Lector Finance & Accountancy

Lector Finance & Accountancy

Geplaatst Deadline Locatie
5 apr 4 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jouw meerwaarde

Ben jij als Lector Finance & Accountancy een vernieuwer die circulaire bedrijfspraktijken en duurzaamheid wil integreren in de zakelijke besluitvorming? Je onderzoekt hoe management control modellen kunnen worden getransformeerd om organisaties te helpen om duurzamer en toekomstbestendiger te worden. En je geeft leiding aan een team van gedreven (docent-) onderzoekers en studenten om impact te maken op de wereld.

Je brengt expertise en innovatie mee op het gebied van finance en accountancy, met een focus op het bevorderen van circulaire bedrijfspraktijken en het integreren van duurzaamheid in de zakelijke besluitvorming. Jouw bijdrage ligt niet alleen in het overbrengen van kennis, maar ook in het actief stimuleren van positieve verandering en het aanmoedigen van duurzame bedrijfspraktijken binnen organisaties en onderwijs. 

Inhoud functie

Het Domein Business Finance & Law (BFL) van de Hogeschool Inholland heeft haar onderzoek ondergebracht in een kenniscentrum waarin meerdere lectoraten samenwerken en onderzoek doen. Als onze nieuwe lector ga jij het lectoraat Finance & Accountancy dragen en verder uitbouwen. 

Met ons onderzoek maken we impact. Samen met interne en externe stakeholders dragen we bij aan een duurzame, gezonde, creatieve en inclusieve samenleving. Studenten en docenten (domein overstijgend) zijn betrokken bij het onderzoek en benutten de meerwaarde hiervan. De lector Finance & Accountancy is een gewaardeerd hoofdonderzoeker die vanuit ons onderwijsdomein (BFL) de verbinding maakt met andere domeinen binnen de hogeschool en met externe netwerken.

Jouw rol

Als lector bouw je vanuit jouw expertise van finance en accountancy aan de doorontwikkeling van de onderzoeksgroep én het onderwijs. Je bent lid van het management van het Kenniscentrum van het domein BFL en gaat onderzoekslijnen op gebied van Finance & Accountancy ontwikkelen. De uitvoering gebeurt veelal vanuit living labs en in nauwe samenwerking met stakeholders. Nieuwsgierig naar nieuwe kennis en inzichten zijn onze docenten, betrokken als projectleider van innovatietrajecten, als docent-onderzoeker of vanuit hun rol om het curriculum up-to-date te houden. Je draagt bij aan de uitvoering en het behalen van de strategie en doelen van het opleidingscluster Finance, het domein BFL en het Kenniscentrum door:

 • verdere kennisontwikkeling o.a. door het doen van praktijkgericht toegepast onderzoek; 
 • netwerkontwikkeling o.a. verbindingen binnen en buiten de hogeschool;
 • externe gerichtheid van het domein;
 • versterking van de kwaliteit en innovatie van het onderwijs;
 • professionalisering van docenten en studenten.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

Wie ben jij

Als lector Finance & Accountancy krijg je een veelzijdige baan waarin je vernieuwend praktijkgericht onderzoek verbindt met onderwijs, ondernemers, overheid en andere publieke instellingen. In gesprek met jou zien we een visionaire persoon met finance en accountancy expertise, een open innovatieve aanpak en bezielende energie. Daarnaast zien we in jouw achtergrond:

 • Je bent gepromoveerd in een relevant onderzoeksgebied en kunt naast het ontwerpen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek de resultaten ook direct toepassen in de praktijk.
 • Je hebt kennis van de finance wereld, de cultuur en spreekt de taal. Daardoor ben je in staat de stakeholders en ondernemers mee te krijgen in het nieuwe denken.
 • Je bent een inspirerende en coachende leidinggevende voor de collega’s die in jouw lectoraat onderzoek doen.
 • Je bent een systeemdenker. Hierdoor kun je nieuwe businessmodellen toepassen en direct een verbinder zijn tussen onderwijs, praktijk en onderzoek. 
 • Je werkt trans disciplinair, zodat het hele systeem toekomstbestendig ontwikkeld wordt.

