Universitair Docent Sociaal Recht

Universitair Docent Sociaal Recht

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 26 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Passie voor sociaal recht? Word Universitair Docent! Geef inspirerend onderwijs, leid onderzoek in een diverse, inclusieve academische omgeving. Solliciteer nu!

Functieomschrijving

De afdeling Internationaal en Europees recht zoekt een Universitair Docent op het terrein van het sociaal recht. Je geeft onderwijs aan bachelor- en masterstudenten en doet onderzoek op jouw eigen vakgebied.

Wat ga je doen?
Als Universitair Docent binnen de afdeling Internationaal en Europees recht (onderdeel van departement Rechtsgeleerdheid) ben je actief in zowel onderzoek als onderwijs.

Je geeft onderwijs aan bachelor- en masterstudenten. De afdeling verzorgt onder andere de bachelorvakken Arbeidsrecht en International and European Labour Law en het masterprogramma Arbeidsrecht. In overleg met jou wordt bepaald welke vakken jij verzorgt. Je werkt in onderwijsteams waarin collega’s elkaar ondersteunen en van elkaar leren. Je werkt mee aan de verbetering van ons onderwijs waaronder: inhoudelijke ontwikkeling, didactiek, onderwijsvormen of beroepsvaardigheden. Je krijgt coördinerende taken in het onderwijs.

Je verricht voor minimaal 40% van je werktijd onderzoek op jouw vakgebied, dat aansluit bij één van de onderzoeksprogramma’s van het departement. Deze zijn ondergebracht in: het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE), het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL), het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF) en het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Deze positie vereist een samenwerker met diepgaande kennis van het onderwijs- en onderzoeksdomein, die in staat is om met heldere communicatie en inspirerende en motiverende methoden een inclusieve en stimulerende leeromgeving te creëren. Wat breng je nog meer mee?
 • Je bent graag onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door open te staan voor samenwerking in diverse verbanden, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een collegiale en ondersteunende werkomgeving.
 • Je kijkt kritisch naar je eigen gedrag en werkwijze en neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan.
 • Je benadert lesonderwerpen vanuit verschillende perspectieven en houdt er bij het overbrengen van de lesstof rekening mee dat de studentenpopulatie divers is.
 • Je toont initiatief in het opzetten en opstarten van onderzoek.
 • In de uitvoering van onderzoek ben je zelfstandig en zoek je verbinding met collega-onderzoekers, om van elkaar te leren en het onderzoek inhoudelijk te versterken.
 • Je zet je in om jouw onderzoeksresultaten zo breed mogelijk te delen, middels publicatie van artikelen en/of op een andere wijze.
 • Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of je rondt het traject tijdens de eerste twee jaar van je dienstverband af.
 • Je bent gepromoveerd of rondt op korte termijn je proefschrift af.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal op C1-niveau (CEFR). Dit is relevant omdat we in beide talen onderwijs verzorgen, en omdat we werken met een internationale groep studenten en medewerkers. We bieden cursussen aan om medewerkers te helpen bij het bereiken van het juiste taalniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een positie voor voor één jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een werkweek van 32 tot 40 uur met een salaris van minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 of 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.

Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

We werken met een divers samengestelde groep medewerkers en studenten. We vinden een werkomgeving waarin iedereen erkend en gewaardeerd wordt, zich durft uit te spreken en met respect wordt behandeld, zeer belangrijk. We vragen al onze medewerkers bij te dragen aan een open en inspirerende werk- en leeromgeving voor medewerkers en studenten van alle achtergronden. We zorgen er samen voor dat iedereen zich welkom voelt en zich kan ontplooien. Informatie over het thema ‘Equality, Diversity and Inclusion’ binnen de UU vind je hier.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Economie; Recht
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Gepromoveerd
 • 3857

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Janskerkhof 3, 3512BK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you