PhD Fellow Civiel recht (1,0 fte)

PhD Fellow Civiel recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 21 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een getalenteerde onderzoeker en een enthousiaste docent op het gebied van het civiele recht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij de afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden is een vacature voor

PhD Fellow Civiel recht (1,0 fte)
Vacaturenummer 14773

Je wilt graag een proefschrift schrijven op het terrein van het civiele recht en je vindt het daarnaast leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze studenten. Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding rechtsgeleerdheid en je hebt aantoonbare belangstelling voor het brede vakgebied van het civiele recht. Het (nader te bepalen) dissertatieonderwerp valt binnen het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht. Wij zijn geïnteresseerd in voorstellen op het terrein van het vermogensrecht.

Je hebt een goede onderzoekersmentaliteit en een vlotte pen. Jouw ambitie is om vernieuwend en grondig onderzoek te verrichten op het terrein van het civiele recht en om te publiceren ten behoeve van zowel het Nederlandse als het internationale wetenschappelijke debat. Je beheerst dus niet alleen de Nederlandse maar ook de Engelse taal in woord en geschrift. Je wilt graag ervaring opdoen in het doceren en coördineren van civielrechtelijke vakken, waaronder mogelijk ook het doceren aan internationale groepen in het Engels. Je beschikt over de vaardigheid om snel te organiseren, om doelgericht samen te werken en om kritisch en zelfstandig je oordeel te vormen.

De werkzaamheden
 • De aanstelling staat in het teken van promotieonderzoek op het terrein van het civiele recht. Het onderzoek moet aan het eind van de aanstellingsperiode uitmonden in een dissertatie. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht, één van de onderzoeksprogramma’s van het E.M. Meijers Instituut.
 • Ongeveer 35% van de tijd verzorg je onderwijs op het gebied van het civiele recht in de bachelor- en masterfase en verricht je coördinerende taken. Daarnaast zul je scripties en papers begeleiden.
 • Je neemt deel aan en draagt bij aan de organisatie van wetenschappelijke activiteiten in het kader van de onderzoeksprojecten van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht (lezingen, conferenties, symposia);
 • Je neemt deel aan de promovendi-opleiding en je behaalt een certificaat basiskwalificatie onderwijs.

Je profiel
 • Je hebt een afgeronde Nederlandsrechtelijke juridische opleiding met een civielrechtelijke specialisatie en je hebt aantoonbare kennis van en affiniteit met dit rechtsgebied.
 • Je hebt talent voor en/of affiniteit met het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit deelname aan een onderzoeksmaster, eerder gepubliceerde of nog te verschijnen wetenschappelijke bijdragen of uitmuntende resultaten voor gedurende de masterfase geschreven papers en de afstudeerscriptie;
 • Je kunt goed samenwerken, maar bent ook in staat om zelfstandig je weg te vinden binnen onze organisatie;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Je hebt belangstelling om betrokken te zijn bij het onderwijs van de afdeling Civiel recht;
 • Je hebt sterke organisatorische vaardigheden, bent sociaal en communicatief;
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de onderzoeksgroep.

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie hier voor meer informatie.

De afdeling
De afdeling Civiel recht van het Instituut voor Privaatrecht verzorgt onder andere onderwijs in de reguliere bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid, de master Civiel recht en de advanced master International Civil and Commercial Law. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksprogramma Coherent Privaatrecht.

Wij bieden
 • Aanstelling als PhD Fellow. De aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten voor de duur van zes jaar met een tussentijdse opzeggingsmogelijkheid; met het oog op de tussentijdse opzeggingsmogelijkheid vindt aan het einde van het tweede jaar en opnieuw aan het einde van het vierde jaar een evaluatie plaats waarin gekeken wordt naar de promovendi-opleiding, naar de haalbaarheid van het proefschrift en naar de progressie in didactische kwaliteiten.
 • Samenwerking in een enthousiast en professioneel team.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid: je krijgt alle ruimte om je talent verder te ontwikkelen.
 • Deelname aan het opleidingsprogramma voor promovendi.
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal 3.226,- en maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u hier nalezen.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met prof. dr. mr. Tycho de Graaf, afdelingsvoorzitter van de afdeling Civiel recht, t.j.degraaf@law.leidenuniv.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met drs. Jacqueline Wessel MA, Instituutscoördinator, tel. 071 – 5271326; e-mail: j.e.wessel@law.leidenuniv.nl.

Je sollicitatie
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Kandidaten wordt verzocht bij hun sollicitatiebrief een onderwerp voor te stellen, inclusief een bondige indicatie van probleemstelling en plan van aanpak (max. 2 A4). Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief, CV, cijferlijst en een kort onderzoeksvoorstel kunnen tot en met uiterlijk 21 mei 2024 worden gericht aan prof. dr. mr. Tycho de Graaf. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 3 juni 2024. We verzoeken je vriendelijk beschikbaar te zijn in deze periode.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • PhD
 • Recht
 • max. 38 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 14773

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you