universitair docent ondernemingsrecht (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 18 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je ervaring op het gebied van het ondernemingsrecht en wil je je kennis en ervaring overbrengen op studenten? De afdeling Ondernemingsrecht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is op zoek naar een:

Docent / Universitair docent ondernemingsrecht (0,2 fte)
Vacaturenummer 14710


De werkzaamheden
 • Verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs binnen de afdeling ondernemingsrecht;
 • Begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master);
 • Zelfstandig verrichten van onderzoek op het gebied van het ondernemingsrecht en het publiceren van de resultaten binnen het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht (www.coherentprivaatrecht.nl);
 • Zo mogelijk ontwikkelen en verzorgen van post-academisch onderwijs aan professionals;
 • Op collegiale wijze bijdragen aan werkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

Je profiel
Bij de functie van (universitair) docent gaan de gedachten uit naar een kandidaat die gedurende enige tijd in de praktijk of het onderwijs heeft gewerkt en op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Je hebt affiniteit met het onderwijs en de ambitie om een nieuwe generatie juristen op te leiden.
Voor de functie van universitair docent is voorts vereist dat je als jurist bent gepromoveerd of goedkeuring hebt om te promoveren. Je beschikt over goede didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkend uit studentevaluaties of referenties en je bent in staat om zelfstandig onderzoek te verrichten. Verder geldt voor beide functies dat je dient te voldoen aan de volgende kwalificaties:
 • Je hebt de juridische opleiding (bachelor en master) met goede resultaten afgerond;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het ondernemingsrecht;
 • Je hebt het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team.

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 1000 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame
wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

De afdeling
Informatie over het Instituut voor Privaatrecht en de afdeling Ondernemingsrecht kun je vinden op
https://www.law.leidenuniv.nl/org/privaatrecht/.

Wij bieden
 • Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.
 • Het salaris bedraagt voor een docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2960,- en maximaal € 4670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 11). Het salaris bedraagt voor een universitair docent, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3974,- en maximaal € 5439,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11, met doorgroeimogelijkheid naar schaal 12).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien.

Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Harold Koster via h.koster@law.leidenuniv.nl

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Jacqueline Wessel, Instituutscoördinator, tel. 071-5271326; e-mail: j.e.wessel@law.leidenuniv.nl

Solliciteren
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief, cv en cijferlijst (bachelor en master) kunnen tot en met 18 april 2024 worden gericht aan Harold Koster.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • Onderwijs; Universitair docent
 • Recht
 • €4332—€6737 per maand
 • Universitair
 • 14710

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteit Leiden, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you