Lector Food, Health & Technology

Lector Food, Health & Technology

Geplaatst Deadline Locatie
22 apr 12 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een pionier zijn in het transformeren van onze voedselindustrie naar een duurzamere en gezondere toekomst? Ben jij gepassioneerd over het potentieel van technologieën en data om onze voeding en voedingsconcepten te vernieuwen? Dan is dit jouw kans om een verschil te maken!

Functieomschrijving

 

Jouw meerwaarde

Wij zoeken een inspirerende Lector Food, Health & Technology die het voortouw neemt in onderzoek. Vanuit ons toonaangevende onderwijsdomein Agri, Food & Life Sciences (hierna AFL) zal jij de brug slaan naar externe netwerken en andere domeinen binnen de hogeschool. Samen zullen we de grenzen verleggen en streven naar een wereld waarin duurzaamheid en gezondheid hand in hand gaan. Word jij onze visionaire leider in deze missie? Dan is dit jouw kans om een verschil te maken!

Inhoud functie

Gezond en duurzaam geproduceerde voeding draagt bij aan een duurzame en gezonde samenleving. Het voeden van de wereldbevolking gaat gepaard met effecten op het klimaat, de natuur, de leefomgeving en de gezondheid van de burger. De individualisering van de maatschappij vraagt om andere producten, processen en samenwerkingen. Nieuwe techn(olog)ische ontwikkelingen op het gebied van dataverzameling, sensoren en verwerkingsmethoden, o.a. gericht op efficiënt, vernieuwend en slim produceren kunnen hierin een stimulerende rol spelen. 

De huidige context voor deze ontwikkeling zijn thema’s als eiwittransitie, produceren met een lage carbon foot print, het gebruik van minder energie en het verwaarden van reststromen en daardoor minder verspilling binnen de voedselketen. Er is daarnaast steeds meer vraag naar gezond voedsel wat zo min mogelijk bewerkt of geraffineerd is, terwijl er aan de basisvoorwaarden in houdbaarheid, smaak en gebruiksvriendelijkheid van voeding niet getornd kan worden. 

Technologische ontwikkelingen die hier een bijdrage aan kunnen leveren zijn bijvoorbeeld sensoren, AI en dataverwerking, en nieuwe energiezuinige voedselverwerkings- en bewaarmethoden. Dit vraagt technische innovaties die de verdere samenwerking en efficiëntie in de voedingsmiddelenketen bevorderen, met als doel een verdere verduurzaming van de voeding met behoud van kwaliteit en food safety en met oog voor de wensen op het gebied van smaak, acceptatie en de gezondheid van de consument.

Drie jaar geleden is binnen Inholland het lectoraat “Health & Food” gestart. De huidige lector gaat met pensioen. Wij zoeken een gedreven opvolger voor het lectoraat "Health & Food", met de focus op technische vooruitgang. Je krijgt de ruimte om verder te bouwen aan het lectoraat door jouw inbreng en focus op het gebied van techniek. Ben jij klaar om bij te dragen aan een wereld waar gezonde voeding hand in hand gaat met duurzaamheid en innovatie? Bij ons vind je de perfecte kans om je passie voor techniek en voedsel te combineren en een blijvende impact te maken!

Het lectoraat is nauw verbonden aan de Food Innovation Community Amsterdam (FICA), en de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen, beide netwerken waarin de praktijk, onderzoek en onderwijs samenkomen en waarin ook wordt samengewerkt met MBO-practoraten. De huidige programma’s zijn opgezet binnen het Nationaal Groeifonds Katapult Greenchain NH in Noord-Holland, en binnen subsidieprogramma’s van o.a. SIA Praktijkkennis voor Voedsel & Groen. Er wordt samengewerkt binnen het bestaand netwerk van het Centre of Expertise Groen, waarin de vier groene hogescholen HAS green academy, Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool en Inholland zijn vertegenwoordigd. Het lectoraat is nauw verbonden met de opleiding Food Commerce & Technology, andere opleidingen van het domein AFL waaronder Tuinbouw & Agribusiness en Life Sciences & Chemistry, de MBO opleidingen van Vonk en Lentiz en andere opleidingen en onderzoekers van Inholland binnen het domein Gezondheid Sport en Welzijn (GSW) en Techniek Ontwerpen & ICT (TOI). Kortom, je landt als lector in een bestaand netwerk met lopende programma’s en samenwerkingen maar is er zeker ruimte om met je eigen ideeën aan de slag te gaan. 

Als lector ben je lid van de onderzoeksgroep van het domein AFL en bouw je mee aan de doorontwikkeling van de agenda van de onderzoeksgroep. Je bent verantwoordelijk voor het binnenhalen van financiering en het uitvoeren van onderzoek, en draagt ook bij aan het realiseren van de strategische doelen van AFL. AFL richt zich op vier proposities: Smart productie, Circulaire stad en kwaliteit van de leefomgeving, Innoveren & ondernemen en Food science & gezond voedsel. In het lectoraat bouw je mee aan de proposities Food science & gezond voedsel en Smart productie.

