Junior/Senior onderzoeker

Junior/Senior onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 30 apr Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Achtergrond en doel van het onderzoek
Er is een groeiende aandacht voor zingeving in de gezondheidszorg en hulpverlenende beroepen. Zingevings- of levensvragen zijn vaak verbonden met medische, psychische en/of sociale problemen en kunnen een behandeling of herstel van deze problemen belemmeren indien professionals hier geen aandacht voor hebben. ZonMW heeft subsidie toegekend voor verlenging van de Kenniswerkplaats Zingeving en Geestelijke Verzorging (zie www.kenniswerkplaatszingeving.nl) met het oog op het verder brengen van een aantal opbrengsten uit de eerste twee jaar en het borgen hiervan voor de toekomst. Ten behoeve hiervan zoeken we een junior (bij voorkeur) of meer senior onderzoeker die in een onderzoeksteam met andere onderzoekers een bijdrage levert aan een aantal onderzoeksopdrachten:

  • De ontwikkeling van een kennisagenda voor de Zorg voor Zingeving Thuis (andere professies en vrijwilligers die bijdragen aan zorg voor zingeving in de eerstelijnszorg en het sociaal domein) 
  • Het onderzoeksmatig bijdragen aan de gedachtevorming rondom een continuüm in de Zorg voor Zingeving Thuis (incl. Geestelijke Verzorging Thuis)
  • Het onderzoeksmatig versterken van zorg voor zingeving in specifieke regio’s 

 

Voor de uitwerking van deze onderzoeksopdrachten is de actieve participatie van geestelijk verzorgers en andere professionals, vrijwilligers, cliënten en naasten van belang. We zoeken een onderzoeker die affiniteit heeft met samenwerking in onderzoek gericht op het versterken van beroepspraktijken in het algemeen, en de praktijk van geestelijke verzorging in het bijzonder. Geestelijk verzorgers met (parttime) onderzoeksambitie worden eveneens uitgenodigd om te reageren. 

 

Taken

  • Verrichten van kwalitatieve en kwantitatieve analyses op bestaande data afkomstig uit de kenniswerkplaats, en aanvullende dataverzameling op onderdelen;
  • Samenwerken met wetenschappers, professionals, cliënten en anderen in de interpretatie van bevindingen en het op schrift stellen ervan;
  • Schrijven van rapportages, maken van factsheets, voorbereiden van presentaties horend bij de opdrachten.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • De junior onderzoeker beschikt over een Masterdiploma Theologie, Humanistiek, Religiestudies, of aanverwante gebieden; 
  • De senior onderzoeker is gepromoveerd in een van de bovengenoemde thema’s, een junioronderzoeker heeft een voor dit veld relevante masterthesis geschreven; 
  • Aantoonbare belangstelling voor geestelijke verzorging, zingeving in de gezondheidszorg en/of het sociaal domein;
  • Bij voorkeur kennis van literatuur op het gebied van zingeving en/of geestelijke verzorging; 
  • Aantoonbare affiniteit met het doen van onderzoek op het snijvlak van wetenschap en praktijk; 
  • Goede actieve beheersing van Engels en Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Goed kunnen werken in teamverband; 
  • Flexibel, proactief, procesmatig werkend;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 7 maanden.

De succesvolle kandidaat ontvangt een tijdelijk dienstverband voor maximaal 7 maanden, tot 1 januari 2025. 
Het betreft een functie als onderzoeker in een werktijdomvang van minimaal 0,7 en maximaal 0,8 fte.  
Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt je ingedeeld als onderzoeker 4 of onderzoeker 3 met salaris in respectievelijk schaal 10 of 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Voor de onderzoeker 4 is de salarisrange schaal 10 met trede 0 tot trede 5 (min. € 3226, - tot max. €4036,- fulltime bruto maandsalaris); voor de onderzoeker 3 is de salarisrange in schaal 11 met trede 0 tot trede 2 (min. € 4332,- tot max € 4640,- fulltime bruto maandsalaris).

 

Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. 
U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 328 verlofuren per jaar. 

 

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.
Start bij voorkeur in 1 juni 2024.

 

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Afdeling

Tilburg School of Catholic Theology (TST) verricht wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in de theologie met het oog op het doorgeven van de katholieke traditie vanuit de bronnen naar de hedendaagse cultuur en samenleving. Zij staat open voor allen die hun geloof willen verdiepen en kritisch willen doordenken. De faculteit heeft vestigingen in Utrecht en Tilburg en is een door de bisschoppen erkende instelling die onder meer studenten voorbereidt op een ambt of functie waaraan een kerkelijke goedkeuring is verbonden. De kleinschalige faculteit wordt gekenmerkt door korte lijnen en een open, ongedwongen sfeer.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • 28—32 uur per week
  • Universitair
  • 22267

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you