Docent stedenbouwkundig ontwerpen

Docent stedenbouwkundig ontwerpen

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 26 mei Delft
Wil jij onze bachelor- en masterstudenten helpen een stevige basis te ontwikkelen zodat ze hun weg weten te vinden in de ruimtelijke uitdagingen van onze tijd? Word onze nieuwe docent Urban Design!

Functieomschrijving

De afdeling Urbanism, sectie Urban Design zoekt een ontwerpdocent! Stafleden van de sectie Urban Design zijn intensief betrokken bij het stedenbouwonderwijs binnen het Nederlandstalige bacheloronderwijs en de Engelstalige mastertrack Urbanism van de faculteit Bouwkunde. Wij zoeken een ontwerpdocent die in beide programma’s kan lesgeven. Dit betekent dat de ontwerpdocent een sterke affiniteit heeft met het introduceren van basisprincipes stedenbouwkunde aan onze bachelorstudenten en het werken binnen een multiculturele, internationale setting in de masters.

De thema’s waar onze studenten gedurende hun studie mee te maken krijgen omvatten stedelijke morfologie, het ontwerp van de openbare ruimte, de samenhang tussen verkaveling, gebouwtypes en openbare ruimtetypes, historisch (kaart)-onderzoek, theorie en geschiedenis van de stedenbouw, stedelijke duurzaamheid (zowel ecologisch als sociaal), stedelijke netwerken (bijvoorbeeld groen/blauwe netwerken), het gebruik van data in ontwerp, VR-technieken, gebiedsontwikkeling en regionaal ontwerp. Aan de basis van onze opvatting over ontwerponderwijs ligt een sterke wisselwerking tussen onderzoek (waaronder het maken van stedenbouwkundige analyses) en het ruimtelijk ontwerpen. De sectie heeft een lange traditie in het onderwijs en is intensief betrokken bij didactische en inhoudelijke vernieuwing van onze curricula, passend bij de huidige maatschappelijke en ruimtelijke (transitie) opgaves. Onze docenten zijn hierin een onmisbare schakel. Ze beschikken over een open en ondersteunende houding richting de studenten in hun zoektocht naar een eigen handschrift of positie binnen de breedte en complexiteit van het vakgebied.

Onze nieuwe collega ontwerpdocent is breed inzetbaar in ons onderwijsprogramma. Dit omvat ook modules waarin de nadruk voor de studenten ligt op het maken van plananalyses of het schrijven van wetenschappelijke papers. Op termijn kan de docent ook betrokken worden bij het lesgeven in afstudeerstudio’s, het optreden als afstudeermentor of het optreden als gecommitteerde tijdens afstudeerpeilingen. Je bent bereid coördinatietaken in het onderwijs of de onderwijsorganisatie op je te nemen. Je zal worden gevraagd een bijdrage te leveren aan andere onderwijsgerelateerde opgaves als het beoordelen van het werk van aankomende studenten in de decentrale selectieprocedure. Een onderdeel van deze positie is het binnen twee jaar behalen van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) indien het contract wordt omgezet naar een vast dienstverband. Hiervoor zal binnen de werkzaamheden tijd worden geboden. Belangrijk is dat je gedurende de onderwijsperiodes flexibel kunt zijn in je weekindeling, aangezien de inzet in het onderwijs niet in iedere onderwijsperiode op dezelfde dagen valt.     

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Je hebt ruime ervaring in de (Nederlandse) stedenbouwkundige praktijk (5+ jaar werkervaring en zijn ingeschreven in het register als stedenbouwkundige) of hebt op andere manieren je sporen in het stedenbouwkundig ontwerpen verdiend.
  • Je weet studenten te stimuleren en aan te zetten tot een onderzoekende houding en kan daarbij verschillende onderzoeks- en analysetechnieken aandragen.
  • Je beschikt over aantoonbaar didactische vaardigheden (HBO of WO), ook in het begeleiden van groepen, en bent bereid je hierin verder te ontwikkelen.
  • Je communiceert duidelijk, consistent en constructief naar de student en collega's.
  • Je bent een teamspeler die graag spart over de kwaliteit van het onderwijs en nieuwe ontwikkelingen. Daarbij durf je collega’s te verrassen met nieuwe, creatieve ideeën.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Wij zoeken een collega die in zijn of haar werk een duidelijk eigen handschrift heeft ontwikkeld en een duidelijke visie heeft op de didactiek van het ontwerpen. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op vast.

  • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
  • Een functieomvang van 0.4 - 0,5 fte.
  • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO van de Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.332,- en een maximum van €5.929,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners.

De TU Delft heeft specifieke vereisten voor de Engelse taalvaardigheid van onderwijskundig personeel. De TU Delft biedt cursussen aan om uw vaardigheid in het Engels te vergroten. Ons centrale doel is inspirerend onderwijs van hoog niveau. Heeft u minder dan vijf jaar leservaring en nog geen certificaat Basiskwalificatie Onderwijs, dan heeft u drie jaar de tijd om dit te behalen.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Bouwkunde

De faculteit Bouwkunde heeft wereldwijd een leidende rol in onderwijs en onderzoek. De drijvende kracht achter het succes van de faculteit is het robuuste onderzoeksprofiel in combinatie met de energie en creativiteit van de studenten en de academische gemeenschap. Het is een bruisende plek waar ruim vierduizend mensen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat studeren, werken, ontwerpen, onderzoek doen en kennis vergaren en verspreiden. Onze faculteit heeft een sterke focus op ‘ontwerpgericht onderzoek' dat al enkele jaren wordt erkend en bekroond, met als resultaat een toppositie op de wereldranglijsten. Medewerkers en studenten werken aan de verbetering van de gebouwde omgeving met behulp van een breed scala aan disciplines, waaronder architectonisch ontwerp, stedenbouw, bouwtechnologie, sociale wetenschappen, procesmanagement en geo-informatiewetenschappen. De faculteit werkt nauw samen met andere faculteiten, universiteiten, private partijen en de publieke sector en heeft een uitgebreid netwerk, zowel in Nederland als internationaal.

Klik hier om naar de website van faculteit Bouwkunde te gaan.

Additionele informatie

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Ir. Leo van den Burg, via l.p.j.vandenBurg@tudelft.nl.

Voor informatie over de selectieprocedure kun je terecht bij Paulien Stastra, HR-adviseur,
via recruitment-BK@tudelft.nl.

Ben jij onze nieuwe Docent stedenbouwkundig ontwerpen? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton "Solliciteer nu". De sluitingsdatum van deze vacature is 26 mei 2024.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Techniek
  • €4332—€5929 per maand
  • Universitair
  • TUD05282

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Technische Universiteit Delft (TU Delft)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Enthousiaste kandidaten vragen wij om de volgende documenten up te loaden:

  • Een sollicitatiebrief en een gedetailleerd CV.
  • De namen van twee referenties inclusief contactgegevens.

Please note:

  • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
  • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Enthousiaste kandidaten vragen wij om de volgende documenten up te loaden:

  • Een sollicitatiebrief en een gedetailleerd CV.
  • De namen van twee referenties inclusief contactgegevens.

Please note:

  • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
  • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 26 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).