Waarin zien we je jouw kracht nog meer:

 • Je bent gericht op samenwerking met onderwijscollega’s en draagt bij aan (interprofessionele) professionalisering via onderzoek- en onderwijsontwikkeling.
 • Je gaat voor duurzame samenwerking met andere lectoraten, (docent)onderzoekers en opleidingsteams binnen onze hele hogeschool en onderzoekkaders.
 • Je zorgt voor kenniscirculatie en valorisatie van nieuwe kennis, producten, processen en diensten leiden tot beroepsinnovatie, curriculumvernieuwing, verder onderzoek, publicaties, presentaties en strategische positionering.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Wat bieden wij

 • Een aanstelling voor de duur van 4 jaar. 
 • Een salaris van minimaal € 6.541,05 en maximaal € 8.445,29 bruto per maand schaal 15 bij een volledig dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket en daarbij behorende verantwoordelijkheden. Hierin zijn jouw ontwikkelde vaardigheden en relevante (werk)ervaring leidend.
 • Een werkweek van 20 uur per week, maar weet dat alles vanaf 16 uur ook bespreekbaar is. 
 • Een goed te bereiken werkplek. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Kies je voor eigen vervoer weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,35 per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, met een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Werkgever

Hogeschool Inholland

Werken bij Hogeschool Inholland: ontwikkelen met een open blik 

Samen met jouw collega’s moedig je studenten aan om uit te groeien tot zelfverzekerde professionals die een betekenisvolle bijdrage leveren aan de inclusieve wereld van morgen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van onze hogeschool, het onderwijs en ook ons praktijkgericht onderzoek. 

Multidisciplinair werken we samen met het werkveld aan creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Trots kijken we om ons heen, zien kansen en durven deze op te pakken. We verrijken ons werk en voelen ons thuis in meerdere rollen. Je krijgt bij ons de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen, om te blijven groeien als professional én als mens. Want we weten elkaar te vinden, hebben aandacht voor elkaar. 

Onze hogeschool voelt als thuis, waar je jezelf kunt zijn. Want studenten staan centraal, maar onze collega’s zijn net zo belangrijk! En of je nu aan de slag gaat als docent, onderzoeker of ICT’er, werken bij onze hogeschool is ontwikkelen met een open blik!

Nieuwsgierig naar jouw toekomstige collega's? Ontdek hier hoe zij het werken bij onze hogeschool ervaren! Zij vertellen jou meer over onze cultuur, bijzondere samenwerkingen binnen en buiten de hogeschool, de ruimte om te experimenteren en hun eigen ontwikkeling.

Afdeling

Domein Business Finance & Law (BFL)

Jouw werkomgeving

Het Domein Business Finance & Law (BFL) van de Hogeschool Inholland levert jaarlijks beroepsgerichte studenten af. Zij volgen de opleidingen Business Studies, Finance & Control, HBO -Rechten of een Associate Degree (AD) en zijn daarmee erg gewild bij werkgevers. 

Wat jouw expertise ook is, jij laat je studenten uitgroeien tot wendbare, zelfstuderende professionals met een eigen visie. Hoe? Door hun tanden te laten zetten in actuele vraagstukken uit de praktijk. Binnen leergemeenschappen van andere docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld daag jij studenten uit om tot oplossingen te komen die ook jou verrassen. 

Laat ze onderzoeken, experimenteren en co-creëren. En houd je deur open: voor vragen van studenten. Voor interessante ‘crossovers’ met andere opleidingen van Hogeschool Inholland. Voor nieuwe verzoeken en kansen uit het werkveld. Dat maakt het werk bij BFL ondernemend en uitdagend. En de sfeer persoonlijk, dichtbij én divers. Want bij ons kun je jezelf zijn en staan we open voor elkaar.

Wil je meer weten over Business Finance en Law? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Business, Finance and Law (inholland.nl).

Specificaties

 • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Economie; Recht
 • 16—20 uur per week
 • €6541—€8445 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT INHOLLAND 20240404

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Posthumalaan 90, 3072 AG, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you