Promovendus voor het project 'Reciprocal associations between pain and psychopathological symptoms"

Promovendus voor het project 'Reciprocal associations between pain and psychopathological symptoms"

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 30 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | Tilburg School of Social and Behavioral Sciences is op zoek naar een Promovendus voor het project 'Reciprocal associations between pain and psychopathological symptoms" (1,0 fte) voor het Departement Medische en Klinische Psychologie, locatie Tilburg, wetenschapsgebied Sociale wetenschappen.

Functieomschrijving

Het departement Medische en Klinische Psychologie (MKP) van Tilburg University is op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde promovendus die een sterke affiniteit heeft voor – en bij voorkeur al enige ervaring in het doen van – onderzoek op het gebied van psychopathologie, emoties en/of pijn.

Beschrijving van het project
Dit PhD project focust op het beter begrijpen van de wederkerige associaties tussen pijn en psychopathologische symptomen (bv. negatieve emoties, depressieve stemming, anhedonie, stress), evenals de modulerende rol van emotieregulatie op deze relatie. In dit PhD project opteren we voor een multi-methodische aanpak, waaronder a) observationele designs met behulp van de experience sampling methode (ESM) om relaties in het dagelijkse leven bloot te leggen, alsook b) experimentele laboratorium-gebaseerde designs met emotie- en pijnmanipulaties. Ook zullen we focussen op verschillende klinische populaties (mensen met psychopathologische symptomen zoals depressie of met chronische pijn), en niet-klinische populaties. De promovendus zal begeleid worden door dr. Marlies Houben en dr. Inge Timmers. 

Deze functie houdt de volgende taken in:

  • Uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek (systematic review, ethische goedkeuring, protocollen schrijven, werving deelnemers, data verzameling organiseren, data analyseren). Dit op basis van principes van open science en team science.
  • Het schrijven van wetenschappelijke artikelen en presenteren op (inter)nationale conferenties en binnen onze onderzoeksgroep;
  • Het schrijven van een PhD-thesis.
  • Deelname aan vergaderingen van de onderzoeksgroep, en actief betrokken zijn binnen het departement.
  • Daarnaast draagt u voor 0,2 fte bij aan het verzorgen van onderwijs binnen het departement MKP, hetgeen u voorbereidt op een academische loopbaan achteraf.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • U bent in het bezit van een masterdiploma in de (medische of klinische) Psychologie, Geneeskunde/Psychiatrie, of een aanverwante (research) master in bijvoorbeeld de gezondheidswetenschappen, of cognitieve wetenschappen.
  • U heeft bij voorkeur affiniteit met psychopathologie, pijnonderzoek en/of emotieonderzoek.
  • U heeft een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels; aangezien dit onderzoek met Nederlands sprekende deelnemers en patiënten uitgevoerd zal worden, is het beheersen van de Nederlandse taal in woord en geschrift essentieel.
  • U bent zeer gemotiveerd om in de wetenschap te werken en om succesvol een PhD-thesis af te ronden; 
  • U beschikt over uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden; 
  • U werkt proactief en zelfstandig, maar u kunt ook goed samenwerken met onderzoekers uit verschillende vakgebieden;
  • U beschikt over doorzettingsvermogen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast bent u consciëntieus, ambitieus en flexibel, en u kunt goed functioneren onder (tijds)druk;  
  • Het hebben van ervaring met de experience sampling methode (ESM), met experimentele pijnmetingen, afnemen van vragenlijsten, en/of fysiologische metingen zijn pluspunten.
  • U beschikt over goede analytische vaardigheden en ervaring met statistische programma’s zoals SPSS of R. 

Arbeidsvoorwaarden

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkelingen en heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Het betreft een arbeidsovereenkomst volgens het UFO-profiel promovendus. De totale aanstellingsduur is 48 maanden bij een omvang van 1,0 fte. Bij 0,8 fte bedraagt de totale aanstellingsduur 60 maanden. De aanstelling is in eerste instantie voor een periode van 12 maanden,  bij goed functioneren wordt het contract met 36/48 maanden verlengd. Het salaris bedraagt bij een full-time aanstelling in het eerste jaar  €2.770,- bruto per maand en loopt op tot  € 3.539 bruto per maand in het vierde jaar.  

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 

Alle medewerkers van de universiteit vallen onder het pensioenfonds ABP.

We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Tilburg School of Social and Behavioral Sciences

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 22253

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you