PhD Positie Invloed van Demografische en Maatschappelijke Ontwikkelingen op Politieoperaties

PhD Positie Invloed van Demografische en Maatschappelijke Ontwikkelingen op Politieoperaties

Geplaatst Deadline Locatie
1 mei 2 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jun 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Challenge: Modellen ontwikkelen voor besluitvorming .
Change: Het benutten van verschillende scopes in systeem dynamische modellering.
Impact: Mogelijk maken van besluitvorming gericht op lange termijn politie strategieën en beleid.

Functieomschrijving

Bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en jeugdzorg, vergrijzing en toenemende frustratie over sociale ongelijkheid zijn slechts enkele ontwikkelingen die van grote invloed zijn op het functioneren van de politie. Daarnaast hebben de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing ook invloed op de capaciteit van de politie. Voor robuuste politiestrategieën en effectieve beleidsvorming is een grondig begrip van deze complexe en voortdurend veranderende realiteit cruciaal. Als promovendus aan de TU Delft ontwikkel je dynamische systeemmodellen om deze ontwikkelingen en onzekerheden in kaart te brengen. Wil je jouw onderzoek toegepast zien in het echte veiligheidsdomein?

Je doet uniek onderzoek naar de impact van verschillende fenomenen op politieoperaties, capaciteit en competenties. Op basis van realistische gebruiksgevallen onderzoek je de impact van demografische en maatschappelijke ontwikkelingen. En je onderzoekt en modelleert die ontwikkelingen, hoe ze op elkaar inwerken en voegt ruimtelijke dimensies toe in systeem dynamische modellen. In dit 5-jarige project breng je 20% van je tijd door bij de Politie. Door nauw samen te werken met politie-experts profiteer je van hun ervaring, expertise, diepgaande inzichten en beschikbare gegevens en modellen. Om de adoptie van je modellen te stimuleren, ontwikkel je simulatiemodellen onder onzekerheid gericht op kennisontwikkeling en behoud in de complexe, multidisciplinaire politieorganisatie. Natuurlijk schrijf je ook wetenschappelijke artikelen en spreek je op toonaangevende congressen.

Je project is onderdeel van het Model-Driven Decisions (MoDD) Lab, een Politie -TU Delft initiatief. In het MoDD Lab sluit je je aan bij een interdisciplinair gemeenschap van vier collega-promovendi. Samen delen jullie kennis om modelgebaseerde besluitvorming vanuit verschillende perspectieven aan te pakken. Bij de TU Delft is je thuisbasis de sectie Beleidsanalyse van de afdeling Multi-Actor Systems. Je komt terecht in een gedreven, internationaal divers team van zo'n 60 academische medewerkers, promovendi en postdocs. We werken op gebieden variërend van gezondheid en veiligheid tot infrastructuur en klimaat en delen de drive om beleidsvorming te verbeteren. Bij ons heerst een ontspannen, collegiale en coöperatieve sfeer. En we geven je alle steun die je nodig hebt om je carrière als onderzoeker te laten groeien.

Lees hier verder over jouw project in het Model-Driven Decisions Lab.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

 • Je hebt een MSc in public policy of complex systems engineering & management, met aantoonbare kennis van en ervaring met kwantitatieve simulatietechnieken.
 • Je beschikt over uitstekende System Dynamics vaardigheden en kunt systeemdenken integreren.
 • Je bent bekend met modelleren van besluitvorming onder diepe onzekerheid, of je wilt dit graag leren.
 • Je vindt het leuk om onderzoek te doen dat gericht is op toepassing in de praktijk in het veiligheidsdomein en je bent intrinsiek gemotiveerd om samen te werken met de Politie.
 • Je zet jouw communicatievaardigheden in om samen te werken met verschillende wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke stakeholders in verschillende werkculturen.
 • Je hebt een goede beheersing van geschreven en gesproken Engels, aangezien je in een internationale omgeving komt te werken. Omdat je met de Politie zult samenwerken, is het een voordeel als je ook de Nederlandse taal goed beheerst.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 years.

Promovendi krijgen in principe een dienstverband voor 5 jaar, maar in de vorm van 2 arbeidsovereenkomsten. Een eerste contract van 1,5 jaar met een officiële go/no go voortgangsbeoordeling binnen 15 maanden. Gevolgd door een aanvullend contract voor de resterende 3,5 jaar, ervan uitgaande dat alles goed gaat en aan de prestatie-eisen wordt voldaan. Het extra vijfde jaar (vergeleken met een standaard PhD-programma van 4 jaar) biedt ruimte voor de extra activiteiten om de politieorganisatie te leren kennen en de resultaten in de politieorganisatie te borgen.

Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Nederlandse Universiteiten en lopen op van € 2770 per maand in het eerste jaar tot € 3539 in het vierde jaar. In het 5e jaar ontvang je een tijdelijke maandelijkse toelage gebaseerd op het bruto verschil tussen salarisschaal P, trede 3 en salarisschaal 10, trede 3.

Als promovendus word je ingeschreven bij de TU Delft Graduate School. De TU Delft Graduate School biedt een inspirerende onderzoeksomgeving met een uitstekend team van begeleiders, wetenschappelijk personeel en een mentor. Het doctoraatsprogramma is gericht op het ontwikkelen van je overdraagbare, discipline-gerelateerde en onderzoeksvaardigheden.

De TU Delft biedt een flexibel compensatiepakket, korting op de ziektekostenverzekering en een maandelijkse bijdrage in de werkkosten. Flexibele werkroosters zijn mogelijk.

Voor internationale sollicitanten heeft TU Delft de Coming to Delft Service. Deze service biedt informatie voor nieuwe internationale werknemers om je te helpen de verhuizing voor te bereiden en je te vestigen in Nederland. De Coming to Delft Service biedt een Dual Career Programme voor partners en ze organiseren evenementen om je (sociale) netwerk uit te breiden.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur & Management

De Faculteit TBM levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van complexe, technisch-maatschappelijke vraagstukken. Dit betreft actuele vraagstukken zoals de energietransitie, mobiliteit, digitalisering, waterbeheer en (cyber)security. Dit doet TBM met haar uitstekende onderwijs en onderzoek op het raakvlak van techniek, maatschappij en bestuur. TBM combineert inzichten uit de technische wetenschappen, de sociale en de geesteswetenschappen. TBM is kennisgericht, internationaal georiënteerd en beschikt over een uitgebreid netwerk van kennisinstellingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Klik hier om naar de website van faculteit Techniek, Bestuur en Management te gaan.

Specificaties

 • PhD
 • Gedrag en maatschappij
 • 38—40 uur per week
 • €2770—€3539 per maand
 • Universitair
 • TUD05277

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you