Arts-onderzoeker Hartfalen

Arts-onderzoeker Hartfalen

Geplaatst Deadline Locatie
23 apr 1 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je gaat aan de slag op de afdeling cardiologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, UMCG. Hier vormen onderzoek en praktijk een naadloos geheel. Als promovendus sluit je je aan bij de hartfalenonderzoeksgroep en werk je aan klinische studies onder begeleiding van nationale en internationale experts op het gebied van hartfalen. Daarnaast zal je nauw samenwerken met MRI-specialisten van het Medical Imaging Center, UMCG. In dit dynamische team werk je samen met diverse disciplines zoals radiologen, inspanningsfysiologen, epidemiologen en biologen. Dankzij ons internationale netwerk krijg je de kans om samen te werken met onderzoekers over de hele wereld en internationale werkbezoeken en conferenties bij te wonen.

Wat ga je doen
Hartfalen is een ernstige aandoening die pas laat wordt ontdekt, waardoor patiënten onnodig lijden.Vooral in gevallen van onzichtbaar hartfalen, waarbij de diagnose complex is. Om dit aan te pakken hebben we een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt om de hartfunctie van patiënten te onderzoeken terwijl ze fietsen in een MRI-scanner. Op deze manier kunnen we het hart nauwkeurig beoordelen terwijl patiënten fysieke inspanning leveren, juist op het moment waarop ze de meeste klachten ervaren. Wij verwachten hiermee onzichtbaar hartfalen zichtbaar te maken, wat een doorbraak zou betekenen in de diagnose van deze aandoening.

Als arts-onderzoeker krijg je de verantwoordelijkheid voor de praktische uitvoering van klinisch onderzoek naar deze techniek. Dit omvat het werven en begeleiden van patiënten, het uitvoeren en analyseren van MRI-scans, en het publiceren van onderzoeksresultaten. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden die van onschatbare waarde zijn voor jouw verdere carrière in de geneeskunde en wetenschap.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt (bijna) je studie geneeskunde afgerond en toont interesse in cardiologie en inspanningsfysiologie.
- Onderzoekservaring is een pre, maar geen absolute vereiste.
- Je kunt effectief samenwerken in een multidisciplinair team.
- Je hebt een proactieve en zelfstandige werkhouding met aandacht voor detail en nauwkeurigheid.
- Je beheerst de Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
Als arts-onderzoeker bij de afdeling cardiologie van het UMCG krijg je de kans om een significante bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg voor patiënten met hartfalen, terwijl je waardevolle ervaring opdoet voor je verdere loopbaan in de geneeskunde en wetenschap.

Het UMCG hanteert een preventief Hepatitis B-beleid. Indien nodig voor de functie, kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Bij aanstelling wordt voor bepaalde beroepsgroepen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

- Een stimulerende en uitdagende onderzoeksomgeving binnen de afdeling cardiologie van het UMCG, een van de toonaangevende medische centra in Nederland.
- Begeleiding door ervaren onderzoekers en clinici op het gebied van cardiologie en medische beeldvorming.
- De mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen in klinisch onderzoek en bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische benaderingen voor hartfalen.
- Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO voor Universitair Medische Centra.
- Als arts-onderzoeker/promovendus (met interesse in de cardiologie) biedt het UMCG je volop mogelijkheden om je interesses te volgen en je talent de ruimte te geven! Bovendien is bij gebleken geschiktheid jouw kans op toelating tot de opleiding tot cardioloog groot (bijna honderd procent!).

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 36 uur per week voor een jaar en totale duur van 3 jaar (promotietraject). Het salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Hartcentrum

Bij de afdeling cardiologie van het UMCG werken we aan onderzoek dat gericht is op het verbeteren van de diagnose en behandeling van hartfalen, een ernstige aandoening die het leven van vele patiënten beïnvloedt. Als arts-onderzoeker krijg je de kans om deel uit te maken van ons dynamische team en mee te werken aan klinisch onderzoek naar de rol van de inspannings-MRI bij hartfalen.

Het UMCG biedt een unieke werkplek in de wereld van wetenschappelijk onderzoek, waar praktijkproblemen van cardiologen worden vertaald naar wetenschappelijke onderzoeksvragen. Met behulp van deze onderzoeksresultaten streven we naar continue verbetering van de patiëntenzorg. Als een van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever in Noord-Nederland, telt het UMCG meer dan 12.000 professionals die gezamenlijk werken aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs.

Het hartcentrum omvat de afdelingen cardiologie en cardiothoracale chirurgie, en het behoort tot een van de grootste universitaire hartcentra in Nederland. Bovendien is het een landelijk centrum voor de behandeling van patiënten met aangeboren hartafwijkingen.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3493 per maand
  • Universitair
  • 240362

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you