Met ons onderzoek maken we impact samen met interne en externe stakeholders en dragen we bij aan een duurzame, gezonde, creatieve en inclusieve samenleving. Studenten en docenten (domeinoverstijgend) zijn betrokken bij het onderzoek en benutten de meerwaarde hiervan. Nieuwsgierig naar nieuwe kennis en inzichten zijn onze docenten betrokken als projectleider van innovatietrajecten, als docent-onderzoeker of vanuit hun rol om het curriculum up-to-date te houden.

Dus, als jij gedreven bent om bij te dragen aan een duurzame, gezonde, creatieve en inclusieve samenleving, dan verwelkomen wij jou graag in ons team! Samen kunnen we de toekomst van voedsel vormgeven en impact maken die blijft voortduren.

Jouw rol

Als Inholland Professional heb je een cruciale rol in het ontwerpen, ontwikkelen en verder uitbouwen van het lectoraat. Dit omvat onder meer:

 • Het coördineren van praktijkgericht onderzoek in nauwe samenwerking met ons bestaande netwerk, voornamelijk gericht op Noord-Holland. Hierbij ligt de focus op het uitzetten van onderzoekslijnen waar lectoren, docenten en studenten aan kunnen bijdragen.
 • Verantwoordelijkheid dragen voor het aantrekken van financiële middelen voor onderzoeksprojecten waarbij studenten en docenten van onze hogeschool betrokken zijn.
 • Actief deelnemen aan samenwerkingen met andere lectoren, docent-onderzoekers en onderzoekers binnen en buiten ons vakgebied. Dit draagt bij aan de systematische ontwikkeling van kennis.
 • De kennisontwikkeling binnen onderzoeksprojecten toepasbaar maken voor het onderwijs. Dit omvat het betrekken van docent-onderzoekers, docenten en studenten bij de opzet en uitvoering van onderzoeksprojecten. We streven ernaar om belangrijke opleidingen zoals Food Commerce & Technology en opleidingen binnen het domein Techniek Ontwerpen & ICT te betrekken. Hiermee draag je niet alleen bij aan de professionalisering van docenten, maar ook aan het vernieuwen van het curriculum. Bovendien verzorg je gastcolleges om de ontwikkelde kennis effectief te integreren in ons onderwijsprogramma.

Specificaties

Hogeschool Inholland

Functie-eisen

Wie ben jij?

Ben je enthousiast geworden over de functie en zie jij jezelf de rol al helemaal vervullen? Weet dan dat wij de eerste selectie baseren op onderstaande functie-eisen. Deze eisen zijn volgens ons van groot belang om de functie goed te kunnen vervullen. Voldoe (of herken) je (jezelf) aan deze functie-eisen dan zien wij jouw sollicitatie met veel belangstelling tegemoet. Zorg dat onderstaande functie-eisen goed tot zijn recht komen in jouw motivatiebrief. Op basis hiervan voeren wij een eerste selectie uit.

 • Als gepromoveerd expert op een relevant onderzoeksgebied breng je ruime ervaring mee in (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek.
 • Een solide achtergrond in (food) engineering vormt de basis van jouw profiel. Technische vaardigheden en ervaring op het gebied van voedingstechnologie, procestechnologie, werktuigbouwkunde, data driven processen of procesoptimalisatie zijn jou niet vreemd.
 • Jouw trackrecord omvat aantoonbare ervaring in het verwerven van financiering voor diverse (onderzoeks)projecten.
 • Met kennis van de food-wereld én begrip van de cultuur en taal ben je in staat om stakeholders en ondernemers te overtuigen van nieuwe denk- en werkwijzen.
 • Je hebt ervaring met voedingsproductiesystemen, de distributie en het vermarkten van voedingsmiddelen. 
 • Je bent gedreven om met studenten te werken die zich ontwikkelen tot aankomend professionals.
 • In het verenigen van de belangen van het werkveld en de betrokken opleidingen en bijdragen aan de innovatie van de beroepspraktijk, toon je leiderschap.
 • Als systeemdenker ben je in staat om nieuwe technologieën toe te passen en fungeer je als een brug tussen techniek, markt en de eindgebruiker.
 • Je bent innovatief van aard en hanteert een open innovatiebenadering, waarbij je directe impact genereert door resultaten toe te passen in de praktijk en het onderwijs. Jouw vermogen om buiten de gebaande paden te denken en te handelen, maakt je een waardevolle aanwinst voor ons team.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Wat bieden wij

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 48 maanden. De onderzoeksagenda focust zich op een periode van vier jaar. Er wordt daarom een lector gezocht voor een tijdelijke aanstelling van 4 jaar. 
 • Een salaris van minimaal € 6.541,05 en maximaal € 8.445,29 bruto per maand, schaal 15, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
 • Een werkweek van minimaal 16 en maximaal 20 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Amsterdam. NB vanaf het studiejaar 2024-2025 zullen wij in Amsterdam onze intrek nemen in ons nieuwe campusgebouw in de Sluisbuurt (Zeeburgereiland). Onze nieuwe locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Wegens samenwerkingen over de domeinen heen, is jouw aanwezigheid op meerdere Inholland locaties gewenst. Het domein AFL heeft als hoofdlocatie Delft en het domein TOI heeft als hoofdlocatie Alkmaar. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,35 per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, met een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Specificaties

 • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Techniek; Voeding; Landbouw; Economie
 • 16—20 uur per week
 • €6541—€8445 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT INHOLLAND 20240422

Werkgever

Hogeschool Inholland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1109, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you