Jurist (medior) (x/v/m)

Jurist (medior) (x/v/m)

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 17 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor NWO-I zijn wij op zoek naar een nieuwe collega in de functie van jurist. Herken je je in onderstaand profiel, dan maken we graag kennis met je!

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

NWO-I is bezig met een ambitieuze ontwikkeling van de bedrijfsvoering, waarbij versterking van de kwaliteit en meer efficiency hand in hand gaan. De afdeling Juridische Zaken is in opbouw en heeft als doel een eerste aanspreekpunt te zijn voor juridisch advies aan de negen wetenschappelijke onderzoeksinstituten die onderdeel zijn van NWO-I. Daarnaast adviseert Juridische zaken zowel gevraagd als proactief het Bureau NWO-I (waarvan de afdeling onderdeel uitmaakt) en het Stichtingsbestuur.

 

Juridische kerngebieden voor de afdeling zijn: contracten (opstellen en beoordelen), governance (statuten), intellectueel eigendom, subsidies en staatssteun, Europees recht.

Procesvertegenwoordiging loopt via een externe partner die tevens – altijd door tussenkomst van de afdeling Juridische Zaken – wordt ingeschakeld voor niet-routinematige vraagstukken buiten de kerngebieden.

 

De nadruk voor de collega die wij middels deze vacature zoeken ligt op contractenrecht. Kennis en ervaring over intellectueel eigendomsrecht en/of aanbestedingsrecht is een pré. Hierbij is het niet noodzakelijk dat je op alle rechtsgebieden even veel kennis en ervaring hebt.

 

De werkzaamheden samengevat, je:

 • draagt zorg voor directe juridische ondersteuning aan de instituten, het bureau NWO-I en het stichtingsbestuur;
 • adviseert en ondersteunt op het terrein van het privaatrecht in brede zin, waaronder met name het opstellen en beoordelen van contracten, publiek-private samenwerkingsovereenkomsten, IP-recht, rechtsvormen voor projecten en spin-offs, statuten. Waar nodig adviseer je ook op het terrein van publiekrecht, zoals aanbestedingsrecht, subsidies en staatssteun;
 • draagt zorg voor de advisering en informatievoorziening binnen NWO-I op relevante juridische gebieden, signaleert ontwikkelingen in wet- en regelgeving, vertaalt deze naar de belangen van de organisatie en adviseert hierover;
 • bewaakt de opvolging van juridische verplichtingen van de organisatie; en signaleert tijdig wanneer procesvertegenwoordiging moet worden ingeschakeld.  

 

De standplaats voor je functie is bij  Bureau NWO-I in Utrecht. Daarnaast ben je bereid om regelmatig te werken bij (enkele) instituten die je adviseert. Uiteraard hoort regelmatig thuiswerken ook tot de mogelijkheden.

Specificaties

NWO-I

Functie-eisen

Opleiding en ervaring:

 • Een afgeronde WO-opleiding Nederlands Recht, en vier tot zes jaar ervaring in een positie als
 • Vakinhoudelijke expertise, op het gebied van contractenrecht, waarbij het hebben van kennis en ervaring over intellectueel eigendomsrecht en/of aanbestedingsrecht een pré is.

 

Competenties:

 • Analytisch vermogen: weet snel en doeltreffend de juridische essentie uit complexe situaties te doorgronden en kan snel schakelen tussen verschillende juridische trajecten.
 • Inzicht in (in)formele belangen en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie.
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als (juridisch) Engels in woord en geschrift.
 • Sterk in samenwerken, draagvlak creëren en (proactief) adviseren, zowel vanuit inhoudelijke argumenten en expertise als vanuit oog voor wat de ander beweegt.
 • Kan daadkrachtig handelen door een actieve initiërende rol te nemen en op situaties of mensen af te stappen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

 • Een uitdagende en betekenisvolle functie voor 28 tot 32 uur per week.
 • Een contract voor een jaar, met de intentie om dit bij goed functioneren om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een bruto fulltime maandsalaris van minimaal € 4.363 en maximaal € 6.002 (afhankelijk van ervaring), conform schaal 11 CAO-Onderzoekinstellingen, te vermeerderen met een vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering.
 • Flexibiliteit t.a.v. hoe jij je werkweek in wilt delen (bijv. hybride werken, roostervrije dagen naar eigen voorkeur, bovenwettelijk ouderschapsverlof).
 • Ruime ontwikkelmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als competentiegericht.
 • Onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hier te raadplegen.

Werkgever

NWO-I, de institutenorganisatie van NWO, is een zelfstandige stichting behorende bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO financiert wetenschappelijk onderzoek. NWO-I bestaat uit negen nationale onderzoeksinstituten: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON en een ondersteunend Bureau. De NWO-instituten vervullen nationale en internationale rollen. NWO-instituten zijn een nationaal expertisecentrum; kraamkamer voor wetenschappelijke vernieuwing; kweekvijver voor talent; verbinder in nationaal en internationaal onderzoek; of ontwikkelaar, beheerder en ‘enabler’ van grote infrastructuur of grote datasets. Het onderzoek aan de NWO-instituten is gedreven door nieuwsgierigheid en maatschappelijke uitdagingen. Wetenschappelijke en maatschappelijke vragen die van nationaal strategisch belang zijn, vereisen onderzoek met langjarig commitment en bundeling van multidisciplinaire expertise en faciliteiten. Door dat onderzoek grensverleggend, integer en excellent uit te voeren, toegankelijk te maken en uit te dragen, realiseren NWO-instituten kennis en oplossingen met wetenschappelijke en maatschappelijke impact. Het Bureau NWO-I ondersteunt het bestuur en de NWO-instituten. Bij het Bureau NWO-I werken circa 60 mensen, waarvan (op termijn) 5 bij de beoogde nieuw te vormen afdeling Juridische Zaken.  

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • 28—32 uur per week
 • €4363—€6002 per maand
 • Universitair

Locatie

Winthontlaan 2, 3526 KV, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you