Promovendus 'Angst bij jonge kinderen: ontwikkeling en toetsing van een stapsgewijs behandelaanbod'

Promovendus 'Angst bij jonge kinderen: ontwikkeling en toetsing van een stapsgewijs behandelaanbod'

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 11 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Promovendus ‘Angst bij jonge kinderen: de ontwikkeling en toetsing van een stapsgewijs behandelaanbod’ (0,8 fte; 5 jaar)

Wil jij deel uitmaken van een inspirerend project dat het leven van jonge kinderen verandert? Bij ons krijg je de kans om betrokken te zijn bij een nieuw onderzoeksproject, gericht op het versterken van het zelfvertrouwen van angstige jonge kinderen

Dit ga je doen
We weten uit eerder onderzoek dat verlegen peuters en kleuters een groter risico lopen op het ontwikkelen van angstproblemen. Helaas blijft de benodigde hulp vaak te lang uit, en is er momenteel geen passend aanbod van hulp, afgestemd op de ernst van de angstklachten.
Als onderdeel van ons team krijg je de kans om écht een verschil te maken. We werken aan een stapsgewijze, op maat gemaakte behandeling, variërend van een online webinar voor ouders tot een intensieve individuele therapie. Door nauw samen te werken met verschillende praktijkorganisaties en gemeenten in Nederland, streven we naar een verbeterde preventie en detectie van angstproblemen, terwijl we tegelijkertijd onnodige kosten vermijden.
Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan en een positieve verandering teweeg te brengen in het leven van jonge kinderen? Word promovendus op dit project en sluit je aan bij ons gezellige en betrokken onderzoeksteam!

Wat zijn je taken?
 • bestuderen van relevante literatuur;
 • organiseren van de dataverzameling;
 • analyseren van de verkregen kwantitatieve en kwalitatieve data;
 • rapporteren van de resultaten in wetenschappelijke artikelen voor internationale tijdschriften die gebundeld worden tot een academisch proefschrift;
 • presenteren van de resultaten op (inter)nationale congressen;
 • volgen van relevante cursussen;
 • geven van onderwijs (10%).

Hier ga je werken
De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft circa 7000 studenten en 1000 medewerkers. Binnen de instituten wordt niet alleen onderwijs gegeven, maar ook baanbrekend onderzoek verricht dat de grenzen van ons begrip van menselijk gedrag en maatschappelijke structuren verlegt. Wat onze faculteit uniek maakt is de diversiteit aan onderzoeksonderwerpen, de verschillende stijlen van onderwijs geven en de manier waarop de professionele ondersteuning is ingericht; dit biedt jou de mogelijkheid om jouw interesses en expertise te verkennen en te ontwikkelen. Bezoek onze website voor een impressie: welkom bij de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen - Universiteit Leiden.

Instituut Psychologie
Het Instituut Psychologie leidt vanuit toonaangevend gedragswetenschappelijk onderzoek en onderwijs nieuwe generaties op om bij te dragen aan de uitdagingen van onze samenleving, nu en in de toekomst. Dit gebeurt door samen te werken; zowel binnen als buiten ons instituut op het gebied van Psychologie en aanverwante onderzoeksgebieden, zowel fundamenteel als toegepast. Ook de brede bacheloropleiding en een grote diversiteit aan masterspecialisaties dragen hieraan bij. Binnen het instituut en de academische gemeenschap heerst een betrokken en gepassioneerde sfeer. De thema’s Gezondheid en Welzijn, Sociaal-cognitief-affectieve Besluitvorming, Ontwikkeling en Leren en Geavanceerde Gedragswetenschappelijke Methoden geven richting aan onderzoek en onderwijs. Het instituut vindt het belangrijk dat dit gebeurt in een veilige en inclusieve omgeving en dat er ruimte is voor nieuwe ontwikkelingen als open science, erkennen en waarderen en interdisciplinariteit, die verankerd liggen in de strategie. Het instituut met circa 5.000 studenten en 600 medewerkers, omvat het Instituutsbureau, de Afdeling Bacheloronderwijs en de 6 eenheden voor onderwijs en onderzoek: Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie, Klinische Psychologie, Cognitieve Psychologie, Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie, Sociale en Organisatiepsychologie, en Methoden en Statistiek.

Het project is ingebed in de onderzoekslijn van de projectleider dr Leonie Vreeke naar het voorkomen en behandelen van angst bij zeer jonge kinderen. Dit onderzoeksteam bestaat uit een promovendus en twee onderzoeksassistenten van het huidige CLK-onderzoek, en zal binnenkort ook nog worden uitgebreid met een PostDoc voor het beginnende Bouwstenen project (zie: https://www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/sociale-wetenschappen/psychologie/bouwstenen-van-succes ). Het project wordt gefinancierd door ZonMw [projectnummer 06360312210043] en wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Rotterdam, de GGD Amsterdam en Groningen, een in Amsterdam gevestigde organisatie voor geestelijke gezondheidszorg ( Medisch Orthopedagogisch Centrum 't Kabouterhuis), een Rotterdamse GGZ-organisatie (Indigo) en een Haagse GGZ-organisatie (Youz) en een cliëntorganisatie (Stichting Angst Dwang Fobie).

Dit breng je mee
In dit team zoeken we iemand die zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Mochten bepaalde werkzaamheden nieuw zijn voor je, dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen hiervoor een ontwikkelplan op. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
 • Research of academische master’s degree in de psychologie, (ortho)pedagogiek, of andere relevante opleiding;
 • Academische ambitie, blijkend uit het CV;
 • Affiniteit en, zo mogelijk, ervaring met toegepast (interventie) onderzoek;
 • Ervaring en affiniteit met geavanceerde statistische analysetechnieken;
 • Ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve dataverzameling;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels;
 • Ervaring en affiniteit met onderzoek bij angst;
 • Organisatorische, communicatieve en leidinggevende kwaliteiten.

Vanwege de aard van het project, waarbij er wordt samengewerkt met veel verschillende maatschappelijke partners is vloeiend Nederlands spreken en schrijven een vereiste.

Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!

Dit bieden we je
We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt rekenen op een leuke maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad of in het bruisende stadscentrum in Den Haag. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.

Daarnaast bieden we je:
 • Een arbeidsovereenkomst voor 30,4 uur per week (0,8fte) van aanvankelijk één jaar, met uitzicht op een dienstverband van in totaal 4 jaar bij gebleken geschiktheid. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
 • Een salaris van minimaal € 2.770,- in het eerste jaar en maximaal € 3.539 in jaar 4 van het promotietraject, bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal P);
 • Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
 • Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
 • Als de werkzaamheden het toelaten is hybride werken binnen Nederland mogelijk;
 • Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking (indien van toepassing voor de functie).

Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Solliciteren of meer weten?
Direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.

Wil je eerst nog meer informatie over de inhoud van deze functie? Neem contact op met dr. L.J. Vreeke (e-mailadres l.j.vreeke@fsw.leidenuniv.nl, tel. (071) 527 2727). Een uitgebreide beschrijving van het project kan per e-mail worden opgevraagd. Solliciteren kan tot 11-06-2024, sollicitaties nemen wij direct in behandeling. De startdatum van de aanstelling wordt in onderling overleg vastgesteld.

Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
 • Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.
 • Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend. #LI-Hybrid

Specificaties

Universiteit Leiden

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • 14742

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you