Onderzoeker Cultuureducatie (junior)

Onderzoeker Cultuureducatie (junior)

Geplaatst Deadline Locatie
2 apr 19 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In het lopende onderzoek naar het landelijke subsidieprogramma Cultuureducatie met kwaliteit, verzorgt de Radboud Universiteit het evaluatieonderzoek voor diverse penvoerders in het hele land. Deze beleidsevaluatie is van belang voor de lokale, provinciale en landelijke overheid, maar ook voor intermediairs, centra voor de kunsten en scholen. De uitdaging voor wetenschappelijk onderzoek is om deze beleidsevaluatie te verdiepen naar wetenschappelijke inzichten.

Als junioronderzoeker voer je zowel kwantitatief als kwalitatief evaluatieonderzoeken uit voor de penvoerders en onderhoud je contact met deze organisaties en de landelijke partners (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunsten (LKCA) en Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Daarnaast werk je onder begeleiding aan een wetenschappelijke analyse van de aangeleverde data en publiceer je deze in wetenschappelijke artikelen. Tenslotte draag je door middel van lezingen, workshops en publicaties voor een breder publiek bij aan de valorisatie van dit onderzoek.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je bent in bezit van een (research) masterdiploma in de Letteren of aanverwant wetenschapsdomein, of staat op het punt deze te behalen.
  • Je hebt ervaring met kwalitatief onderzoek (discoursanalyse, beleidsanalyse).
  • Je hebt ervaring met kwantitatief onderzoek (SPSS en/of R).
  • Je hebt kennis van het Nederlandse onderwijssysteem.
  • Je bezit excellente schriftelijke vaardigheden in het Nederlands.
  • Je hebt sterke sociale vaardigheden.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.
  • Je beschikt over goede managementvaardigheden.
  • Kennis van het primair onderwijs is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden.

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 18 maanden.
  • Je salaris binnen salarisschaal 10 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De onderzoeksgroep Research in Education in Arts, Culture, History and Literature (REACH-Lit) richt zich op onderwijs en leren in literatuur, kunst en cultuur en erfgoed, van primair tot hoger onderwijs. We kijken naar onderwijs- en leerpraktijken, lesmaterialen, de context in de klas en de organisatie van scholen om het onderwijs in de geesteswetenschappen beter te begrijpen.

Leden van de onderzoeksgroep zetten zich in voor innovatie in het hoger onderwijs, in samenwerking met het Comeniusnetwerk en het Teaching and Learning Centre. Het onderzoek dat we doen is nauw verbonden met onze educatieve masters Taal en Cultuur en Geschiedenis en Kunstgeschiedenis. Binnen de Faculteit Letteren werkt de onderwijsonderzoeksgroep nauw samen met de CLS-groep die zich bezighoudt met het leren, onderwijzen en toetsen van talen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • Universitair
  • 23.017.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you