Onderzoeker Circulaire Leefomgeving

Onderzoeker Circulaire Leefomgeving

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 12 mei Utrecht
De maatschappij staat voor de grote opgave om de transitie te maken van een lineaire naar een circulaire economie. Voor Hogeschool Utrecht (HU) vormt het circulaire gedachtengoed een centrale pijler in de ontwikkeling van een duurzame leefomgeving in alle sectoren van de maatschappij, economie en industrie. Het onderwerp staat centraal in het onderwijs en onderzoek, waarmee we inspelen op de missie van een duurzame en houdbare toekomst. We brengen praktijkgericht onderzoek in verbinding met de beroepspraktijk en het hoger onderwijs. Samen met mede-onderzoekers, studenten, onderwijsprofessionals, ons nationale en internationale kennisnetwerk kan jij daadwerkelijk impact hebben op de maatschappij en de toekomst.

Functieomschrijving

Als Onderzoeker Circulaire Leefomgeving ben je de spil tussen onderzoek, praktijk en onderwijs op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde economische ontwikkeling in het stedelijke en regionale domein. Jouw focus ligt op het bevorderen van een duurzame lokale en regionale leefomgeving, lokale (re)productie en het (her)gebruik van circulaire materialen en oplossingen, de ecologische en sociaal-economische effecten voor de leefomgeving.

Jouw belangrijkste taak is het integreren en ontwikkelen van dit thema binnen het onderzoek van de HU. Hierbij is het creëren van bewustzijn over de rol en impact van materiaal- en productgebruik op de lokale economie, maatschappij en leefomgeving centraal staat. Je werkt intensief samen met verschillende vakgebieden, lectoraten en onderwijsexperts binnen de HU om dit thema te implementeren in onderzoek en onderwijs. Daarnaast onderhoud je contacten met kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties, bedrijven en het beroepenveld, initieer je onderzoeksprojecten en vraag je subsidies aan om deze te financieren.

Je thuisbasis is het lectoraat Building Future Cities (BFC) en je werkt intensief samen met Center of Expertise Smart Sustainable Cities (CoE-SSC). Binnen deze samenwerking wordt onderzoek verricht naar verschillende aspecten van circulaire economie zoals circulaire bouw en renovatie, stedelijk metabolisme, gesloten grondstoffencycli, sociaal-innovatieve en inclusieve circulaire stadsontwikkeling, toepassingen van sharing economy in stadswijken, en ontwikkeling van circulaire bedrijventerreinen bij steden.

Het lectoraat en CoE voeren onderzoek uit binnen regionale, nationale en internationale netwerken van kennispartners in Europese, NWA, NWO, SIA, EFRO en Topsector projecten. Binnen de HU werk je samen met andere lectoraten en kenniscentra, met name het Instituut voor Design en Engineering (IDE), Instituut voor People en Business en Instituut voor ICT. Extern werk je samen met organisaties zoals het RIVM, TNO, TUDelft, Universiteit Utrecht en diverse hogescholen, zowel nationaal als internationaal. Samenwerking vindt plaats binnen projecten zoals Interreg en Erasmus+.

Wat ga je doen

  • Werven van onderzoeksprojecten bij opdrachtgevers en financiers in samenwerking met kennis- en praktijkpartners.
  • Opbouwen en schrijven van onderzoeksvoorstellen.
  • Uitvoeren en leiden van onderzoeksprojecten.
  • Deelnemen aan en leiden van onderzoeksconsortia.
  • Betrekken en begeleiden van mede-onderzoekers, docenten en studenten, zowel intern als extern.
  • Verbindingen leggen met andere kennisinstellingen en kennisprogramma’s.
  • Opbouwen en onderhouden van relevante nationale en internationale contacten binnen het praktijk- en kennisnetwerk.
  • Onderhouden en opbouwen van relaties met samenwerkende instituten en opleidingen, binnen en buiten HU.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Jouw profiel

  • Je hebt een Master titel en bent bij voorkeur gepromoveerd in een technisch of economisch domein en je hebt affiniteit met het thema circulaire economie.
  • Aantoonbare expertise en ervaring op het gebied van circulaire economie en duurzaamheid in de stedelijke, fysieke en sociaal-economische omgeving.
  • Ervaring en expertise in praktijkgericht onderzoek, inclusief participatief actieonderzoek en case studies.
  • Je hebt vaardigheden en ervaring in het aanvragen, uitvoeren, leiden en publiceren van onderzoeksprojecten.

Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij de volgende competenties meebrengt:

  • Je bent academisch denkend en handelend, en kan dat toepassen in samenwerking met kennispartners en praktijkpartners
  • Je bent resultaatgericht, proactief en beschikt over sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden.
  • Je bent adaptief, strategisch en hebt uitstekende netwerkvaardigheden.
  • Je bent een verbinder, je bent visionair en je hebt een goed gevoel voor organisaties en hun behoeften.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

De werkomgeving

De HU biedt een combinatie onderwijs en onderzoek, naast een rijke onderzoekscultuur richten we ons op interdisciplinaire samenwerking in het beroepenveld. We werken met 21 instituten en 4 kenniscentra aan 4 expertisegebieden: Samen Duurzaam, Samen Gezond, Samen Lerend en Samen Digitaal. Deze vacature bevindt zich binnen de expertise van Samen Duurzaam. Samen Duurzaam zet zich in om de ecologische voetafdruk van de fysieke leefomgeving naar nul te krijgen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat wij je bieden

Een uitdagende baan met een missie waarin je met jouw kennis en gedrevenheid echt het verschil kan maken.

  • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor een jaar (D4) met een omvang tussen de 0,8 - 1,0 fte. Interne sollicitanten behouden hun rechtspositie;
  • Je wordt in Kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven aangesteld bij het lectoraat Building Future Cities, in samenwerking met CoE Smart Sustainable Cities.
  • Een salaris van maximaal € 6698,86 bruto per maand bij voltijd dienstverband (schaal 12).
  • Daarboven ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar en een internet vergoeding van €37,50 netto bij een voltijd-aanstelling.
  • Een NS Business Card zodat al je OV-reizen (voor werk en privé) kosteloos zijn. Kom je toch liever met de auto of de fiets? Dan krijg je een uitstekende kilometervergoeding.
  • Wij hebben daarnaast uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden. Om je een voorbeeld te geven, maar zeker niet het enige: jaarlijks wordt een ontwikkelfestival georganiseerd met interessante workshops waar jij als HU medewerker gratis aan kunt deelnemen;
  • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur (=53,5 dagen) verlof per jaar;
  • Verder is er flexibiliteit en vrijheid in werktijden;
  • Uiteraard een smartphone en een laptop;
  • Leuke extra’s zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness;
  • En tenslotte maar zeker niet onbelangrijk: de kans om deel uit te maken van een geweldig team in een dynamische omgeving!

Additionele informatie

Solliciteren?

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen uit om te solliciteren.

Denk jij dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 12 mei 2024 online solliciteren. Daarna hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Wil je meer inhoudelijke informatie over deze functie neem dan contact op met Dr.ir. Ruben Vrijhoef, Lector Building Future Cities (ruben.vrijhoef@hu.nl). Voor vragen over de procedure kun je bellen met Hester Mathijssen, Recruiter via 06 4805 3787.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op woensdag 22 mei. De selectiecommissie bestaat uit Ruben Vrijhoef Lector BFC, Nadia Verdeyen directeur CoE SSC en Hester Mathijssen, Recruiter.

Klik hier voor meer informatie over werken bij de Hogeschool Utrecht, daar vind je onze sollicitatieprocedure, onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een link naar de CAO-HBO. digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG zijn onderdeel van de procedure.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Economie; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Recht
  • 32—40 uur per week
  • max. €6698 per maand
  • Universitair
  • AT HU 20241804

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 101, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Utrecht (HU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren?

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen uit om te solliciteren.

Denk jij dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 12 mei 2024 online solliciteren. Daarna hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op woensdag 22 mei. De selectiecommissie bestaat uit Ruben Vrijhoef Lector BFC, Nadia Verdeyen directeur CoE SSC en Hester Mathijssen, Recruiter.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren?

Wij geloven dat medewerkers het beste tot hun recht komen in een inclusieve werkomgeving waar respect, samenwerking en aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Als inclusieve werkgever nodigen wij daarom nadrukkelijk alle doelgroepen uit om te solliciteren.

Denk jij dat jij en de HU een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Dan kun je tot en met 12 mei 2024 online solliciteren. Daarna hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op woensdag 22 mei. De selectiecommissie bestaat uit Ruben Vrijhoef Lector BFC, Nadia Verdeyen directeur CoE SSC en Hester Mathijssen, Recruiter.

Solliciteer uiterlijk op 12 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).