Postdoc Positie bij Project 'Crafting Resilience: Politics and Practice'

Postdoc Positie bij Project 'Crafting Resilience: Politics and Practice'

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 26 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je onderzoekservaring en expertise op het gebied van staat-burgerrelaties en intersectionele sociale ongelijkheid? Heb je ruime ervaring met etnografisch onderzoek? Floreer je in een onderzoeksteam en werk je graag samen met maatschappelijke partners?

De afdeling Antropologie is op zoek naar een postdoc onderzoeker voor het door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) gefinancierde onderzoeksproject ‘Crafting Resilience: Politics and Practice’. Meer informatie over het project is te vinden op www.craftingresilience.nl.

De postdoc zal in samenwerking met een groot team, bestaand uit onderzoekers (universiteit en HBO) en maatschappelijke partners, onderzoeken hoe relaties tussen burgers en overheid opnieuw vorm krijgen in het kader van community-based werkwijzen in het sociale domein. Deze positie hoort bij onderzoekslijn 1 van het Crafting Resilience-project. De positie is tevens ingebed in de onderzoeksgroep ‘Moving Matters: People, Goods, Power and Ideas’.

Projectomschrijving
Crafting Resilience is een groot interdisciplinair project, gefinancierd vanuit de NWA en geleid door Anouk de Koning (Universiteit van Amsterdam), Femke Kaulingfreks (Inholland) en Maartje van der Woude (Universiteit Leiden). Hierin doet een consortium van wetenschappers en maatschappelijke partners onderzoek in acht Nederlandse steden naar sociale projecten waarin beleidsmakers, sociale professionals en (groepen) burgers samenwerken aan een meer democratische en veerkrachtige samenleving. De onderzoekers kijken wat voor dilemma’s ze daarin tegenkomen en wat voor nieuwe mogelijkheden zij creëren voor een meer gelijkwaardige samenwerking tussen burgers en overheidsinstanties, waarin gewerkt kan worden aan meer inclusief, rechtvaardig en duurzaam beleid. Ze besteden hierbij speciale aandacht aan hiërarchieën van kleur, klasse, gender en religie. Het project moet niet alleen inzichten in nieuwe beleids- en welzijnspraktijken opleveren, maar ook concrete handvatten voor de betrokken beleidsmakers en sociale professionals.

In dit interdisciplinaire project werken antropologen, sociologen, bestuurskundigen, pedagogen en rechtssociologen samen. In drie onderzoekslijnen, ieder geleid door een van de hoofdonderzoekers, onderzoeken zij 1. de bestuurlijke en gemeenschapsrelaties die vorm krijgen in de zoektocht naar nieuwe vormen van samenwerking tussen overheid en burgers, 2. de professionele politiek van sociaal werk, en 3. de paradoxen van een op sociale veerkracht gerichte aanpak van veiligheidsthema’s. Aan iedere onderzoekslijn zijn twee promovendi en een postdoc verbonden. We zijn op zoek naar een postdoc onderzoeker voor onderzoekslijn 1 ‘Sociale veerkracht als politieke praktijk’.

Wat ga je doen?
Taken en verantwoordelijkheden:
  1. In deze positie onderzoek je de praktijk van community-based sociaal beleid in samenwerking met partners in Amsterdam-Noord, en mogelijk een andere casus waaraan je zelf vorm geeft. Het onderzoek richt zich met name op de visie, dynamiek en dilemma’s van verschillende bestuurlijke en beleidsactoren die meewerken aan dergelijk beleid. Dit onderzoek sluit aan bij het onderzoek van één van de PhDs binnen de lijn die zich vooral richt op de interactie met bewoners en andere niet-professionele partijen.
  2. Je levert een bijdrage aan de synthese van inzichten uit de onderzoekslijn: identificatie en analyse van de overeenkomsten en verschillen in bestuurs- en gemeenschapsrelaties en politieke verbeelding in de door de promovendi en postdoc bestudeerde cases. Het doel is om meer inzicht te verkrijgen in de politiek en praktijk van nieuwe vormen van samenwerking tussen overheid en burgers in het sociaal domein in Nederland.
  3. Je speelt ook een belangrijke rol bij de coördinatie van activiteiten en contacten binnen onderzoekslijn 1., en met de (postdocs van de) andere onderzoekslijnen. Je werkt nauw samen met hoofdonderzoeker Anouk de Koning, de twee promovendi, en de rest van het aan de onderzoekslijn verbonden team. Concreet gezien draag je bij aan de organisatie en coördinatie van onderzoeksactiviteiten, aan de samenwerking en communicatie met de aan de onderzoekslijn verbonden maatschappelijke partners, en aan de conceptualisering van de producten voor een niet-wetenschappelijk publiek.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:
  • een afgeronde PhD in Antropologie, Sociologie, Bestuurskunde of een andere relevante sociale wetenschap;
  • onderzoekservaring en expertise op het gebied van antropologie of sociologie van beleid, staat-burgerrelaties en intersectionele sociale ongelijkheid;
  • ruime ervaring met etnografisch onderzoek;
  • ervaring met het zelfstandig uitvoeren en coördineren van onderzoek in een grootstedelijke omgeving;
  • aantoonbare geschiktheid voor het coördineren van activiteiten in de onderzoekslijn;
  • uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Ervaring met het samenwerken met maatschappelijke partners, en met het werken voor een algemeen publiek is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een tijdelijk dienstverband van minimaal 30,4 en maximaal 38 uur per week, in eerste instantie voor een periode van één jaar, met een proeftijd van twee maanden. De startdatum is bij voorkeur 1 juni 2024, en uiterlijk 1 september 2024. Bij gebleken geschiktheid en onveranderde omstandigheden is een verlenging met twee jaar (in het geval van een fulltime dienstverband van 38 uur per week) mogelijk. Het UFO-profiel “onderzoeker” is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring en kwalificaties bij aanvang van het dienstverband, €4.332 tot €5.929 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 11. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
  • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • 12879

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you