Promovendus pre-klinisch testen adhesives (ADHERE)

Promovendus pre-klinisch testen adhesives (ADHERE)

Geplaatst Deadline Locatie
24 apr 29 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je zal nauw samenwerken met medewerkers van de Universiteit Twente, waar nieuwe afdichtingsmiddelen zullen worden ontwikkeld, om uitgebreid testen van deze verbindingen op toxiciteit en functionaliteit mogelijk te maken met behulp van meerdere in vitro en ex vivo longcel- en weefselkweektechnieken in het UMCG. Je moet een biomedisch wetenschapper zijn met enige affiniteit voor polymeerchemie en een intrinsieke interesse hebben in de longfysiologie en de behandeling van COPD-patiënten. Binnen dit project zal een breed scala aan laboratoriumtechnieken worden gebruikt, waaronder (primaire) menselijke longcelcultuur, (confocale) microscopie, longweefseldissectie en immunohistochemie, qRT-PCR, ELISA en mechanische en adhesietesten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je beschikt over een masterdiploma in Moleculaire/Medische Biologie, Biomedische Wetenschappen, of gelijkwaardig.
- Je kan voldoen aan de eisen die gesteld worden aan het werken binnen een vertrouwelijke onderzoekssamenwerking.
- Je kunt in een multidisciplinair team werken en de communicatie beheren met meerdere spelers uit verschillende specialismen.
- Je hebt expertise met celcultuur, bij voorkeur primaire menselijke longcelcultuurmodellen, ervaring met immunologische, cel- en moleculair biologische technieken zoals RNA-isolatie, qPCR, FACS, ELISA, immunohistochemie en je beschikt over een VMT-certificaat of bewezen vaardigheden in de microbiologie.
- Je beschikt over uitstekende organisatorische, communicatieve en interactievaardigheden.
- Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is verplicht.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

De PhD-studentpositie heeft een duur van 4 jaar, met een initieel contract van één jaar, gevolgd door een verlenging op basis van prestaties. Jouw salaris bedraagt minimaal 3.017,- bruto per maand in het eerste jaar en maximaal 3.824,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Kijkje in de keuken:
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking, ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen.

Afdeling

Pathologie & Medische Biologie

Je gaat werken binnen de afdeling Pathologie & Medische Biologie, in nauwe samenwerking met de afdeling Longziekten van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de afdeling Developmental BioEngineering van de Universiteit Twente. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is chronische obstructieve longziekte (COPD) wereldwijd de derde belangrijkste doodsoorzaak. Tot op heden zijn er geen curatieve behandelingsopties beschikbaar voor COPD-patiënten en zijn de bestaande behandelingen gericht op het verhogen van de kwaliteit van leven. Een nieuwe potentiële behandelingsoptie voor COPD-patiënten is de endoscopische toepassing van longweefselafdichtmiddel om ingesloten lucht uit de aangetaste longgebieden te verwijderen en daardoor de functionaliteit van gezonde longgebieden te vergroten. De momenteel beschikbare afdichtingsmiddelen zijn zeer giftig of snel afbreekbaar. Daarom zullen binnen dit project nieuwe lijmen worden ontwikkeld aan de Universiteit Twente. Je gaat als promovendus bij het UMCG de biologische effecten en functionaliteit van de nieuwe volledig synthetische kitten testen met behulp van de modernste in vitro en ex vivo modellen op basis van menselijke longen. Het doel is om een bronchoscopisch toegepast afdichtingsmiddel te ontwikkelen, met minimale toxiciteit en een lange levensduur in de longen, om luchtinsluiting in hyperopgeblazen longgebieden te verminderen en zo een onmiddellijke toename van de functionele longcapaciteit voor COPD-patiënten te bewerkstelligen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3017 per maand
  • Universitair
  • 240361

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you