Docent-promovendus “Interdisciplinaire expertise” bij Liberal Arts and Sciences

Docent-promovendus “Interdisciplinaire expertise” bij Liberal Arts and Sciences

Geplaatst Deadline Locatie
30 apr 22 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij onderzoek doen naar hoe studenten expertise kunnen ontwikkelen binnen een interdisciplinair curriculum? En daar ook les in geven? Bekijk de vacature!

Functieomschrijving

Wij zoeken een docent-promovendus voor Liberal Arts and Sciences (LAS): een brede, Nederlandstalige bacheloropleiding, waar studenten hun talenten en interesses ontwikkelen binnen verschillende wetenschapsgebieden. De opleiding leidt studenten op tot kritische academici met maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef en een interdisciplinaire attitude. Naast veel keuzemogelijkheden op alle gebieden, biedt de opleiding eigen kernonderwijs waarin integratie en interdisciplinariteit centraal staan.

Wat ga je doen?
Als docent-promovendus zal je deel uitmaken van een gemotiveerd team kerndocenten en zal je voor 50% van de aanstelling onderwijs verzorgen in het interdisciplinaire kerncurriculum van de opleiding. De onderwijswerkzaamheden bestaan uit cursorisch onderwijs en onderwijsgerelateerde taken, zoals het leiden van werkgroepen, het begeleiden van interdisciplinair bacheloronderzoek (scripties) en activiteiten op het gebied van studieloopbaanbegeleiding (tutoraat).

Je zal daarnaast voor 50% van de tijd promotieonderzoek doen. Dit (kwalitatieve) onderzoek richt zich op hoe studenten in interdisciplinair onderwijs expertise ontwikkelen, en hoe deze expertise zich vertaalt naar hun vervolgstudie en carrière. De onderwijs-gerelateerde component heeft een inhoudelijke en praktische link met de interdisciplinaire onderwijspraktijk. Hoe kun je studenten begeleiden bij het ontwikkelen van disciplined interdisciplinary expertise?

Kandidaten worden uitgenodigd zelf een onderzoeksvoorstel te formuleren (1 A4). Randvoorwaarden zijn dat dit onderzoeksproject kan worden uitgevoerd binnen een van de vier onderzoekinstituten van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht en door een onderwijsgerelateerde component een inhoudelijke en praktische link heeft met de opleiding Liberal Arts and Sciences. Interdisciplinariteit verdient daarbij speciale aandacht.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je brengt het volgende mee:
 • een voltooide masteropleiding;
 • ervaring met sociaalwetenschappelijke onderzoeksmethoden zoals etnografie, interviews, en focusgroepen;
 • aanwijsbaar talent voor wetenschappelijk onderzoek blijkend uit een onderzoeksvoorstel;
 • aantoonbare ervaring met interdisciplinair onderwijs op bachelorniveau, inclusief academische vaardighedenonderwijs;
 • in staat zijn om studenten te begeleiden bij hun academische en persoonlijke ontwikkeling;
 • bereidheid om samen met directe collega’s en studenten de opleiding vorm te geven en waar nodig te verbeteren.

De Universiteit Utrecht kent een systeem van onderwijskwalificaties. Van de kandidaten voor deze functie verwachten we bereidheid om de Basiskwalificatie Onderwijs te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een functie voor zes jaar op basis van een verdeling van 50% onderwijs en 50% onderzoek. Het traject heeft periodieke evaluatiemomenten wat betreft de voortgang en kwaliteit van onderwijs en onderzoek;
 • een werkweek van 38 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.226,- tot maximaal € 5.090,- bij een fulltime dienstverband (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten);
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega's en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

De opleiding Liberal Arts and Sciences is gesitueerd in het departement Filosofie en Religiewetenschap. Binnen het departement Filosofie en Religiewetenschap is het onderwijs georganiseerd in twee Schools. De School Filosofie en Religiewetenschap coördineert de bachelor en masters op het terrein van wijsbegeerte en religiewetenschap. De School Liberal Arts coördineert de brede bacheloropleidingen Liberal Arts and Sciences en Taal- en Cultuurstudies, Kunstmatige Intelligentie en Philosophy, Politics and Economics.

Specificaties

 • PhD; Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 36—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 3871

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Janskerkhof 13, 3512BL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you